Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.
Kalveschnitzler er en slags luksus-koteletter, og med denne opskrift bliver du taget med en tur i det italienske køkken.
Det er nemlig velsmagende og møre schnitzler af kalvekød, serveret med en fantastisk lækker sauce til.
Opskriften er rimelig nem og hurtig, og den er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce
Ingredienser
- 4 kalveschnitzler
- 1 potte rosmarin
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 4 tandstikkere
- smør - til stegning
Grøntsager og sauce
- olivenolie
- 2 rødløg - halveret og derefter snittet i tynde skiver
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk sukker
- 2 røde peberfrugter - i tynde strimler
- 2 fed hvidløg - i tynde skiver
- 2 dl hvidvin - helst en tør italiensk hvidvin
- 3 dl bouillon - gerne en kalvefond - eller bouillon
- 50 g spinat
- Lidt maizena - udrøres i en smule koldt vand
- 1 citron - lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Tag kalveschnitzlerne ud af køleskabet en halv time før du går i gang med madlavningen.
- Tryk schnitzlerne let flade med fingrene, krydr med salt og friskkværnet peber, og fordel lidt finthakket rosmarin og basilikum på dem.
- Fold dem sammen på midten og luk med en tandstikker. Gør det med alle fire.
- Varm en pande op ved høj varme, kom en god klat smør på panden og lad det hurtigt bruse af.
- Steg nu dine kalvschnitzler i cirka 2-3 minutter på hver side, så de får lidt stegeskorpe, og læg dem til side. Jeg plejer at stege kalveschnitzlerne over to omgange, altså to ad gangen, så man er sikker på de får den rigtige stegesmag.
- Kom så en god sjat olivenolie på panden med stegeskyen (den skal du ikke hælde ud), og steg rødløg sammen med balsamico og sukker i et halvt minut.
- Tilsæt så peberfrugter og hvidløg, og lad det stege med et minuts tid.
- Hæld hvidvin ved og lad det det stege næsten væk, inden kalvefond tilsættes.
- Kom derefter den friske spinat ved og lad den falde sammen.
- Jævn saucen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også lidt hakket rosmarin og basilikum for at opnå det rette italienske smag.
- Lad det simre et par minutter, og læg så de færdigstegte kalveschnitzler ned i saucen, hvor de lige varmes med.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De italienske kalveschnitzler serveres sammen med den lækre sauce, og dertil nogle ovnstegte kartofler.
I forhold til udskæringen, så er kalveschnitzlerne lavet af inderlår fra kalve, der er fra 8 til 12 måneder. Præcist som du laver en klassisk wienerschnitzel med panering.
Der er tale om magert kød med en lav fedtprocent, og kødet er meget mørt. Personligt synes jeg kalvekødet smager bedre end oksekødet, men smag og behag er selvfølgelig forskellig.
Kalvekødet er dog generelt både mere mildt og magert i smagen end oksekød.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
David Bonde Henriksen
Bortset fra, at jeg tilføjede lidt porrer og brugte lidt mere bouillon og hvidvin, fulgte jeg nøje opskriften. Heldigvis havde jeg frisk basilikum og rosemarin, men jeg havde ikke frisk spinat, så jeg tøede lidt frossen spinat op, knugede væden fra og tog det med i panden. Det smagte virkelig godt og min gæst var begejstret. Det var første, men bestemt ikke sidste gang, jeg lavede denne lækre ret.