Kamsteg er en udskæring af grisen, som du kender med andre udskæringer, og den anvendes til utallige af de mest populære retter i det danske køkken.
Kamstegen, der også kaldes for svinekam, bruges til den populære flæskesteg, men svinekammen også kan skæres ud til koteletter eller anvendes til den saltede og røgede hamburgerryg.
Så forskellen på kamsteg og flæskesteg er altså, at flæskestegen er en populær ret, der laves af svinekammen.
Flæskestegen kan i øvrigt også laves af nakkekam og skinke, men ribbensteg laves af svinebryst, der er mere fedtmarmoreret.
Hvor meget pr. person?
Når du tilbereder kamstegen, uanset hvilken form og opskrift der er tale om, så skal du beregne ca. 200 gram kød pr. person.
Det er det normale, men mængden kommer selvfølgelig an på sult og mængden af andet tilbehør.
Forskelle
Du har sikkert lagt mærke til, at kamstegene kan se lidt forskellige ud. Det handler om fedtmarmoreringen i kødet.
Hvis du ønsker den mere magre steg, ja så skal du bede slagteren om den ende, der vender ned mod skinken.
Mens den anden ende op mod nakken er noget mere fedtmarmoreret, og derfor er nemmere at stege mør. Men til gengæld er stegetiden her også lidt længere.
Opskrifter
Længere oppe er der allerede links til en række af de populære opskrifter med kamstegen på Madens Verden, men her får du lige et par stykker mere:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: