• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarisk enchiladas med sorte bønner

Vegetarisk enchiladas med sorte bønner

Vegetarisk enchiladas
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2021 - Udgivet: 7. december 2020

Vegetarisk enchiladas med sorte bønner er en sikker vinder hos de fleste. Disse mexicanske enchiladas består af lækre krydderier og friske ingredienser.

Vegetarisk enchiladas med sorte bønner er en favoritret fra Mexico, som vi alle kender og elsker. Enchiladas kan laves med alle former for fyld, men min favorit er denne version med sorte bønner.

Man bestemmer faktisk også helt selv sværhedsgraden af denne ret. Man kan vælge at lave alt fra madpandekagerne til saucen helt fra bunden,

Men man kan også vælge at gøre livet en smule lettere ved at bruge færdiglavet madpandekager. Det har jeg valgt at gøre.

Ikke kun fordi at det gør retten lettere, men også fordi melet man skal bruge til hjemmelavet tortillas er rimelig svært at skaffe i Danmark, meltypen hedder masa harina.

Du kan selv vælge hvilken ost der skal på

Dette er en opskrift på, hvordan man laver lækre enchiladas. De er så utrolig lækre, at det er lige før, englene synger.

Som sagt er fyldet valgfrit og ligeledes er valget af ost. Jeg bruger frisk mozzarella, men du kan sagtens vælge cheddar, da denne slags ost også passer rigtig godt i det mexicanske køkken.

Nu vil jeg nyde at spise disse lækre enchiladas, mens jeg drømmer om snart at kunne rejse til Mexico og lære endnu flere lækre retter fra det smukke land.

Opskrift på vegetarisk enchiladas med bønner

Vegetarisk enchiladas
Rakel Seneca

Vegetarisk enchiladas med sorte bønner

4.91 fra 10 stemmer
Vegetarisk enchiladas med sorte bønner er en sikker vinder. Disse mexicanske enchiladas består af lækre krydderier og friske ingredienser.
Forb. tid 18 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 8 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mexikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Enchilada fyldet med sorte bønner
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk rødløg - hakket
  • 1 stk rød peber - hakket
  • 0,5 hovede blomkål
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 20 g babyspinat
  • 1 dåse sorte bønner
  • 0,5 kugle mozzarella
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk frisk koriander - pynt
  • 4 stk majstortilla madpandekager
Enchilada sauce
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk stødt chilipulver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knivspids kanel
  • 2 spsk tomatpuré
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

Enchilada sauce
  1. I en lille skål tilsættes hvedemel, chilipulver, stødt spidskommen, oregano, salt, kanel og det meget finthakkede hvidløg.
  2. I en gryde varmes olivenolien op, tilsæt nu mel-krydderiblandingen og steg det i et minuts tid, imens du pisker det sammen.
  3. Pisk nu tomatpuré i og hæld bouillon i langsomt, mens du bliver ved med at piske.
  4. Skru varmen op på medium-høj og lad saucen simre. Lad saucen simre i fem minutter - eller indtil saucen er tyknet en smule.
  5. Tag saucen af varmen og tilsæt eddike, smag til med sort peber og salt.
Enchiladafyldet med sorte bønner
  1. I en stor pande tilføjes oliveolie og det hakkede rødløg. Steg det sammen i et par minutter.
  2. Tilføj nu små stykker af blomkål og steg det i cirka fem minutter.
  3. Tilføj nu stykker af rød peber og steg dem yderligere i cirka fem minutter. Tilsæt stødt spidskommen og kanel, lad det stege i 30 sekunder.
  4. Tilsæt spinaten og lad det hele stege sammen, indtil spinaten er skrumpet helt ind.
  5. Tilsæt de sorte bønner og to spsk. enchiladasauce. Smag til med salt og sort peber.
Enchiladas
  1. I et ovnfast fad, spreder du halvdelen af enchiladasaucen ud.
  2. På en separat tallerken putter du bønnefyldet i de fire madpandekager. Put madpandekagerne i fadet og hæld den resterende enchiladasauce ud over dem.
  3. Top dem op med ost og bag dem i en forvarmet ovn i cirka 15 minutter ved 200 grader.
  4. Pynt med hakket koriander, og så er de lækreste enchiladas klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også vores andre lækre opskrifter fra Mexico:

Opskrift på Quesadillas

4.8 fra 6 stemmer
Quesadillas dufter og smager som mexicansk mad skal. De pandestegte torillas er sprøde udenpå med et fyld af grøntsager og smeltet ost.
Gå til opskrift
Quesadillas

Guacamole

4.7 fra 37 stemmer
Min bedste opskrift på guacamole, der er en nem og meget lækker avocado dip. Guacamolen stammer fra Mexico, og er let at lave selv med modne avoacadoer.
Gå til opskrift
billede med guacamole opskrift

Mexicansk salat med tomat, majs og kidneybønner

4.6 fra 5 stemmer
Her får du en lækker opskrift på mexicansk salat, der er både sund og flot i salatskålen. Laves bla. med tomat, majs og kidneybønner.
Gå til opskrift
billederesultat for mexicansk salat
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required