Med denne opskrift på kalv med æblecider får du en virkelig lækker ret med super mørt kalvekød, der er perfekt som weekendmad og til gæster.
Den er lavet af kalvetykkam, der får lov til at simre i 3 timer i masser af æblecider, og det får du en himmelsk lækker sauce ud af. Intet mindre.
Afhængig af årstiden kan du gøre tilbehøret lettere eller tungere, og derfor kan du lave den året rundt. Opskriften, der er nem at gå til, er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Oversigt over indhold

Kalv med æblecider
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Brun kalvetykkam i lidt smør i en gennemvarm stegegryde, så kødet får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt æblecider sammen med en smuldret bouillonterning, sennep og timian.
- Læg låg på gryden, skru ned for varmen g lad nu kalvestegen simre i 3 timer. Du kan med fordel vende kødet halvvejs.
- Tag kødet op og læg det på et skærebræt. Kog stegeskyen lidt ind. Du kan eventuelt lige skumme skyen af for urenheder inden.
- Tilsæt fløde, og du kan anvende piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Skær kalvestegen ud i passende stykker, der anrettes på et fad. Kom lidt af æblecidersaucen over, og server resten af saucen i en sovseskål ved siden af.
Tilbehør kan være smørstegte kartofler og en lækker salat med hvide asparges og tomater. Men en spidskålssalat eller broccolisalat passer også virkelig godt til. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Kalvetykkam - langtidsstegt
Kalvefrikasse
Kalvetykkam i ovn
Helstegt kalvemørbrad
Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
FAQ
Du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Kan forsigtigt genovarmes i en gryde.
Retten er bestemt god som gæstemad, da den er meget smagfuld. Tilbehøret kan varieres i forhold til årstiden.
Du skal beregne ca. 250 gram kalvetykkam til hver person, da kødet svinder en del under tilberedningen.
Tykkam er en udskæring, der sidder mellem hovedet og fileten. Den er fedtrig og med meget bindevæv, og derfor bliver kødet meget mørt. Perfekt til langtidsstegning og simreretter. Du kan stege en hel kalvetykkam, eller skære kødet ud i tern til gryderetter. Kødet skal have en kernetemperatur på minimum 80 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.