• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Karry - her er fakta og opskrifter på de bedste karryretter

Karry - her er fakta og opskrifter på de bedste karryretter

Billede med karry.
Karry er et populært krydderi, men faktisk er det sammensat af mange krydderier. Karry kommer fra Indien, hvor det hedder masala, hvilket blot betyder blanding. Og det er lige hvad det er. Foto: iStock.com.

Opdateret:  12. april 2025 - Udgivet:  12. april 2025

Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her finder du alle opskrifter med karry. Læs også alt om karryen, der ikke blot er ét krydderi, men en blanding af forskellige krydderier.
  2. Hvordan laver man karry?
  3. Ingredienser til hjemmelavet karry
  4. Fremgangsmåde
  5. Nyttig viden
  6. Opskrifter med karry
  7. Boller i karry
  8. Kylling i karry
  9. Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce
  10. Karrysuppe
  11. Verdens bedste karrykødsovs
  12. Karrygryde - hurtig aftensmad
  13. Kartoffelsalat med karry
  14. Koteletter med ananas og karry i fad
  15. Karry kylling i fad med ananas - bedste opskrift
  16. Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret

Her finder du alle opskrifter med karry. Læs også alt om karryen, der ikke blot er ét krydderi, men en blanding af forskellige krydderier.

Krydderiblandingen karry er ikke bare ét krydderi, men er en blanding af forskellige krydderier.

Karryen er typisk lavet af omkring 14 forskellige krydderier, og selv om det er et populært krydderi her i Danmark, så stammer den oprindeligt fra Indien.

Vi bruger den eks. i de populære retter boller i karry og kylling i karry.

Hvordan laver man karry?

Karryen findes bade i farverne gul, grøn og rød.

Den gule karry som vi kender bedst fra glasset eller posen i supermarkedet, får det meste af sin gule farve fra gurkemeje.

I blandingen kan der desuden være : Sennep, kanel, bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, ingefær, hvidløg, peber, anis, nellike, safran, kardemomme, allehånde, laurbærblade, og koriander.

Og det kan sagtens være at du ikke rammer den perfekte karryblandning hverken første, anden eller tredje gang, og derfor er det vigtig du hele tiden justerer. Du kan også købe en karrypasta.

Ingredienser til hjemmelavet karry

7 hele kardemommekapsler
1 stang kanel
6 nelliker
1 spiseskefuld sennepsfrø
1 spiseskefuld bukkehornsfrø
2 laurbærblade
1 lille teske sorte peberkorn
1 spiseskefuld hel spidskommen
3 spiseskefulde korianderfrø
Lidt reven muskatnød
4 spiseskefulde stødt gurkemeje
1 spiseskefuld stødt ingefær
1 lille teskefuld allehånde

Fremgangsmåde

Find en god pande frem og varm den op ved middel varme. Panden skal være helt tør.

Kom så kardemommekapsler, kanel, nelliker, sennepsfrø, bukkehornsfrø, laurbærblade, sorte peberkorn, spidskommen og korianderfrø på.

Rist krydderierne i godt et minuts tid, indtil det begynder dejligt at lugte af Østens krydderier i dit køkken. Husk at røre i dem undervejs.

Tilsæt så lidt reven muskatnød, gurkemeje, ingefær og lidt allehånde og rist videre et minut mere. Tag panden af kogepladen.

Nu kan du gøre to ting: Enten male din karry i en kaffekværn, hvilket jeg foretrækker. Men du kan også gøre det i en morter. Husk at fortsætte indtil karryen er som pulver/mel.

Den hjemmelavede karry kommes i en dåse eller et glas med tætsluttende låg, og kan holde sig i lang tid.

Som sagt kan karryen varieres efter personlig smag, og der kan også tilsættes lidt chili, hvis man ønsker den mere spicy.

Nyttig viden

For at få den bedste smag ud af karryen, så steg eller brun den i lidt olie eller smør først. Du skal "brænde" karryen af ved en middel varme, den skal netop ikke svitses ved for høj varme.

Altså, at brænde karry af, betyder ikke at den skal bankes af ved høj varme, men lidt varme åbner smagen i de forskellige krydderier. Derfor er det en god idé, og du får altså en karryret med mere af den rigtige smag.

Opskrifter med karry

Her får du nogle af de mest populære karryretter på Madens Verden - og dem er der mange af.

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

Kylling i karry

4.7 fra 228 stemmer
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Gå til opskrift
billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Karrysovs - nem og lækker opskrift på karry sauce

4.7 fra 121 stemmer
Dette er en nem opskrift på karrysovs, der laves helt fra bunden. Opskriften indeholder både tips, tricks og en forklarende video.
Gå til opskrift
billede med karrysovs

Karrysuppe

4.8 fra 58 stemmer
Her får du den bedste opskrift på karrysuppe med kylling. En lækker og varm suppe, som du kan lave på omkring 25 minutter. Alt inklusive.
Gå til opskrift
billede med karrysuppe

Verdens bedste karrykødsovs

4.7 fra 19 stemmer
Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Gå til opskrift
billede med karrykødsovs

Karrygryde - hurtig aftensmad

4.8 fra 29 stemmer
Karrygryde er en nem opskrift på aftensmad, som alle kan lide. Lavet med kylling, rød karrypasta og masser af grøntsager. En mulig ny livret.
Gå til opskrift
billederesultat for karrygryde

Kartoffelsalat med karry

5 fra 1 stemme
Min opskrift på kartoffelsalat med karry. En virkelig nem, lækker og kold kartoffel salat med tilpas krydret karrydressing.
Gå til opskrift
kold kartoffelsalat med karry

Koteletter med ananas og karry i fad

4.8 fra 26 stemmer
Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med ananas

Karry kylling i fad med ananas - bedste opskrift

4.8 fra 103 stemmer
En lækker opskrift på karry kylling i fad med ananas. Retten laves samlet i et fad, og steges 40 minutter i ovnen. En favorit hos de fleste.
Gå til opskrift
billede til karry kylling i fad med ananas

Kål med hakket kød og karry - lækker ovnret

4.7 fra 31 stemmer
Bedste opskrift på kål med hakket kød og karry, der laves i ovn. Du bruger spidskål og hakket kalv og svin til denne lækre ret i ovnen.
Gå til opskrift
En fantastisk ret med kål med hakket kød og karry. Hakket svine- og kalvekød svitses sammen med karry, og steges i et ovnfast fad sammen med blandt andet porrer, gulerødder og spidskål. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her