Mexicanske kødboller laves af oksefars, som blandes med lækre krydderier. Ovnsteges sammen med en krydret sovs og serveres med kogte ris.
Mexicanske kødboller i en krydret tomatsovs er en rigtig hyggeret. Her er smæk på smagen, men du kan selvfølgelig dosere mængden af krydderier, som du vil.
Kødbollerne røres og formes, hvorefter de bager ti minutter i ovnen, før de lægges i et fad med sovsen.
20 minutter senere kan du servere den herligste comfort food. Drys med friske korianderblade og spis retten med kogte ris samt en god salsa.
Opskrift på mexicanske kødboller
Ingredienser
Kødboller
- 500 gram hakket oksekød
- 1 stk æg
- 0,5 dl rasp
- 0,5 dl mælk
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 lille løg - revet
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chilipulver - el. chiliflager
- 1 tsk oregano
- 1,5 tsk salt
- friskkværnet peber
Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 125 gram tacosauce - et halvt glas
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk jalapeños - syltede og hakkede
- 1 tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 1 håndfuld korianderblade
- 3 dl ris
Sådan gør du
Tomatsovs
- Skær løg i små tern, pres hvidløget og sauter i fem minutter. Tilsæt røget paprika, sauter et minuts tid.
- Hæld en dåse hakkede tomater i gryden samt et halvt glas tacosauce. Rør rundt og tilsæt nu en teskefuld brun farin.
- Lad tomatsovsen simre ved lav varme, indtil du er færdig med kødbollerne. Kom de hakkede jalapeños i sovsen de sidste par minutter.
Mexicanske kødboller
- Riv løg og hvidløg i en skål, tilføj det hakkede oksekød og krydderierne. Rør rundt.
- Tilføj æg, rasp og halvdelen af mælken, rør rundt. Hvis du synes, at farsen virker for tør, kommer du resten af mælken i. Krydr med salt og peber.
- Form kødbollerne og læg dem på en bageplade. Bag dem i ti minutter ved 180 grader almindelig ovnvarme.
- Hæld lidt af tomatsovsen i et ovnfast fad. Placer de halvbagte kødboller på sovsen og hæld resten af sovsen henover kødbollerne.
- Bag det hele i ovnen i 20 minutter. I mens kan du koge ris. Server med friske korianderblade drysset henover retten. Spis sammen med kogte ris og en mexicansk salsa.
Næringsindhold
Tip
Hvis du holder af bønner, kan du blande sorte bønner i tomatsovsen lige før, du hælder sovsen over de mexicanske kødboller.
Du kan også tilsætte diverse grøntsager til sovsen, for eksempel revet gulerod.
Se andre opskrifter inspireret af Mexicos køkken:
Tacos med ananas-salsa, chilimayo og svinekød

Comments
No Comments