Kan man spise de grønne gulerodstoppe eller er de giftige? Her får du svaret og hvad du skal være opmærksom på, inden du guffer løs.
Kan man egentlig spise de grønne gulerodstoppe eller er de giftige?
Sådan spørg Anja fra Svendborg i en mail til Madens Verden, og her får du både svaret og den gode nyhed.
Og der er flere ting man lige skal være opmærksom på.
Er toppen af en gulerod spiselig?
Det korte svar er et ja. Du kan sagtens spise den grønne top på gulerødderne, da den på ingen måde er giftig.
Mit råd er dog at nyde de friske og lysegrønne skud på gulerodstoppene, mens de mere mørkegrønne og mere grove stilke er mere bitre i smagen.
Så det er altså kun de lysegrønne spidser på nye gulerødder, der er værd at spise. De ligner næsten dild.
Vær opmærksom
Selvom gulerodstoppen altså ikke er giftig, så kan nogle mennesker godt være allergisk overfor den, så vær forsigtig.
Det gode råd er selvfølgelig også, at man køber usprøjtede gulerødder med top, da du så undgår eventuelle sprøjtegifte.
Du kan eksempelvis bruge dem i gode salater.
Spiser du også de grønne gulerodstoppe - og hvad bruger du dem til? Skriv det i kommentarfeltet længere nede.
Se også mine populære opskrifter på:
Gulerodsgryde med kylling og spinat
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden