• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvefrikadeller (nem opskrift på lækre kalvedeller)

Kalvefrikadeller (nem opskrift på lækre kalvedeller)

billede med kalvefrikadeller
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. november 2024 - Udgivet: 21. januar 2022

Her får du min nemme opskrift på kalvefrikadeller, der er lækre og fyldige frikadeller lavet af hakket kalvekød, og som har masser af smag.

Kalvefrikadeller er en skøn ret, der udelukkende laves af hakket kalvekød.

Altså ikke med en blanding af hakket svinekød, som det ellers ofte er i de mere almindelige og klassiske frikadeller.

Jeg synes kalvefrikadellerne får en endnu bedre smag når der tilsættes lidt hvidløg, men det kan du selvfølgelig udelade, hvis du hellere vil det.

Opskriften er lavet af 500 gram hakket kalvekød, og er derfor beregnet til fire personer.

Opskrift på kalvefrikadeller

billede med kalvefrikadeller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvefrikadeller (nem opskrift på lækre kalvedeller)

4.67 fra 6 stemmer
Her får du min nemme opskrift på kalvefrikadeller, der er lækre og fyldige frikadeller lavet af hakket kalvekød, og som har masser af smag.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Fars på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 251
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kalvekød
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket, kan udelades
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk - ca. mængde

Fremgangsmåde
 

  1. Hakket kalvekød kommes i en skål og røres sejt med salt. Det er vigtigt for at farsen hænger ordentligt sammen, men på den anden side skal man heller ikke røre for længe.
  2. Hak løg fint og tilsvarende med hvidløgsfed. Er du glad for hvidløg, kan der tilsættes flere fed hvidløg. Du kan også udelade hvidløget.
  3. Kom løg og hvidløg i skålen sammen med æg og peber, og rør det hurtigt sammen.
    billede med fars til kalvefrikadeller
  4. Nu tilsættes hvedemel, hvorefter mælken røres gradvist i indtil du har en lind frikadellefars. Mængden af mælk kan variere lidt, så fortsæt med at komme lidt mælk indtil konsistensen er let blød og klukkende i lyden.
  5. Stil farsen i køleskabet i 30 minutter, så den når at sætte sig.
  6. Varm en pande op og kom en god sjat olie på sammen med en stor klat smør. Lad det bruse af.
  7. Form kalvefrikadeller i hånden med en spiseske, og steg dem cirka fem minutter på hver side ved en god varme, så de får en lækker stegeskorpe med masser af smag.
    billede med kalvefrikadeller på pande

Næringsindhold

Kalorier: 251kcalKulhydrater: 8gProtein: 28gFedt: 11gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 149mgNatrium: 720mgKalium: 531mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 141IUVitamin C: 2mgCalcium: 95mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kalvefrikadeller med brød

Du kan også lave kalvefrikadellerne med et par skiver hvedebrød, altså franskbrød eller lignende.

Skær skorpen af og læg brødskiverne i en skål sammen med cirka tre deciliter mælk. Lad det trække 5-10 minutter.

Derefter røres kødet sejt med salt, og så tilsættes de øvrige ingredienser, herunder brødet i mælken, inklusiv mælken.

I den færdige fars tilsætter du mere mælk efter behov. Steges som anvist ovenfor.

Tilbehør kan være kartofler og stuvet spidskål. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Se også mine opskrifter på:

  • Sådan laver du verdens bedste karbonader og krebinetter
  • Mormors forloren hare med vildtsovs
  • Det populære farsbrød med god sovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. inger

    juli 07, 2024 at 8:24 am

    god opskrift

    Svar
  2. Vanessa

    oktober 03, 2020 at 7:47 pm

    Lyder lækkert.
    Vi planlægger at lave en lidt større portion og fryse resten ned. Der står intet her inden om de er frysevenlige, men det går jeg ud fra, eller set håber jeg i hvert fald? 🙂

    Ellers super lækre opskrifter, en hjemmeside vi bruger tit til inspiration 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2020 at 1:25 pm

      Hej Vanessa
      Tak for det - det er jeg meget glad for at høre 🙂
      Jo jo - du kan da sagtens fryse kalvefrikadeller ned. De er også gode til en madpakke, siger det bare 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required