Indhold
Kødboller med gulerod i gulerodssauce med pasta
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 løg finthakket
- 75 g gulerødder finthakket eller fintrevet
- 1 æg
- 4 spsk rasp gerne pankom ca. 25 g.
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl mælk
- olivenolie
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg i skiver eller hakket
- 200 g gulerødder
- 2,5 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 spsk engelsk sauce
- 2,5 dl madlavningsfløde eller fløde
- 1 tsk basilikum tørret
- 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 200 g pasta penne, skruer eller lignende
- 150 g ærter
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør farsen godt sammen.
- Varm en sauterpande op ved en god varme og kom lidt olie i. Form farsen til ca. 20 kødboller, hvor størrelsen svarer til en lille spiseskefuld fars til hver. Steges i alt ca 10 minutter og vendes undervejs. Kødbollerne kan også steges på bageplade i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 10 minutter.
- Tag kødbollerne til side, og steg nu løg, hvidløg og gulerødder i et par minutter i lidt ny olie på panden. Du kan også bruge en gryde.
- Tilsæt vand, bouillonterning, engelsk sauce, madlavningsfløde og basilikum. Lad det koge let op og kom så kødbollerne i.
- Skru ned og lad retten simre mens du koger pastaen. Det vil sige omkring 10 minutter.
- Jævn derefter saucen til ønsket konsistens med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Kom pasta og ærter i panden og vend sammen. Spæd gerne til med lidt af pastavandet.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kødboller med gulerod
Du skal prøve min opskrift på kødboller med gulerod og pasta i den lækre sauce med gulerødder.
Det er altså en velsmagende middagsret til hele familien, hvor den klassiske opskrift på kødboller får et smukt og moderne twist.
Jeg har lavet kødbollerne af hakket kylling, men du kan også bruge andre typer kød.
Jeg laver gerne retten i en stor sauterpande, men du kan også bruge en stor gryde. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Kødboller i paprikasovs
- Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs
- Lækre kødboller i svampesauce
- Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)
Servering
De lækre kødboller med gulerod og sauce serveres straks. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men du kan med fordel servere lidt godt brød til. Det kan være flute eller grydebrød. Velbekomme.
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Frys den afkølede ret ned i en tæt beholder. Den kan varmes op i en gryde, måske tilsat lidt ekstra væske.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Det er jeg glad for. Skriv gerne hvad du synes om retten her.