Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kagecreme

Kagecreme (hjemmelavet med ægte vanilje, mælk og æg)

billede med kagecreme creme vaniljecreme
4.8 fra 158 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
443
SHARES
FacebookMessenger443PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmelavet kagecreme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kagecreme
  • Tips
  • Bagefast kagecreme
  • FAQ
  • Kommentarer

Hjemmelavet kagecreme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 158 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Min opskrift på kagecreme, der er en hjemmelavet vaniljecreme lavet helt fra bunden. Men ægte vanilje, mælk og æg. Meget nem at lave.
Antal: 1
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 vaniljestang eller 2 teskefulde vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk
  • 20 g majsstivelse
  • 1 æg
  • 40 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Start med at flække 1 vaniljestang på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
  2. Hæld ca. halvdelen af 2 dl sødmælk op i en lille skål, og rør 20 g majsstivelse ud i mælken.
  3. Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen med 1 æg, 40 g sukker og kornene fra vaniljestangen.
  4. Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
  5. Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
  6. Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
  7. Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
  8. Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.

Næringsindhold

Kalorier425kcalKulhydrater69gProtein12gFedt11gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.02gKolesterol188mgNatrium141mgKalium362mgKostfibre0.2gSukker50gVitamin A562IUCalcium271mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kagecreme

Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.

Den hjemmelavede vaniljecreme kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Hvis du ønsker din creme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt. Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.

Bemærk: Vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker. Opskriften giver cirka to deciliter creme, der passer til mange kageopskrifter.

Se flere opskrifter:

  • Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme
  • Kanelsnegle (nem opskrift med creme og remonce)
  • Cremelinser (opskrift på smørbagte linser med creme)
  • Vaniljecreme uden æg - nem opskrift til kage og frugt
  • Råcreme til frugtsalat (hjemmelavet, nem og lækker)
  • Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)

Tips

Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl. Her kan cremen holde sig et par dage.

Du kan bruge kagecremen i mine opskrifter på cremelinser, cremestang og cremesnegle.

Bagefast kagecreme

Skal du bruge kagecreme i bagværk, er det godt at anvende en bagefast kagecreme, så cremen ikke løber ud under bagningen. Opskriften her giver knap 600 gram færdig kagecreme, der køles ned inden brug.

Her anvendes:

3 spsk sukker
2 spsk vaniljesukker
35 g majsstivelse
2 æg
5 dl sødmælk

  • Kom sukker i en tykbundet kasserolle sammen med vaniljesukker, majsstivelse og to æg, og pisk det godt sammen. Varm det nu op under piskning, og tilsæt sødmælk.
  • Pisk videre mens kagecremen varmes, og varm den igennem ved middel varme indtil du har en tyk konsistens. Den bagefaste kagecreme må IKKE koge!
  • Hæld cremen i en skål, læg et stykke husholdningsfilm over og lad kagecremen køle helt ned inden brug. Eventuelt i køleskabet.

Den bagefaste kagecreme kan holde sig 4-5 dage i køleskabet. Så du skal altså ikke smide rester af kagecreme ud, men blot bage en ny portion kage, hvor cremen kan anvendes.

FAQ

Kan man udskifte vaniljestangen med vaniljesukker?

Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.

Skal kagecremen koge før man kommer Maizena i?

Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.

Hvor lang tid kan hjemmelavet kagecreme holde sig i køleskabet?

Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.

Skal man bruge pasteuriserede æggeblommer til kagecremen?

Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne skriver

    oktober 10, 2025 at 8:41 pm

    Måske der skal stå at det kun er æggeblommer der skal i. Hvis man nu kun læser selve opskriften og ikke ser videoen.

