Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalv med æblecider

Kalv med æblecider, sennep og timian

Billede af kalv med æblecider.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook29PinterestSMSEmailMessenger
29
DELINGER
Indhold
  • Kalv med æblecider
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kalv med æblecider
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kalv med æblecider

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Få min opskrift på kalv med æblecider. En skøn ret med kalvesteg, der tilberedes i æblecider, hvilket giver en himmelsk lækker sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kalvetykkam
  • 1 spsk smør (til stegning)
  • 4 dl æblecider
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 2 dl fløde (efter egent valg)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Brun kalvetykkam i lidt smør i en gennemvarm stegegryde, så kødet får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt æblecider sammen med en smuldret bouillonterning, sennep og timian.
  3. Læg låg på gryden, skru ned for varmen g lad nu kalvestegen simre i 3 timer. Du kan med fordel vende kødet halvvejs.
  4. Tag kødet op og læg det på et skærebræt. Kog stegeskyen lidt ind. Du kan eventuelt lige skumme skyen af for urenheder inden.
  5. Tilsæt fløde, og du kan anvende piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  6. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier554kcalKulhydrater18gProtein54gFedt29gMættet fedt16gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol259mgNatrium977mgKalium1111mgKostfibre1gSukker12gVitamin A855IUVitamin C16mgCalcium65mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kalv med æblecider

Med denne opskrift på kalv med æblecider får du en virkelig lækker ret med super mørt kalvekød, der er perfekt som weekendmad og til gæster.

Den er lavet af kalvetykkam, der får lov til at simre i 3 timer i masser af æblecider, og det får du en himmelsk lækker sauce ud af. Intet mindre.

Afhængig af årstiden kan du gøre tilbehøret lettere eller tungere, og derfor kan du lave den året rundt. Opskriften, der er nem at gå til, er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kalvetykkam (langtidsstegt med fantastisk sovs)
  • Kalvefrikasse
  • Kalvetykkam i ovn med selleriblokke og mos
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Braiseret kalvekød i gryde
  • Kalvesteg stegt som vildt

Servering

Skær kalvestegen ud i passende stykker, der anrettes på et fad. Kom lidt af æblecidersaucen over, og server resten af saucen i en sovseskål ved siden af.

Tilbehør kan være smørstegte kartofler og en lækker salat med hvide asparges og tomater. Men en spidskålssalat eller broccolisalat passer også virkelig godt til. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse rester af kalv med æblecider?

Du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Kan forsigtigt genovarmes i en gryde.

Kan jeg servere kalv med æblecider til gæster?

Retten er bestemt god som gæstemad, da den er meget smagfuld. Tilbehøret kan varieres i forhold til årstiden.

Hvor meget kalvetykkam pr. person?

Du skal beregne ca. 250 gram kalvetykkam til hver person, da kødet svinder en del under tilberedningen.

Hvad er kalvetykkam?

Tykkam er en udskæring, der sidder mellem hovedet og fileten. Den er fedtrig og med meget bindevæv, og derfor bliver kødet meget mørt. Perfekt til langtidsstegning og simreretter. Du kan stege en hel kalvetykkam, eller skære kødet ud i tern til gryderetter. Kødet skal have en kernetemperatur på minimum 80 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 27, 2025 at 10:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required