Kartoffelkroketter vendt i Panku-rasp er lækkert tilbehør til en god steg. Laves af kartoffelmos, som du kan lave flere dage i forvejen.
Kartoffelkroketter med den sprødeste skorpe og det blødeste indre. Det er simpelthen et skønt tilbehør til søndagsstegen eller lørdagsmiddagen.
Du laver dem af kartoffelmos, der tilsættes æg, krydderier og ost, og det tager jo tid at lave på en gang.
Derfor laver jeg altid kartoffelkroketter af mos, som er blevet lavet dagen før. På den måde kan du forberede dig og slå to fluer - eller middage - med et smæk.
Dels spiser du/I kartoffelmos dagen før, dels skal du blot vende mosen i mel, æg og Panku-rasp før paneringen dagen efter.
Det er ikke hver dag, man gider bruge tid på at lave disse kuglerunde lækkerbiskner, men når det sker: Wauw. Det er virkelig lækkert at spise.
Du bider gennem det mest sprøde, knasende ydre ind til den fine, cremede mos. Med et par skiver oksesteg, en rødvinssauce og en god salat til, ja, så bliver det ikke meget bedre.
Alverdens lande har kroketter som en del af deres madtradition. Om det er andekroketter, kødkroketter eller fiskekroketter.
Denne version med kartofler er tysk og østrigsk. Jeg tilsætter italiensk ost på grund af smagen, men det er ikke nødvendigt for konsistensen.
Opskrift på sprøde kartoffelkroketter
Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler - skrællet
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 tsk salt - med top
- friskkværnet peber
- 1 dl parmesan - fintrevet
- friske krydderurter - efter smag
Kroketterne
- 1 æg - sammenpisket
- 1 dl hvedemel
- 1 dl Pankurasp
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 l smagsneutral olie
Fremgangsmåde
Kartoffelmosen
- Skræl kartoflerne, del dem i fire dele og kom dem i en gryde. Dæk dem med vand og bring kartoflerne i kog.
- Når kartoflerne koger, skruer du ned og lader dem koge i 20 minutter.
- Hæld vandet fra men gem et par dl. til mosen. Kom smør, mælk, krydderier, hvidløg og en sjat kogevand i kartoflerne. Mos dem.
- Tilsæt så meget kogevand, der skal til, før du synes, at du står med en god mos. Vend derefter den fintrevet parmesan i mosen.
- Lad mosen køle af, før du skal lave kartoffelkroketter.
Kroketter
- Bland et æg i mosen.
- Hæld mel ud på en tallerken, et sammenpisket æg på en anden og Panku-rasp på den tredje.
- Form mosen til små kugler, brug mel, så er det lettere at forme dem.
- Dyp først kartoffelkuglerne i mel blandet med salt og peber, derefter rulles de i æggemassen og til sidst i Panku-raspen. Gentag det, så du får en dobbelt panering.
- Frituresteg kroketterne i smagsneutral olie. Jeg har skrevet en halv liter i ingredienslisten, men det kan være, at du skal bruge mere for at dække kroketterne - afhængigt af størrelsen.
- Steg kun fire-fem ad gangen. De må ikke ligge tæt opad hinanden.
- Når kuglerne er stegte, tager du dem op med en hulske og lader dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller en rist. De er hermed klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Her får du opskrifter på en god sauce, en lækker steg og en sund salat, som du kan servere sammen med kroketterne.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Jensen
Hej
Kan man fryse kartoffelkroketterne ned før stegning eller efter stegningen og hvordan tøer man dem op ?
Karen Seneca
Jeg vil tro, at man kan fryse dem ned og tø dem op i køleskabet. Bedste hilsner fra Karen
Rie Winther
Hejsa
Kan de laves i forvejen og varmes op senere. vil de iså fald fortsat være sprøde?
Vh Rie
Holger Rørby Madsen
Hej Rie
Jeg har ikke prøvet, men umiddelbart burde du sagtens kunne gøre det. Prøv at opvarme dem ved 200 grader varmluft indtil de er sprøde igen.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger