• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffelpandekage

Kartoffelpandekage

billede med kartoffelpandekage
4.8 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  14. marts 2023

Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.

En kartoffelpandekage kan være lidt tricky at lave, men med denne opskrift får du altid et godt resultat.

Typisk kan en udfordringen med kartoffelpandekager nemlig være, at de stadig er rå når de ser færdige ud.

Eller at de nemt går i stykker under stegningen på panden, især når de skal vendes.

Men her er en skudsikker opskrift på de lækre pandekager med revne kartofler, og kartoffelpandekagen er perfekt som tilbehør til alle retter med kød.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Se også min opskrift på de populære kartoffelrøsti.

Se også mine opskrifter på:

  • Bagekartofler
  • Æggekage med kartofler
  • Kartoffelmos

Opskrift på nem kartoffelpandekage

billede med kartoffelpandekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartoffelpandekage - nem opskrift

4.83 fra 58 stemmer
Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 345
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 salt og friskkværnet peber
  • olivenolie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Bagekartoflerne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Klem derefter væden ud af de revne kartofler og læg dem i en skål.
  2. Kom hvedemel i sammen med et æg, finthakket persille, salt og friskkværnet peber.
  3. Vend kartoffelmassen godt rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt.
  4. Varm en pande op ved en god varme, og lad panden blive gennemvarm. Jeg plejer i starten at stege kartoffelpandekager på 7 fra en skala fra 1-9.
  5. Kom en god sjat olivenolie på panden.
  6. Fordel kartoffelmassen på panden, hvor den formes til én stor kartoffelpandekage. Med en ske trykker du lige kanten lidt ind hele vejen rundt, så du har en nogenlunde fin cirkel, hvor kartoffelpandekagen er omkring halvanden centimeter tyk.
  7. Nu skal kartoffelpandekagen steges i cirka 15 minutter på hver side, hvor du efter cirka fem minutter lige skruer ned på et lavere blus, så pandekagen ikke bliver for mørk under stegningen. Jeg steger gerne færdig på 4-5 på en skala fra 1-9.
  8. Efter 15 minutter skal kartoffelpandekagen vendes, og her lægges et skærebræt eller en tallerken over panden, hvorefter du med et hurtigt snuptag vender rundt. Lad pandekagen glide tilbage på panden, og steg færdig de sidste 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 345kcalKulhydrater: 67gProtein: 9gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 41mgNatrium: 620mgKalium: 1578mgKostfibre: 8gSukker: 3gVitamin A: 151IUVitamin C: 74mgCalcium: 53mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ved servering skæres kartoffelpandekagen ud som en pizza, og anrettes.

Små eller store kartoffelpandekager

Jeg foretrækker altid at lave en stor kartoffelpande, da jeg simpelthen synes det giver det bedste resultat, og hvor pandekagen smager helt rigtigt af kartofler.

Men du kan også lave dem som små pandekager, hvor du kan have 5-6 pandekager ad gangen på panden. Det er op til dig. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor tykke kartoffelpandekagerne, så tyndere pandekager skal have noget kortere tid.

Kartoffelpandekage med kartoffelmos

Her har jeg lavet kartoffelpandekagerne med revne bagekartofler, men de kan også laves med kartoffelmos.

Især er det godt at bruge en rest kartoffelmos til dem, hvor mosen formes til små pandekager, der blot skal have cirka fem minutter på hver side.

Husk at komme lidt æg og mel i mosen, da den ellers ikke er til at arbejde med på panden.

Anvender du kartoffelmos er det bedst at lave små pandekager, da en stor med al sandsynlighed vil gå i stykker når den skal vendes.

Kartoffelpandekager med ost

Vil have en version med ost, kan du tilsætte 100 gram reven cheddar ost til kartoffelmassen.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Bæk Nielsen

    oktober 25, 2024 at 6:55 pm

    Jeg har en gluten allergiker blandt mine 8 gæster på søndag.
    Og vil gerne lave 2 store kartoffel pandekager til din cuvette.
    Kan mel derfor erstattes med andet? Og er mængden så den samme.

    Vil 4 timer stadig være ok ved dobbelt mængde kød?

    På forhånd tak for svar.
    Bh Karin

    Svar
  2. Stina

    januar 15, 2021 at 11:25 am

    Hvis man nu gerne vil lave dem i god tid inden gæsterne kommer, hvordan holder man dem bedst varme og sprøde?
    Mvh. Stina

    Svar
    • Jolanda

      marts 14, 2023 at 7:52 pm

      Hej Stina.
      Jeg har prøvet at varme dem i ovnen. Ca. 15 min. ved 180 gr. Bare almindelig ovnvarme.

      Svar
  3. Anne Mette

    april 02, 2020 at 10:46 pm

    Det ser så lækkert ud .. Tror du man kan udskifte revet kartoffel med gulerod eller andre rodfrugter ?
    Mvh Anne Mette

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required