Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Kalv - fakta og de bedste opskrifter med kalvekød

Kalv - fakta og de bedste opskrifter med kalvekød

Billede med kalv og kalvekød.
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Her får du fakta og de bedste opskrifter med kalv. Alt du skal vide om kalvekød, og med masser af inspiration til mange nemme kalveretter.

Kalv. Her får du de bedste opskrifter med kalvekød. Klassiske retter som wienerschnitzel, kalvesteg, kalvemørbrad og mange andre lækre kalveopskrifter.

Du får også fakta og nyttig viden om kalvekødet, så du er godt klædt på inden turen i køkkenet.

Hvad er kalvekød?

  • Kalvekød stammer fra unge kvæg, som typisk er under 8-12 måneder gamle.
  • Kødet er lyst rosa til lyserødt og har en fin, mild smag sammenlignet med oksekød.
  • Det er mørt kød, fordi musklerne ikke er så udviklede endnu.

Anvendelse i madlavning

Kalvekød bruges i både hverdagsretter og finere gastronomi:

  • Kalvefrikadeller (ofte med kalv og svin)
  • Wienerschnitzel - paneret kalvekød, klassisk i Østrig og Tyskland
  • Osso buco - italiensk ret med braiseret kalveskank
  • Kalvesteg eller kalveculotte
  • Kalvekoteletter på grill eller pande
  • Bruges også i farsretter og kødboller, bolognese eller lasagne

Sundhedsfordele

  • Kalvekød er en god proteinkilde
  • Indeholder vigtige næringsstoffer som:
    • Jern (dog lidt mindre end i oksekød)
    • Zink
    • B12-vitamin og andre B-vitaminer
  • Sammenlignet med oksekød har kalvekød ofte lavere fedtindhold

Tilberedningstips

  • Kalvekød er mørt - kræver ikke lang tilberedning (undtagen ved braisering)
  • Undgå at stege det for hårdt - det bevarer saftigheden bedst ved skånsom tilberedning
  • Kan marineres let, men den fine smag bør ikke overdøves
  • Brug smør eller olie med høj varmebestandighed ved stegning

Opbevaring

  • Frisk kalvekød bør opbevares i køleskab og bruges inden for 1-2 dage
  • Kan fryses i 3-6 måneder, afhængigt af udskæring
  • Husk god køkkenhygiejne ved håndtering af råt kød

Sjove fakta

  • I gamle dage blev kalvekød betragtet som finere og festligere end oksekød
  • I Italien og Frankrig er kalvekød en fast del af det klassiske køkken
  • Kalvekød indgår i ikoniske retter som vitello tonnato (kalvekød med tunsauce)
  • Kødets farve kan variere alt efter dyrets alder og foder - lysere kød = mælkeopdrættet kalv

Opskrifter med kalv

Her får du bedste opskrifter med kalv og kalvekød til aftensmad, og kalvekødet stammer fra kalve, der slagtes inden de bliver 12 måneder.

Kalvekød er som sagt både mildere og lidt finere i konsistensen end oksekød, og ofte kan man sagtens erstatte oksekød med kalv.

De mest populære kalveopskrifter er:

Wienerschnitzel
En ægte wienerschnitzel bliver bedst af paneret kalvefilet. Få opskrift her på schnitzlen med tilbehør i form af brasede kartofler og ærter.
Se opskriften her
billede med wienerschnitzel af kalvefilet med tilbehør
Kalvefrikadeller (nem opskrift på lækre kalvedeller)
Her får du min nemme opskrift på kalvefrikadeller, der er lækre og fyldige frikadeller lavet af hakket kalvekød, og som har masser af smag.
Se opskriften her
billede med kalvefrikadeller
Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Se opskriften her
billede med lørdagsgryde
Kalvekrebinetter
Min opskrift på nemme kalvekrebinetter lavet af paneret, hakket kalvekød. Tilbehør er en lækker frikassé af sprøde grøntsager og spinat.
Se opskriften her
kalvekrebinetter med frikassé
Helstegt kalvemørbrad
Se her hvordan du laver en helstegt kalvemørbrad. En nem opskrift og fremgangsmåde, inkl. stegetid og kernetemperatur på kalvemørbrad i ovn.
Se opskriften her
billederesultat for helstegt kalvemørbrad
Wokret med kalvekød, broccolini og ris
Her får du min opskrift på wokret med kalvekød og broccolini. En skøn, nem og hurtig ret, som du kan lave i pande eller wok. Nydes med ris.
Se opskriften her
Wokret med kalvekød, broccolini og ris
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato er en italiensk ret, som består af kogt kalvekød i tynde skiver og en delikat tunsauce. Serveres som forret eller frokost.
Se opskriften her
Vitello Tonnato
Kalvefrikasse
Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.
Se opskriften her
kalvefrikasse
Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.
Se opskriften her
kalvesteg stegt som vildt
Kalveculotte i ovn
Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Se opskriften her
billederesultat for kalveculotte i ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.