Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Kamsteg

Kamsteg (fakta og lækre opskrifter med svinekam)

Billede med kamsteg.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvor meget pr. person?
  • Forskelle
  • Opskrifter
  • Kommentarer

Kamsteg er en udskæring af grisen, som du kender med andre udskæringer, og den anvendes til utallige af de mest populære retter i det danske køkken.

Kamstegen, der også kaldes for svinekam, bruges til den populære flæskesteg, men svinekammen også kan skæres ud til koteletter eller anvendes til den saltede og røgede hamburgerryg.

Så forskellen på kamsteg og flæskesteg er altså, at flæskestegen er en populær ret, der laves af svinekammen.

Flæskestegen kan i øvrigt også laves af nakkekam og skinke, men ribbensteg laves af svinebryst, der er mere fedtmarmoreret.

Hvor meget pr. person?

Når du tilbereder kamstegen, uanset hvilken form og opskrift der er tale om, så skal du beregne ca. 200 gram kød pr. person.

Det er det normale, men mængden kommer selvfølgelig an på sult og mængden af andet tilbehør.

Forskelle

Du har sikkert lagt mærke til, at kamstegene kan se lidt forskellige ud. Det handler om fedtmarmoreringen i kødet.

Hvis du ønsker den mere magre steg, ja så skal du bede slagteren om den ende, der vender ned mod skinken.

Mens den anden ende op mod nakken er noget mere fedtmarmoreret, og derfor er nemmere at stege mør. Men til gengæld er stegetiden her også lidt længere.

Opskrifter

Længere oppe er der allerede links til en række af de populære opskrifter med kamstegen på Madens Verden, men her får du lige et par stykker mere:

  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  • Koteletter i fad
  • Perfekt hamburgerryg i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede (fakta og viden)
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat (fakta og anvendelse af koteletfisk)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.