• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato
4.4 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. maj 2024 - Udgivet: 2. marts 2022

Vitello Tonnato er en italiensk ret, som består af kogt kalvekød i tynde skiver og en delikat tunsauce. Serveres som forret eller frokost.

Vitello Tonnato betyder kalvekød i tunsauce, og det er et meget præcist navn. Det er nemlig en ret af kolde skiver kalvekød anrettet med tunsauce, citronskiver og kapers henover.

Lyder det mærkeligt? Det er det faktisk ikke. Tværtimod er det en delikat forret med en fin smag.

Retten er traditionelt med kogt, koldt kalvekød, men du kan sagtens lave den af okseculotte eller andre okse-udskæringer.

Og står du med en rest kalve- eller oksesteg fra dagen før, ja, så er det en rigtig god måde at udnytte kødet på.

Se også de lækre opskrifter på:

Italiensk suppe med kalv og grønt

Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)

Opskrift på Vitello Tonnato

Vitello Tonnato
Karen SenecaKaren Seneca

Vitello Tonnato

4.41 fra 10 stemmer
Vitello Tonnato er en italiensk ret, som består af kogt kalvekød i tynde skiver og en delikat tunsauce. Serveres som forret eller frokost.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Kalorier: 499
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kalvekød - inderlår eller culotte
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 1 selleristav
  • 8 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • vand
Tunsauce
  • 2 dåser tun
  • 3 æggeblommer - fra hårdkogte æg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk mayonnaise
  • ½ stor citron - eller en lille hel, saften derfra
  • 1,5 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber
  • karse - el. rucola som pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Gør selleri, løg, hvidløg og gulerødder klar ved at skære dem i grove stykker.
  2. Hæld hvidvin i en gryde og tilsæt grøntsagerne samt peberkorn og laurbærblad. Kog op.
  3. Tilsæt kalvekødet og hæld vand over, så det lige dækker. Lad kølet simre, til det er kogt. Ca. en time.
Tunsauce
  1. Kog tre æg i otte minutter, så de er hårdkogte. Fjern æggeblommerne fra hviderne, og kom æggeblommerne i en skål eller minihakker.
  2. Dræn tunen for væde og hæld den ned til æggeblommerne sammen med olie, hvidvinseddike, citronsaft og kapers.
  3. Blend det hele, så det får en lidt grov konsistens. Du kan også vælge en meget lind konsistens, det er en smagssag.
  4. Smag til med eddike, salt og peber - eventuelt mere citronsaft. Kom tunsaucen i køleskabet.
Vitello Tonnato
  1. Når kalvekødet er kølet ned, skærer du tynde skiver og anretter på et fad.
  2. Hæld tunsaucen henover kødet eller anret tunsaucen ved siden af kalvekødet. Drys med kapers og karse - eller rucolablade - og server med citronbåde.

Næringsindhold

Kalorier: 499kcalKulhydrater: 6gProtein: 28gFedt: 38gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 23gTransfedt: 0.01gKolesterol: 163mgNatrium: 1064mgKalium: 334mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 3054IUVitamin C: 7mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Vitello Tonnato stammer fra Piemonte i Norditalien, hvor den tidligere blev serveret som hovedret.

I dag er det typisk en forret eller appetizer, som man nyder med sprødt brød.  

Normalt blender man ansjoser i tunsaucen for umami- og saltsmagen. Det kan du sagtens gøre, men jeg har udeladt dem i denne opskrift, fordi der er mange, som ikke bryder sig om de små fisk.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Jensen

    maj 03, 2025 at 12:55 pm

    Dejlig nem opskrift på tunsovsen (uden ansjoser ❤️)
    Hav prøvet at lave kalven i sous. Vide og den er ikke færdig endnu så der kommer anmeldelse senere😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required