Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kalv med æblecider, sennep og timian

Kalv med æblecider, sennep og timian

Billede af kalv med æblecider.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Opdateret: 27. maj 2025 - Udgivet: 27. maj 2025

Med denne opskrift på kalv med æblecider får du en virkelig lækker ret med super mørt kalvekød, der er perfekt som weekendmad og til gæster.

Den er lavet af kalvetykkam, der får lov til at simre i 3 timer i masser af æblecider, og det får du en himmelsk lækker sauce ud af. Intet mindre.

Afhængig af årstiden kan du gøre tilbehøret lettere eller tungere, og derfor kan du lave den året rundt. Opskriften, der er nem at gå til, er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Oversigt over indhold
  • Kalv med æblecider
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kalvetykkam - langtidsstegt
  • Kalvefrikasse
  • Kalvetykkam i ovn
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
  • Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalv med æblecider

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 554
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg kalvetykkam
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 4 dl æblecider
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk timian - tørret
  • 2 dl fløde - efter egent valg
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Brun kalvetykkam i lidt smør i en gennemvarm stegegryde, så kødet får en god stegeskorpe. Krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt æblecider sammen med en smuldret bouillonterning, sennep og timian.
  3. Læg låg på gryden, skru ned for varmen g lad nu kalvestegen simre i 3 timer. Du kan med fordel vende kødet halvvejs.
  4. Tag kødet op og læg det på et skærebræt. Kog stegeskyen lidt ind. Du kan eventuelt lige skumme skyen af for urenheder inden.
  5. Tilsæt fløde, og du kan anvende piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  6. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 554kcalKulhydrater: 18gProtein: 54gFedt: 29gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 259mgNatrium: 977mgKalium: 1111mgKostfibre: 1gSukker: 12gVitamin A: 855IUVitamin C: 16mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Skær kalvestegen ud i passende stykker, der anrettes på et fad. Kom lidt af æblecidersaucen over, og server resten af saucen i en sovseskål ved siden af.

Tilbehør kan være smørstegte kartofler og en lækker salat med hvide asparges og tomater. Men en spidskålssalat eller broccolisalat passer også virkelig godt til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kalvetykkam - langtidsstegt

4.7 fra 14 stemmer
Kalvetykkam kan steges mør som smør i en gryde. Stegetiden er cirka to timers god langtidsstegning, og med denne opskrift får du en helt fantastisk sovs.
Gå til opskrift
billede resultat for kalvetykkam

Kalvefrikasse

4.3 fra 3 stemmer
Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.
Gå til opskrift
kalvefrikasse

Kalvetykkam i ovn

5 fra 1 stemme
Kalvetykkam i ovn skal langtidssteges i stegeso i fire timer ved 150 graders varme. Server den med lækre selleriblokke, der er overdækket med kartoffelmos.
Gå til opskrift

Helstegt kalvemørbrad

4.8 fra 71 stemmer
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for helstegt kalvemørbrad

Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

4.8 fra 23 stemmer
Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Gå til opskrift
billederesultat for braiseret kalvekød

Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

4.8 fra 18 stemmer
Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.
Gå til opskrift
kalvesteg stegt som vildt

FAQ

Kan man fryse rester af kalv med æblecider?

Du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Kan forsigtigt genovarmes i en gryde.

Kan jeg servere kalv med æblecider til gæster?

Retten er bestemt god som gæstemad, da den er meget smagfuld. Tilbehøret kan varieres i forhold til årstiden.

Hvor meget kalvetykkam pr. person?

Du skal beregne ca. 250 gram kalvetykkam til hver person, da kødet svinder en del under tilberedningen.

Hvad er kalvetykkam?

Tykkam er en udskæring, der sidder mellem hovedet og fileten. Den er fedtrig og med meget bindevæv, og derfor bliver kødet meget mørt. Perfekt til langtidsstegning og simreretter. Du kan stege en hel kalvetykkam, eller skære kødet ud i tern til gryderetter. Kødet skal have en kernetemperatur på minimum 80 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 27, 2025 at 10:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required