• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce

Holger Rørby Madsen
Lækre og møre kalveschnitzler med inspiration fra det italienske køkken. Kalveschnitzlerne bukkes sammen med rosmarin og basilikum, og serveres i den lækre sauce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.
  2. Opskrift på kalveschnitzler
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.63 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Kalveschnitzler er lækker aftensmad til både hverdag og som gæstemad. Her er min opskrift på italiensk kalveschnitzel med himmelsk god sauce.

Kalveschnitzler er en slags luksus-koteletter, og med denne opskrift bliver du taget med en tur i det italienske køkken.

Det er nemlig velsmagende og møre schnitzler af kalvekød, serveret med en fantastisk lækker sauce til.

Opskriften er rimelig nem og hurtig, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalveschnitzler

4.6 fra 16 stemmer
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 persooner
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 kalveschnitzler
  • 1 potte rosmarin
  • 1 potte basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 tandstikkere
  • smør - til stegning

Grøntsager og sauce

  • olivenolie
  • 2 rødløg - halveret og derefter snittet i tynde skiver
  • 1 spiseskefuld balsamico
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 2 røde peberfrugter - i tynde strimler
  • 2 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 2 deciliter hvidvin - helst en tør italiensk hvidvin
  • 3 deciliter bouillon - gerne en kalvefond - eller bouillon
  • 50 gram spinat
  • Lidt maizena - udrøres i en smule koldt vand
  • 1 citron - lidt citronsaft
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tag kalveschnitzlerne ud af køleskabet en halv time før du går i gang med madlavningen.
  • Tryk schnitzlerne let flade med fingrene, krydr med salt og friskkværnet peber, og fordel lidt finthakket rosmarin og basilikum på dem.
  • Fold dem sammen på midten og luk med en tandstikker. Gør det med alle fire.
  • Varm en pande op ved høj varme, kom en god klat smør på panden og lad det hurtigt bruse af.
  • Steg nu dine kalvschnitzler i cirka 2-3 minutter på hver side, så de får lidt stegeskorpe, og læg dem til side. Jeg plejer at stege kalveschnitzlerne over to omgange, altså to ad gangen, så man er sikker på de får den rigtige stegesmag.
  • Kom så en god sjat olivenolie på panden med stegeskyen (den skal du ikke hælde ud), og steg rødløg sammen med balsamico og sukker i et halvt minut.
  • Tilsæt så peberfrugter og hvidløg, og lad det stege med et minuts tid.
  • Hæld hvidvin ved og lad det det stege næsten væk, inden kalvefond tilsættes.
  • Kom derefter den friske spinat ved og lad den falde sammen.
  • Jævn saucen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også lidt hakket rosmarin og basilikum for at opnå det rette italienske smag.
  • Lad det simre et par minutter, og læg så de færdigstegte kalveschnitzler ned i saucen, hvor de lige varmes med.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

De italienske kalveschnitzler serveres sammen med den lækre sauce, og dertil nogle ovnstegte kartofler.

I forhold til udskæringen, så er kalveschnitzlerne lavet af inderlår fra kalve, der er fra 8 til 12 måneder. Præcist som du laver en klassisk wienerschnitzel med panering.

Der er tale om magert kød med en lav fedtprocent, og kødet er meget mørt. Personligt synes jeg kalvekødet smager bedre end oksekødet, men smag og behag er selvfølgelig forskellig.

Kalvekødet er dog generelt både mere mildt og magert i smagen end oksekød.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med ærter og bacon i bechamelsauce
  • Roastbeef i ovn - opskrift med tid og kernetemperatur
  • Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat
  • Spaghetti alla carbonara - klassisk pastaret fra Italien
  • Pasta i flødesovs med broccoli, tomater og stegt kylling
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 265
  • 72
  • 11
  • 7
  • 2
  • 7
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt
Mørbradsteak med spinat og ærter »

Populært indhold lige nu

guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift til bradepande

billederesultat for hakket kyllingekød med kartoffelmos

Hakket kyllingekød med kartoffelmos i fad

billederesultat for one pot mørbrad med ris

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde opskrift

mac and cheese

Mac and cheese - opskrift på bagt macaroni med ost

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.6 fra 16 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 persooner
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!