    Svar
  2. Lisbeth raluy skriver

    september 23, 2025 at 6:06 pm

    Hej
    Først tak for de gode opskrifter, som næsten altid bliver vellykket. Men i dag prøvede jeg lagkagebunde, og det var ikke godt.
    De var så løse i dejen, at jeg ikke kunne skære dem ud. Det virkede som om der manglede mel. Det var ærgeligt, men det jeg smagte var dejligt, men kunne ikke bruges.
    Hvad gik mon galt?
    Mvh Lisbeth

    Svar
  3. Susanne Petersson skriver

    februar 19, 2025 at 7:44 pm

    Jeg vil bage fastelavnskage ti 24 pers.
    Så skal der jo kagecreme til.
    Skal jeg gange med 6 i forhold til den kagecremsopskrift der følger med. 12 dl mælk, 6 æg etc.
    Opskriften lyder ellers dejlig. Mvh Susanne Petersson

    Svar
  4. Jannie Kragh skriver

    december 21, 2024 at 11:53 am

    Hvor meget mælk skal der bruges i alt? Der står kun 2 dL.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 22, 2024 at 4:14 pm

      Hej Jannie
      Tak for det - og har lige skrevet den lidt skarpere 🙂
      Håber det giver mening nu.
      Alt det bedste - og med ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  5. Connie Hansen skriver

    august 03, 2024 at 10:47 am

    Super god

    Svar
  6. Mette skriver

    juli 28, 2024 at 12:57 pm

    Bedste og nemmeste kagecreme!!!

    Svar
  7. Lea Thume skriver

    juli 15, 2024 at 6:20 pm

    Jeg elsker den vaniljecreme... OG jeg husker at bruge en æggeblomme i stedet for et æg.
    Jeg plejer bare at snyde lidt og lave dobbelt så meget, fordi vaniljecreme!
    Jeg har både brugt din gode creme til dine linser, og til en gang jordbærtærte... Hvor der var creme nok til overs til 4 linser bagefter... fordi mig og vaniljecreme.
    Jeg bruger vaniljepulver og har smagt mig frem til 3 svingende store teskefulde til en dobbeltportion, så jeg vil altid råde folk til at følge din opskrift bare udskifte ægget med blomme og så ellers justere til egne smagsløg senere...
    Du er simpelthen den eneste der har lavet opskrifter så jeg tør at gå i gang. Og det er nemt. Tak for det.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 16, 2024 at 11:16 am

      Hej Lea
      Mange tak - og det er jeg glad for at høre. Og jo, æggeblommer er fine at bruge i kagecremen 🙂
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Else skriver

    april 01, 2024 at 11:25 am

    skøn creme, som kan bruges til mange ting

    Svar
  9. Nanna skriver

    marts 29, 2024 at 11:44 am

    Nu har jeg prøvet den 2 gange - og har måtte smide den ud hver gang...

    Den er først efter 2. Gang at jeg læser i kommentarerne at der skal ÆGGEBLOMMER i, selvom opskriften siger 1 æg.

    Heldigvis har jeg et brev kagecreme som reserve, men nøj hvor er jeg frustreret over den kæmpegejl i opskriften - hvordan kan den have så gode anmeldelse?

    Svar
  10. Inga skriver

    marts 19, 2024 at 3:13 pm

    Skal der bruges æggeblomme eller et hel æg til kagecremen

    Svar
  11. Lone skriver

    marts 15, 2024 at 9:35 pm

    ... nu kan jeg så læse der flere der har fået en alt for stiv creme, og de foreslår kun 10 g maizena. Det må jeg prøve Ellers er det den bedste jordbærtærte jeg endnu har fået/lavet! Helt fantastisk smag og bund, også kæmpe ros fra alle gæsterne (lavede 2 tærter til 10 pers)

    Svar
  12. Lone skriver

    marts 15, 2024 at 9:29 pm

    Vedr. kagecremen: HUSK at ikke putte 1 æg i som opskriften på kagecremen foreskriver. MEN kun 1 æggeblomme!! Jeg har lavet kagecremen om 3 gange før jeg så videoen, hvor der kun puttes 1 æggeblomme i. Min creme med 1 helt æg blev så stiv at den var umulig at inkorporer i flødeskummet :0))).

    Svar
  13. Aase Dyrehauge skriver

    februar 10, 2024 at 2:35 pm

    Jeg brugte Mandeldrik i stedet for mælk til kagecremen, og det fungerede helt fint 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2024 at 3:19 pm

      Hej Aase
      Dejligt at høre - og tak for tippet. Det er hermed givet videre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required