Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartoffelpandekage

Kartoffelpandekage (klassisk opskrift der ikke slår fejl)

billede med kartoffelpandekage
4.8 fra 58 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartoffelpandekage - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kartoffelpandekage
  • Tips
  • Små eller store kartoffelpandekager
  • Kartoffelpandekage med kartoffelmos
  • Kartoffelpandekager med ost
  • Kommentarer

Kartoffelpandekage - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 58 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min bedste opskrift på kartoffelpandekage, der hverken er rå eller går i stykker under stegningen på panden. Kartoffelpandekagerne er nemme at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 salt og friskkværnet peber
  • olivenolie (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Bagekartoflerne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Klem derefter væden ud af de revne kartofler og læg dem i en skål.
  2. Kom hvedemel i sammen med et æg, finthakket persille, salt og friskkværnet peber.
  3. Vend kartoffelmassen godt rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt.
  4. Varm en pande op ved en god varme, og lad panden blive gennemvarm. Jeg plejer i starten at stege kartoffelpandekager på 7 fra en skala fra 1-9.
  5. Kom en god sjat olivenolie på panden.
  6. Fordel kartoffelmassen på panden, hvor den formes til én stor kartoffelpandekage. Med en ske trykker du lige kanten lidt ind hele vejen rundt, så du har en nogenlunde fin cirkel, hvor kartoffelpandekagen er omkring halvanden centimeter tyk.
  7. Nu skal kartoffelpandekagen steges i cirka 15 minutter på hver side, hvor du efter cirka fem minutter lige skruer ned på et lavere blus, så pandekagen ikke bliver for mørk under stegningen. Jeg steger gerne færdig på 4-5 på en skala fra 1-9.
  8. Efter 15 minutter skal kartoffelpandekagen vendes, og her lægges et skærebræt eller en tallerken over panden, hvorefter du med et hurtigt snuptag vender rundt. Lad pandekagen glide tilbage på panden, og steg færdig de sidste 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier345kcalKulhydrater67gProtein9gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol41mgNatrium620mgKalium1578mgKostfibre8gSukker3gVitamin A151IUVitamin C74mgCalcium53mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelpandekage

En kartoffelpandekage kan være lidt tricky at lave, men med denne opskrift får du altid et godt resultat.

Typisk kan en udfordringen med kartoffelpandekager nemlig være, at de stadig er rå når de ser færdige ud.

Eller at de nemt går i stykker under stegningen på panden, især når de skal vendes.

Men her er en skudsikker opskrift på de lækre pandekager med revne kartofler, og kartoffelpandekagen er perfekt som tilbehør til alle retter med kød.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Se også min opskrift på de populære kartoffelrøsti.

Tips

Ved servering skæres kartoffelpandekagen ud som en pizza, og anrettes.

Små eller store kartoffelpandekager

Jeg foretrækker altid at lave en stor kartoffelpande, da jeg simpelthen synes det giver det bedste resultat, og hvor pandekagen smager helt rigtigt af kartofler.

Men du kan også lave dem som små pandekager, hvor du kan have 5-6 pandekager ad gangen på panden. Det er op til dig. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor tykke kartoffelpandekagerne, så tyndere pandekager skal have noget kortere tid.

Kartoffelpandekage med kartoffelmos

Her har jeg lavet kartoffelpandekagerne med revne bagekartofler, men de kan også laves med kartoffelmos.

Især er det godt at bruge en rest kartoffelmos til dem, hvor mosen formes til små pandekager, der blot skal have cirka fem minutter på hver side.

Husk at komme lidt æg og mel i mosen, da den ellers ikke er til at arbejde med på panden.

Anvender du kartoffelmos er det bedst at lave små pandekager, da en stor med al sandsynlighed vil gå i stykker når den skal vendes.

Kartoffelpandekager med ost

Vil have en version med ost, kan du tilsætte 100 gram reven cheddar ost til kartoffelmassen. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Se også mine opskrifter på:

  • Bagekartofler
  • Æggekage med kartofler
  • Kartoffelmos
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Bæk Nielsen skriver

    oktober 25, 2024 at 6:55 pm

    Jeg har en gluten allergiker blandt mine 8 gæster på søndag.
    Og vil gerne lave 2 store kartoffel pandekager til din cuvette.
    Kan mel derfor erstattes med andet? Og er mængden så den samme.

    Vil 4 timer stadig være ok ved dobbelt mængde kød?

    På forhånd tak for svar.
    Bh Karin

    Svar
  2. Stina skriver

    januar 15, 2021 at 11:25 am

    Hvis man nu gerne vil lave dem i god tid inden gæsterne kommer, hvordan holder man dem bedst varme og sprøde?
    Mvh. Stina

    Svar
    • Jolanda skriver

      marts 14, 2023 at 7:52 pm

      Hej Stina.
      Jeg har prøvet at varme dem i ovnen. Ca. 15 min. ved 180 gr. Bare almindelig ovnvarme.

      Svar
  3. Anne Mette skriver

    april 02, 2020 at 10:46 pm

    Det ser så lækkert ud .. Tror du man kan udskifte revet kartoffel med gulerod eller andre rodfrugter ?
    Mvh Anne Mette

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required