• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Grillmad › Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

kalveculotte i grill
4.6 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
560
SHARES
FacebookMessenger560PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. maj 2024 - Udgivet: 18. maj 2022

Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.

Kalveculotte er et fremragende stykke kød at komme på grillen, og her kan du se hvordan du steger den helt perfekt.

Køb altid en kalveculotte af god, dansk kvalitet. Det betaler sig altså, og det kan ikke siges nok.

Opskriften er til ca. seks personer, og i min video kan du se fremgangsmåde, hvor jeg griller jeg kalveculotten med en god barbecue sauce, så der er flere måder at tilberede kødet på.

Opskrift på grillet kalveculotte

kalveculotte i grill
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

4.57 fra 23 stemmer
Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 506
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kg kalveculotte
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
Til sky/sovs
  • 1 rødløg - hakket
  • 2 gulerod - finthakket
  • 4 dl kalvefond
  • 3 kviste timian
  • 20 peberkorn
  • 1 spsk æbleeddike - eller gastrik
Derudover til sovs
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber
  • sky - fra culotten i sølvpapir
  • Lidt majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Med en skarp kniv fjerner du først en eventuel sølvsene under din kalveculotte, så der kun er kød tilbage. Ingen skal spise sener eller andet snavs. Vend så culotten om, og rids krølfedtet i store ruder.
  2. Giv hver side af culotten en teskefuld groft salt, og lad det nu trække lidt.
  3. Imens laver du marinaden til kødet. Kom olivenolien i en lille skål, pres tre fed hvidløg ned i olien, og pil bladene af rosmarinkvistene. Hak dem, og dem ned i marinaden, som du nu rører godt sammen.
  4. Smør kalveculotten grundigt ind i rosmarin/hvidløgsmarinaden på begge sider, og lad den trække en times tid. Gerne længere. Den kan dog sagtens også grilles med det samme.
  5. Gør imens en alubakke klar. Kom kalvefond, timian, gulerod, rødløg, peberkorn og æbleeddike/gastrik.
  6. Tænd grillen og varm den godt igennem. Jeg har grillet kalveculotten på min Weber Q3200 gasgrill, men metoden er den samme på alle grill.
  7. Når grillen er varmet godt igennem med begge brændere tændt, skruer du varmen ned på halvt blus og så bruner du kalveculotten ved direkte varme. Den skal brunes tre minutter på hver side,
  8. Læg en stegholder i alubakken, og placér kalveculotten i den.
  9. Sluk for den inderste brænder, og skru en anelse op for den yderste, så gasgrillen holder en temperatur på omkring 180 grader. Du griller altså en kalveculotte ved indirekte varme.
  10. Stil alubakken med kalveculotten midt i grillen, stik et stegetermometer i den - og luk låget.
  11. Nu skal culotten grilles indtil den når en kernetemperatur på 56 grader. Ikke mere. Afhængig af vejr og vind (og varme i grillen) tager det 30-40 minutter. En kernetemperatur på 56 grader sikrer dig en mør og rosa kalveculotte, der hverken er rød eller gennemstegt.
  12. Tag kalveculotten af, og pak den ind i sølvpapir, og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.
  13. Skyen fra alubakken sigter du ned i en kasserolle og koger det op. Tilsæt fløde. Kom også den opsamlede sky fra culotten i sølvpapiret i, og smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier: 506kcalKulhydrater: 9gProtein: 54gFedt: 27gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gKolesterol: 223mgNatrium: 1354mgKalium: 1108mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 5518IUVitamin C: 6mgCalcium: 62mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Gode råd til kulgrill

Hvis du vil lave kalveculotte i en kuglegrill, skal du ikke tænde flere kul/briketter, end du kan holde en temperatur i kuglegrillen på omkring 180 grader.

Brun culotten ved direkte varme, og følg ellers tid og kernetemperatur som beskrevet ved grillning i gasgrill.

Kalvestegen serveres gerne med bagte kartofler, spidskålssalat og en lækker whiskysauce.

Kernetemperatur

Den perfekte kernetemperatur i kalveculotten er 55 grader, hvor du har en flot rosa steg, der hverken er rå eller gennemstegt.

Se i øvrigt tabel over kernetemperatur i alle udskæring her.

Se flere opskrifter:

Culottesteg i ovn

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla hansen

    juni 19, 2025 at 9:01 pm

    Jeg har kun sådan en lille kuglegrill (gas) med 1 brænder. Vil det være muligt, at tilberede den, i den? Eller kræver det en større og bedre grill?

    Svar
  2. J. Nielsen

    august 16, 2022 at 12:09 pm

    Jeg ejer ikke en grill. Det vil være dejligt, at du også oplyser om brug af ovnens indbyggede grill. Mvh. J. Nielsen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required