Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

italienske kalveschnitzler
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook115PinterestSMSEmailMessenger
115
DELINGER

Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.

Kalveschnitzler er en slags luksus-koteletter, og med denne opskrift bliver du taget med en tur i det italienske køkken.

Det er nemlig velsmagende og møre schnitzler af kalvekød, serveret med en fantastisk lækker sauce til.

Opskriften er rimelig nem og hurtig, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalveschnitzler

Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.
Antal: 4 persooner
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kalveschnitzler
  • 1 potte rosmarin
  • 1 potte basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 tandstikkere
  • smør (til stegning)
Grøntsager og sauce
  • olivenolie
  • 2 rødløg (halveret og derefter snittet i tynde skiver)
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 2 røde peberfrugter (i tynde strimler)
  • 2 fed hvidløg (i tynde skiver)
  • 2 dl hvidvin (helst en tør italiensk hvidvin)
  • 3 dl bouillon (gerne en kalvefond - eller bouillon)
  • 50 g spinat
  • Lidt maizena (udrøres i en smule koldt vand)
  • 1 citron (lidt citronsaft)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tag kalveschnitzlerne ud af køleskabet en halv time før du går i gang med madlavningen.
  2. Tryk schnitzlerne let flade med fingrene, krydr med salt og friskkværnet peber, og fordel lidt finthakket rosmarin og basilikum på dem.
  3. Fold dem sammen på midten og luk med en tandstikker. Gør det med alle fire.
  4. Varm en pande op ved høj varme, kom en god klat smør på panden og lad det hurtigt bruse af.
  5. Steg nu dine kalvschnitzler i cirka 2-3 minutter på hver side, så de får lidt stegeskorpe, og læg dem til side. Jeg plejer at stege kalveschnitzlerne over to omgange, altså to ad gangen, så man er sikker på de får den rigtige stegesmag.
  6. Kom så en god sjat olivenolie på panden med stegeskyen (den skal du ikke hælde ud), og steg rødløg sammen med balsamico og sukker i et halvt minut.
  7. Tilsæt så peberfrugter og hvidløg, og lad det stege med et minuts tid.
  8. Hæld hvidvin ved og lad det det stege næsten væk, inden kalvefond tilsættes.
  9. Kom derefter den friske spinat ved og lad den falde sammen.
  10. Jævn saucen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også lidt hakket rosmarin og basilikum for at opnå det rette italienske smag.
  11. Lad det simre et par minutter, og læg så de færdigstegte kalveschnitzler ned i saucen, hvor de lige varmes med.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De italienske kalveschnitzler serveres sammen med den lækre sauce, og dertil nogle ovnstegte kartofler.

I forhold til udskæringen, så er kalveschnitzlerne lavet af inderlår fra kalve, der er fra 8 til 12 måneder. Præcist som du laver en klassisk wienerschnitzel med panering.

Der er tale om magert kød med en lav fedtprocent, og kødet er meget mørt. Personligt synes jeg kalvekødet smager bedre end oksekødet, men smag og behag er selvfølgelig forskellig.

Kalvekødet er dog generelt både mere mildt og magert i smagen end oksekød.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med ærter og bacon i bechamelsauce
  • Roastbeef i ovn - opskrift med tid og kernetemperatur
  • Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat
  • Spaghetti alla carbonara - klassisk pastaret fra Italien
  • Pasta i flødesovs med broccoli, tomater og stegt kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Wissing skriver

    juni 19, 2025 at 11:06 am

    Hvorfor er der salvie på schnitzlerne på billedet? Laves i øvrigt i Italien ikke med rosmarin og basilikum, men netop med salvie.

    Svar
  2. David Bonde Henriksen skriver

    september 09, 2024 at 2:42 am

    Bortset fra, at jeg tilføjede lidt porrer og brugte lidt mere bouillon og hvidvin, fulgte jeg nøje opskriften. Heldigvis havde jeg frisk basilikum og rosemarin, men jeg havde ikke frisk spinat, så jeg tøede lidt frossen spinat op, knugede væden fra og tog det med i panden. Det smagte virkelig godt og min gæst var begejstret. Det var første, men bestemt ikke sidste gang, jeg lavede denne lækre ret.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required