Indhold
Hjemmelavet kagecreme
Ingredienser
- 1 vaniljestang eller 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 dl sødmælk
- 20 g majsstivelse
- 1 æg
- 40 g sukker
Fremgangsmåde
- Start med at flække 1 vaniljestang på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud. Se evt. i videoen hvordan du gør. Du kan mase kornene sammen med sukkeret.
- Hæld ca. halvdelen af 2 dl sødmælk op i en lille skål, og rør 20 g majsstivelse ud i mælken.
- Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen med 1 æg, 40 g sukker og kornene fra vaniljestangen.
- Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
- Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på. Jeg plejer at lade blusset stå på 6 på en skala fra 1-9, mens der hele tiden piskes.
- Når det næsten koger, kommer du den udrørte majsstivelse i - og det sker stadig under piskning.
- Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
- Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du gryden af, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling. Drys cremen med lidt sukker på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kagecreme
Det tager kun få minutter at lave sin egen kagecreme, og den smager bare meget bedre end pulverblandingerne.
Den hjemmelavede vaniljecreme kan bruges til lagkage, nemme fastelavnsboller, kanelgifler og meget andet bagværk. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.
Hvis du ønsker din creme mere gul, kan du tilsætte lidt gul levnedsmiddelfarve eller frugtfarve, men jeg synes ikke det er nødvendigt. Og kog gerne lige vaniljestangen med i mælken, det giver ekstra meget smag af vanilje.
Bemærk: Vaniljestang kan udskiftes med to teskefulde vaniljesukker. Her kan du så med fordel også reducere mængden af sukker. Opskriften giver cirka to deciliter creme, der passer til mange kageopskrifter.
Se flere opskrifter:
- Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme
- Kanelsnegle (nem opskrift med creme og remonce)
- Cremelinser (opskrift på smørbagte linser med creme)
- Vaniljecreme uden æg - nem opskrift til kage og frugt
- Råcreme til frugtsalat (hjemmelavet, nem og lækker)
- Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)
Tips
Kagecremen kan anvendes straks - eller du kan opbevare den på køl. Her kan cremen holde sig et par dage.
Du kan bruge kagecremen i mine opskrifter på cremelinser, cremestang og cremesnegle.
Bagefast kagecreme
Skal du bruge kagecreme i bagværk, er det godt at anvende en bagefast kagecreme, så cremen ikke løber ud under bagningen. Opskriften her giver knap 600 gram færdig kagecreme, der køles ned inden brug.
Her anvendes:
3 spsk sukker
2 spsk vaniljesukker
35 g majsstivelse
2 æg
5 dl sødmælk
- Kom sukker i en tykbundet kasserolle sammen med vaniljesukker, majsstivelse og to æg, og pisk det godt sammen. Varm det nu op under piskning, og tilsæt sødmælk.
- Pisk videre mens kagecremen varmes, og varm den igennem ved middel varme indtil du har en tyk konsistens. Den bagefaste kagecreme må IKKE koge!
- Hæld cremen i en skål, læg et stykke husholdningsfilm over og lad kagecremen køle helt ned inden brug. Eventuelt i køleskabet.
Den bagefaste kagecreme kan holde sig 4-5 dage i køleskabet. Så du skal altså ikke smide rester af kagecreme ud, men blot bage en ny portion kage, hvor cremen kan anvendes.
FAQ
Ja, det kan du sagtens. Tilfør lidt mindre sukker, og brug i stedet to teskefulde vaniljesukker. Det smager også dejligt.
Ja, den skal lige op på kogepunktet, og så tilsætter du Maizena, der er udrørt i en smule vand.
Den hjemmelavede creme kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Stil den straks på køl.
Ja, det vil jeg anbefale. Så er man på den sikre side i forhold til risikoen for salmonella.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Susanne skriver
Måske der skal stå at det kun er æggeblommer der skal i. Hvis man nu kun læser selve opskriften og ikke ser videoen.
Lisbeth raluy skriver
Hej
Først tak for de gode opskrifter, som næsten altid bliver vellykket. Men i dag prøvede jeg lagkagebunde, og det var ikke godt.
De var så løse i dejen, at jeg ikke kunne skære dem ud. Det virkede som om der manglede mel. Det var ærgeligt, men det jeg smagte var dejligt, men kunne ikke bruges.
Hvad gik mon galt?
Mvh Lisbeth
Susanne Petersson skriver
Jeg vil bage fastelavnskage ti 24 pers.
Så skal der jo kagecreme til.
Skal jeg gange med 6 i forhold til den kagecremsopskrift der følger med. 12 dl mælk, 6 æg etc.
Opskriften lyder ellers dejlig. Mvh Susanne Petersson
Jannie Kragh skriver
Hvor meget mælk skal der bruges i alt? Der står kun 2 dL.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jannie
Tak for det - og har lige skrevet den lidt skarpere 🙂
Håber det giver mening nu.
Alt det bedste - og med ønsket om en glædelig jul
Holger
Connie Hansen skriver
Super god
Mette skriver
Bedste og nemmeste kagecreme!!!
Lea Thume skriver
Jeg elsker den vaniljecreme... OG jeg husker at bruge en æggeblomme i stedet for et æg.
Jeg plejer bare at snyde lidt og lave dobbelt så meget, fordi vaniljecreme!
Jeg har både brugt din gode creme til dine linser, og til en gang jordbærtærte... Hvor der var creme nok til overs til 4 linser bagefter... fordi mig og vaniljecreme.
Jeg bruger vaniljepulver og har smagt mig frem til 3 svingende store teskefulde til en dobbeltportion, så jeg vil altid råde folk til at følge din opskrift bare udskifte ægget med blomme og så ellers justere til egne smagsløg senere...
Du er simpelthen den eneste der har lavet opskrifter så jeg tør at gå i gang. Og det er nemt. Tak for det.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lea
Mange tak - og det er jeg glad for at høre. Og jo, æggeblommer er fine at bruge i kagecremen 🙂
Atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger
Else skriver
skøn creme, som kan bruges til mange ting
Nanna skriver
Nu har jeg prøvet den 2 gange - og har måtte smide den ud hver gang...
Den er først efter 2. Gang at jeg læser i kommentarerne at der skal ÆGGEBLOMMER i, selvom opskriften siger 1 æg.
Heldigvis har jeg et brev kagecreme som reserve, men nøj hvor er jeg frustreret over den kæmpegejl i opskriften - hvordan kan den have så gode anmeldelse?
Inga skriver
Skal der bruges æggeblomme eller et hel æg til kagecremen
Lone skriver
... nu kan jeg så læse der flere der har fået en alt for stiv creme, og de foreslår kun 10 g maizena. Det må jeg prøve Ellers er det den bedste jordbærtærte jeg endnu har fået/lavet! Helt fantastisk smag og bund, også kæmpe ros fra alle gæsterne (lavede 2 tærter til 10 pers)
Lone skriver
Vedr. kagecremen: HUSK at ikke putte 1 æg i som opskriften på kagecremen foreskriver. MEN kun 1 æggeblomme!! Jeg har lavet kagecremen om 3 gange før jeg så videoen, hvor der kun puttes 1 æggeblomme i. Min creme med 1 helt æg blev så stiv at den var umulig at inkorporer i flødeskummet :0))).
Aase Dyrehauge skriver
Jeg brugte Mandeldrik i stedet for mælk til kagecremen, og det fungerede helt fint 🙂
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Aase
Dejligt at høre - og tak for tippet. Det er hermed givet videre.
Alt det bedste
Holger