Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.
En kartoffelpandekage kan være lidt tricky at lave, men med denne opskrift får du altid et godt resultat.
Typisk kan en udfordringen med kartoffelpandekager nemlig være, at de stadig er rå når de ser færdige ud.
Eller at de nemt går i stykker under stegningen på panden, især når de skal vendes.
Men her er en skudsikker opskrift på de lækre pandekager med revne kartofler, og kartoffelpandekagen er perfekt som tilbehør til alle retter med kød.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Se også min opskrift på de populære kartoffelrøsti.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem kartoffelpandekage
Kartoffelpandekage - nem opskrift
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 2 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 håndfuld persille
- 1 salt og friskkværnet peber
- olivenolie - til stegning
Fremgangsmåde
- Bagekartoflerne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Klem derefter væden ud af de revne kartofler og læg dem i en skål.
- Kom hvedemel i sammen med et æg, finthakket persille, salt og friskkværnet peber.
- Vend kartoffelmassen godt rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt.
- Varm en pande op ved en god varme, og lad panden blive gennemvarm. Jeg plejer i starten at stege kartoffelpandekager på 7 fra en skala fra 1-9.
- Kom en god sjat olivenolie på panden.
- Fordel kartoffelmassen på panden, hvor den formes til én stor kartoffelpandekage. Med en ske trykker du lige kanten lidt ind hele vejen rundt, så du har en nogenlunde fin cirkel, hvor kartoffelpandekagen er omkring halvanden centimeter tyk.
- Nu skal kartoffelpandekagen steges i cirka 15 minutter på hver side, hvor du efter cirka fem minutter lige skruer ned på et lavere blus, så pandekagen ikke bliver for mørk under stegningen. Jeg steger gerne færdig på 4-5 på en skala fra 1-9.
- Efter 15 minutter skal kartoffelpandekagen vendes, og her lægges et skærebræt eller en tallerken over panden, hvorefter du med et hurtigt snuptag vender rundt. Lad pandekagen glide tilbage på panden, og steg færdig de sidste 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ved servering skæres kartoffelpandekagen ud som en pizza, og anrettes.
Små eller store kartoffelpandekager
Jeg foretrækker altid at lave en stor kartoffelpande, da jeg simpelthen synes det giver det bedste resultat, og hvor pandekagen smager helt rigtigt af kartofler.
Men du kan også lave dem som små pandekager, hvor du kan have 5-6 pandekager ad gangen på panden. Det er op til dig. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor tykke kartoffelpandekagerne, så tyndere pandekager skal have noget kortere tid.
Kartoffelpandekage med kartoffelmos
Her har jeg lavet kartoffelpandekagerne med revne bagekartofler, men de kan også laves med kartoffelmos.
Især er det godt at bruge en rest kartoffelmos til dem, hvor mosen formes til små pandekager, der blot skal have cirka fem minutter på hver side.
Husk at komme lidt æg og mel i mosen, da den ellers ikke er til at arbejde med på panden.
Anvender du kartoffelmos er det bedst at lave små pandekager, da en stor med al sandsynlighed vil gå i stykker når den skal vendes.
Kartoffelpandekager med ost
Vil have en version med ost, kan du tilsætte 100 gram reven cheddar ost til kartoffelmassen.
Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin Bæk Nielsen
Jeg har en gluten allergiker blandt mine 8 gæster på søndag.
Og vil gerne lave 2 store kartoffel pandekager til din cuvette.
Kan mel derfor erstattes med andet? Og er mængden så den samme.
Vil 4 timer stadig være ok ved dobbelt mængde kød?
På forhånd tak for svar.
Bh Karin
Stina
Hvis man nu gerne vil lave dem i god tid inden gæsterne kommer, hvordan holder man dem bedst varme og sprøde?
Mvh. Stina
Jolanda
Hej Stina.
Jeg har prøvet at varme dem i ovnen. Ca. 15 min. ved 180 gr. Bare almindelig ovnvarme.
Anne Mette
Det ser så lækkert ud .. Tror du man kan udskifte revet kartoffel med gulerod eller andre rodfrugter ?
Mvh Anne Mette