Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter (sprøde udenpå, bløde indeni)

Kartoffelkroketter
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni
  • Opskrift på sprøde kartoffelkroketter
  • Noter
  • Kommentarer

Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Kartoffelmos: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kartoffelkroketter vendt i Panku-rasp er lækkert tilbehør til en god steg. Laves af kartoffelmos, som du kan tilberede flere dage i forvejen.
Antal: 16 stk
Ret: Tilbehør
Køkken: Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler skrællet
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk salt med top
  • friskkværnet peber
  • 1 dl parmesan fintrevet
  • friske krydderurter efter smag
Kroketterne
  • 1 æg sammenpisket
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl Pankurasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 l smagsneutral olie

Fremgangsmåde

Kartoffelmosen
  1. Skræl kartoflerne, del dem i fire dele og kom dem i en gryde. Dæk dem med vand og bring kartoflerne i kog.
  2. Når kartoflerne koger, skruer du ned og lader dem koge i 20 minutter.
  3. Hæld vandet fra men gem et par dl. til mosen. Kom smør, mælk, krydderier, hvidløg og en sjat kogevand i kartoflerne. Mos dem.
  4. Tilsæt så meget kogevand, der skal til, før du synes, at du står med en god mos. Vend derefter den fintrevet parmesan i mosen.
  5. Lad mosen køle af, før du skal lave kartoffelkroketter.
Kroketter
  1. Bland et æg i mosen.
  2. Hæld mel ud på en tallerken, et sammenpisket æg på en anden og Panku-rasp på den tredje.
  3. Form mosen til små kugler, brug mel, så er det lettere at forme dem.
  4. Dyp først kartoffelkuglerne i mel blandet med salt og peber, derefter rulles de i æggemassen og til sidst i Panku-raspen. Gentag det, så du får en dobbelt panering.
  5. Frituresteg kroketterne i smagsneutral olie. Jeg har skrevet en halv liter i ingredienslisten, men det kan være, at du skal bruge mere for at dække kroketterne - afhængigt af størrelsen.
  6. Steg kun fire-fem ad gangen. De må ikke ligge tæt opad hinanden.
  7. Når kuglerne er stegte, tager du dem op med en hulske og lader dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller en rist. De er hermed klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sprøde kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter med den sprødeste skorpe og det blødeste indre. Det er simpelthen et skønt tilbehør til søndagsstegen eller lørdagsmiddagen.

Du laver dem af kartoffelmos, der tilsættes æg, krydderier og ost, og det tager jo tid at lave på en gang.

Derfor laver jeg altid kartoffelkroketter af mos, som er blevet lavet dagen før. På den måde kan du forberede dig og slå to fluer - eller middage - med et smæk.

Dels spiser du/I kartoffelmos dagen før, dels skal du blot vende mosen i mel, æg og Panku-rasp før paneringen dagen efter.

Det er ikke hver dag, man gider bruge tid på at lave disse kuglerunde lækkerbiskner, men når det sker: Wauw. Det er virkelig lækkert at spise.

Du bider gennem det mest sprøde, knasende ydre ind til den fine, cremede mos. Med et par skiver oksesteg, en rødvinssauce og en god salat til, ja, så bliver det ikke meget bedre.

Alverdens lande har kroketter som en del af deres madtradition. Om det er andekroketter, kødkroketter eller fiskekroketter.

Denne version med kartofler er tysk og østrigsk. Jeg tilsætter italiensk ost på grund af smagen, men det er ikke nødvendigt for konsistensen.

Noter

Her får du opskrifter på en god sauce, en lækker steg og en sund salat, som du kan servere sammen med kroketterne.

Sauce espagnole
Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.
Se opskriften her
billederesultat for sauce espagnole
Langtidsstegt oksefilet
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Se opskriften her
langtidsstegt oksefilet
Salat med feldsalat, tomater og mandler
Sådan laver du en lækker salat med feldsalat og tomater. Feldsalaten er flot og fantastisk i salatskålen, og en af mine favoritter.
Se opskriften her
Salat med feldsalat og tomat. En dejlig salat, der også indeholder rødløg, peberfrugt og mandler. Hæld også lidt olivenolie og citronsaft over. Foto: Guffeliguf.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jensen skriver

    januar 11, 2023 at 7:38 am

    Hej
    Kan man fryse kartoffelkroketterne ned før stegning eller efter stegningen og hvordan tøer man dem op ?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      januar 11, 2023 at 10:29 am

      Jeg vil tro, at man kan fryse dem ned og tø dem op i køleskabet. Bedste hilsner fra Karen

      Svar
    • Kim skriver

      oktober 04, 2025 at 4:02 pm

      Hej
      Jeg har prøvet at fryse dem, da de blev tøet op var de så vandede at jeg måtte smide dem ud 😏

      Svar
  2. Rie Winther skriver

    juni 06, 2021 at 7:08 am

    Hejsa
    Kan de laves i forvejen og varmes op senere. vil de iså fald fortsat være sprøde?
    Vh Rie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 06, 2021 at 8:52 am

      Hej Rie
      Jeg har ikke prøvet, men umiddelbart burde du sagtens kunne gøre det. Prøv at opvarme dem ved 200 grader varmluft indtil de er sprøde igen.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required