Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kødboller med gulerod

Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kødboller med gulerod i gulerodssauce med pasta
  • Opskrift på kødboller med gulerod
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kødboller med gulerod i gulerodssauce med pasta

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få min opskrift på kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce. Hele retten samles i en gryde eller sauterpande, og den er familievenlig.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kødboller med gulerod
  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg finthakket
  • 75 g gulerødder finthakket eller fintrevet
  • 1 æg
  • 4 spsk rasp gerne pankom ca. 25 g.
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
Desuden anvendes
  • olivenolie
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg i skiver eller hakket
  • 200 g gulerødder
  • 2,5 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2,5 dl madlavningsfløde eller fløde
  • 1 tsk basilikum tørret
  • 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g pasta penne, skruer eller lignende
  • 150 g ærter

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør farsen godt sammen.
  2. Varm en sauterpande op ved en god varme og kom lidt olie i. Form farsen til ca. 20 kødboller, hvor størrelsen svarer til en lille spiseskefuld fars til hver. Steges i alt ca 10 minutter og vendes undervejs. Kødbollerne kan også steges på bageplade i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 10 minutter.
  3. Tag kødbollerne til side, og steg nu løg, hvidløg og gulerødder i et par minutter i lidt ny olie på panden. Du kan også bruge en gryde.
  4. Tilsæt vand, bouillonterning, engelsk sauce, madlavningsfløde og basilikum. Lad det koge let op og kom så kødbollerne i.
  5. Skru ned og lad retten simre mens du koger pastaen. Det vil sige omkring 10 minutter.
  6. Jævn derefter saucen til ønsket konsistens med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  7. Kom pasta og ærter i panden og vend sammen. Spæd gerne til med lidt af pastavandet.

Næringsindhold

Kalorier513kcalKulhydrater65gProtein33gFedt14gMættet fedt5gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol174mgNatrium1694mgKalium1287mgKostfibre6gSukker14gVitamin A12012IUVitamin C39mgCalcium215mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kødboller med gulerod

Du skal prøve min opskrift på kødboller med gulerod og pasta i den lækre sauce med gulerødder.

Det er altså en velsmagende middagsret til hele familien, hvor den klassiske opskrift på kødboller får et smukt og moderne twist.

Jeg har lavet kødbollerne af hakket kylling, men du kan også bruge andre typer kød.

Jeg laver gerne retten i en stor sauterpande, men du kan også bruge en stor gryde. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kødboller i paprikasovs
  • Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs
  • Lækre kødboller i svampesauce
  • Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)

Servering

De lækre kødboller med gulerod og sauce serveres straks. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men du kan med fordel servere lidt godt brød til. Det kan være flute eller grydebrød. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse kødboller med gulerod?

Ja, retten er fryseegnet. Frys den afkølede ret ned i en tæt beholder. Den kan varmes op i en gryde, måske tilsat lidt ekstra væske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 08, 2025 at 8:48 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Det er jeg glad for. Skriv gerne hvad du synes om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)
  • Billede af gryderet med ribeye og pasta.
    Gryderet med ribeye og pasta
  • Billede af kylling med pasta i cremet tomatflødesauce.
    Kylling med pasta i cremet tomatflødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required