Her får du min nemme opskrift på kalvefrikadeller, der er lækre og fyldige frikadeller lavet af hakket kalvekød, og som har masser af smag.
Kalvefrikadeller er en skøn ret, der udelukkende laves af hakket kalvekød.
Altså ikke med en blanding af hakket svinekød, som det ellers ofte er i de mere almindelige og klassiske frikadeller.
Jeg synes kalvefrikadellerne får en endnu bedre smag når der tilsættes lidt hvidløg, men det kan du selvfølgelig udelade, hvis du hellere vil det.
Opskrift på kalvefrikadeller
Opskriften er lavet af 500 gram hakket kalvekød, og er derfor beregnet til fire personer.
Kalvefrikadeller (nem opskrift på lækre kalvedeller)
Ingredienser
- 500 gram hakket kalvekød
- 1 teskefuld salt
- friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 løg - finthakket
- 1 fed hvidløg - finthakket, kan udelades
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter mælk - ca. mængde
Sådan gør du
- Hakket kalvekød kommes i en skål og røres sejt med salt. Det er vigtigt for at farsen hænger ordentligt sammen, men på den anden side skal man heller ikke røre for længe.
- Hak løg fint og tilsvarende med hvidløgsfed. Er du glad for hvidløg, kan der tilsættes flere fed hvidløg. Du kan også udelade hvidløget.
- Kom løg og hvidløg i skålen sammen med æg og peber, og rør det hurtigt sammen.
- Nu tilsættes hvedemel, hvorefter mælken røres gradvist i indtil du har en lind frikadellefars. Mængden af mælk kan variere lidt, så fortsæt med at komme lidt mælk indtil konsistensen er let blød og klukkende i lyden.
- Stil farsen i køleskabet i 30 minutter, så den når at sætte sig.
- Varm en pande op og kom en god sjat olie på sammen med en stor klat smør. Lad det bruse af.
- Form kalvefrikadeller i hånden med en spiseske, og steg dem cirka fem minutter på hver side ved en god varme, så de får en lækker stegeskorpe med masser af smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Kalvefrikadeller med brød
Du kan også lave kalvefrikadellerne med et par skiver hvedebrød, altså franskbrød eller lignende.
Skær skorpen af og læg brødskiverne i en skål sammen med cirka tre deciliter mælk. Lad det trække 5-10 minutter.
Derefter røres kødet sejt med salt, og så tilsættes de øvrige ingredienser, herunder brødet i mælken, inklusiv mælken.
I den færdige fars tilsætter du mere mælk efter behov. Steges som anvist ovenfor.
Tilbehør kan være kartofler og stuvet spidskål. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Se også mine opskrifter på:
Sådan laver du verdens bedste karbonader og krebinetter
inger
god opskrift
Vanessa
Lyder lækkert.
Vi planlægger at lave en lidt større portion og fryse resten ned. Der står intet her inden om de er frysevenlige, men det går jeg ud fra, eller set håber jeg i hvert fald? 🙂
Ellers super lækre opskrifter, en hjemmeside vi bruger tit til inspiration 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Vanessa
Tak for det - det er jeg meget glad for at høre 🙂
Jo jo - du kan da sagtens fryse kalvefrikadeller ned. De er også gode til en madpakke, siger det bare 🙂
De bedste hilsner
Holger