• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs

Karen SenecaKaren Seneca
Mexicanske kødboller laves af hakket oksekød, som er rørt med blandt andet hvidløg og krydderier. En dejlig efterårsret med masser af smag. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Mexicansk mad

Oversigt over indhold

  1. Mexicanske kødboller laves af oksefars, som blandes med lækre krydderier. Ovnsteges sammen med en krydret sovs og serveres med kogte ris.
  2. Opskrift på mexicanske kødboller
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tip
4.67 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Mexicanske kødboller laves af oksefars, som blandes med lækre krydderier. Ovnsteges sammen med en krydret sovs og serveres med kogte ris.

Mexicanske kødboller i en krydret tomatsovs er en rigtig hyggeret. Her er smæk på smagen, men du kan selvfølgelig dosere mængden af krydderier, som du vil.

Kødbollerne røres og formes, hvorefter de bager ti minutter i ovnen, før de lægges i et fad med sovsen.

20 minutter senere kan du servere den herligste comfort food. Drys med friske korianderblade og spis retten med kogte ris samt en god salsa.

Opskrift på mexicanske kødboller

4.7 fra 6 stemmer
RetAftensmad
KøkkenMexikansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kødboller

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 stk æg
  • 0,5 dl rasp
  • 0,5 dl mælk
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 lille løg - revet
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver - el. chiliflager
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 tsk salt
  • friskkværnet peber

Tomatsauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 125 gram tacosauce - et halvt glas
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk jalapeños - syltede og hakkede
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 håndfuld korianderblade
  • 3 dl ris
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

Tomatsovs

  • Skær løg i små tern, pres hvidløget og sauter i fem minutter. Tilsæt røget paprika, sauter et minuts tid.
  • Hæld en dåse hakkede tomater i gryden samt et halvt glas tacosauce. Rør rundt og tilsæt nu en teskefuld brun farin.
  • Lad tomatsovsen simre ved lav varme, indtil du er færdig med kødbollerne. Kom de hakkede jalapeños i sovsen de sidste par minutter.

Mexicanske kødboller

  • Riv løg og hvidløg i en skål, tilføj det hakkede oksekød og krydderierne. Rør rundt.
  • Tilføj æg, rasp og halvdelen af mælken, rør rundt. Hvis du synes, at farsen virker for tør, kommer du resten af mælken i. Krydr med salt og peber.
  • Form kødbollerne og læg dem på en bageplade. Bag dem i ti minutter ved 180 grader almindelig ovnvarme.
  • Hæld lidt af tomatsovsen i et ovnfast fad. Placer de halvbagte kødboller på sovsen og hæld resten af sovsen henover kødbollerne.
  • Bag det hele i ovnen i 20 minutter. I mens kan du koge ris. Server med friske korianderblade drysset henover retten. Spis sammen med kogte ris og en mexicansk salsa.

Næringsindhold

Næringsindhold
Mexicanske kødboller i krydret tomatsovs
Mængde pr. portion
Kalorier
692
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
1808
mg
79
%
Kalium
 
726
mg
21
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
718
IU
14
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tip

Hvis du holder af bønner, kan du blande sorte bønner i tomatsovsen lige før, du hælder sovsen over de mexicanske kødboller.

Du kan også tilsætte diverse grøntsager til sovsen, for eksempel revet gulerod.

Se andre opskrifter inspireret af Mexicos køkken:

Klassisk chili con carne

Vegetariske enchiladas

Tacos med ananas-salsa, chilimayo og svinekød

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 88
  • 19
  • 11
  • 9
  • 2
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Vegansk remoulade fra bunden »

Populært indhold lige nu

billede til bacon i ovn

Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt

et billede med paprikakoteletter i fad

Paprikakoteletter i fad - sund opskrift

marcipanstang med rabarber

Marcipanstang med rabarber og cremefyld

et billede med rabarberkage

Rabarberkage - opskrift på kage med rabarber

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 6 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenMexikansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!