• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

italienske kalveschnitzler
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
114
SHARES
FacebookMessenger114PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2024 - Udgivet: 9. september 2023

Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.

Kalveschnitzler er en slags luksus-koteletter, og med denne opskrift bliver du taget med en tur i det italienske køkken.

Det er nemlig velsmagende og møre schnitzler af kalvekød, serveret med en fantastisk lækker sauce til.

Opskriften er rimelig nem og hurtig, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalveschnitzler

italienske kalveschnitzler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

4.67 fra 18 stemmer
Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 persooner
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kalveschnitzler
  • 1 potte rosmarin
  • 1 potte basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 tandstikkere
  • smør - til stegning
Grøntsager og sauce
  • olivenolie
  • 2 rødløg - halveret og derefter snittet i tynde skiver
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • 2 røde peberfrugter - i tynde strimler
  • 2 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 2 dl hvidvin - helst en tør italiensk hvidvin
  • 3 dl bouillon - gerne en kalvefond - eller bouillon
  • 50 g spinat
  • Lidt maizena - udrøres i en smule koldt vand
  • 1 citron - lidt citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Tag kalveschnitzlerne ud af køleskabet en halv time før du går i gang med madlavningen.
  2. Tryk schnitzlerne let flade med fingrene, krydr med salt og friskkværnet peber, og fordel lidt finthakket rosmarin og basilikum på dem.
  3. Fold dem sammen på midten og luk med en tandstikker. Gør det med alle fire.
  4. Varm en pande op ved høj varme, kom en god klat smør på panden og lad det hurtigt bruse af.
  5. Steg nu dine kalvschnitzler i cirka 2-3 minutter på hver side, så de får lidt stegeskorpe, og læg dem til side. Jeg plejer at stege kalveschnitzlerne over to omgange, altså to ad gangen, så man er sikker på de får den rigtige stegesmag.
  6. Kom så en god sjat olivenolie på panden med stegeskyen (den skal du ikke hælde ud), og steg rødløg sammen med balsamico og sukker i et halvt minut.
  7. Tilsæt så peberfrugter og hvidløg, og lad det stege med et minuts tid.
  8. Hæld hvidvin ved og lad det det stege næsten væk, inden kalvefond tilsættes.
  9. Kom derefter den friske spinat ved og lad den falde sammen.
  10. Jævn saucen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også lidt hakket rosmarin og basilikum for at opnå det rette italienske smag.
  11. Lad det simre et par minutter, og læg så de færdigstegte kalveschnitzler ned i saucen, hvor de lige varmes med.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De italienske kalveschnitzler serveres sammen med den lækre sauce, og dertil nogle ovnstegte kartofler.

I forhold til udskæringen, så er kalveschnitzlerne lavet af inderlår fra kalve, der er fra 8 til 12 måneder. Præcist som du laver en klassisk wienerschnitzel med panering.

Der er tale om magert kød med en lav fedtprocent, og kødet er meget mørt. Personligt synes jeg kalvekødet smager bedre end oksekødet, men smag og behag er selvfølgelig forskellig.

Kalvekødet er dog generelt både mere mildt og magert i smagen end oksekød.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med ærter og bacon i bechamelsauce
  • Roastbeef i ovn - opskrift med tid og kernetemperatur
  • Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat
  • Spaghetti alla carbonara - klassisk pastaret fra Italien
  • Pasta i flødesovs med broccoli, tomater og stegt kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Wissing

    juni 19, 2025 at 11:06 am

    Hvorfor er der salvie på schnitzlerne på billedet? Laves i øvrigt i Italien ikke med rosmarin og basilikum, men netop med salvie.

    Svar
  2. David Bonde Henriksen

    september 09, 2024 at 2:42 am

    Bortset fra, at jeg tilføjede lidt porrer og brugte lidt mere bouillon og hvidvin, fulgte jeg nøje opskriften. Heldigvis havde jeg frisk basilikum og rosemarin, men jeg havde ikke frisk spinat, så jeg tøede lidt frossen spinat op, knugede væden fra og tog det med i panden. Det smagte virkelig godt og min gæst var begejstret. Det var første, men bestemt ikke sidste gang, jeg lavede denne lækre ret.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required