Pasta i flødesovs er en lækker pastaret, som du kan serverer både til hverdag og fest. Her lavet med kylling og broccoli i en dejlig flødesauce.
Og pasta i flødesovs er toppet med lækker stegt kylling, dampet broccoli og friske tomater i både.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til pasta i flødesovs
500 gram frisk pasta - gerne spaghetti eller fettucine
750 gram kyllingfilet
1 stort broccoli
10 friske San Marzano tomater
0,5 liter piskefløde
1-2 porrer
Salt, peber og en teskefuld oregano
Fremgangsmåde
- Vi starter med at stege kylling til vores pasta i flødesovs. Rengør kyllingfileterne for eventuel hinder og fedt. Smid en klat smør på en varm pande, og steg kyllingfileterne ved middel varme i cirka 5-6 minutter på hver side, afhængig af størrelse. Krydr med lidt salt og eventuelt lidt paprika eller noget BBQ-krydderi. Det er altid vigtigt, at gennemstege kylling. Tag derefter kyllingfileterne af panden, og lad dem hvile inden udskæring.
- Skær broccoli i mindre, mundrette stykker, og damp broccolien i en gryde med lidt vand i et par minutter. Ikke længere, da vi ønsker en broccoli med en smule bid til pastaretten.
- Kog så den friske pasta i rigeligt vand tilsat lidt salt. Kogetiden står på pakken, men typisk skal frisk pasta blot koge et par minutter. Det er vigtigt, at komme den friske pasta i bulderkogende vand. Har du ikke frisk pasta til denne ret, kan du selvfølgelig også bruge en tørret pasta.
- Vask tomaterne i koldt vand, og skær dem i kvarte.
- Så skal vi have lavet flødesovs til den friske pasta. Skær top og bund af porrerne, og vask dem grundigt under rindende vand. Pas på at der ikke sidder jord tilbage i især toppen af porrerne. Skær dem i tynde skiver. Svits porrestykkerne i lidt smør i en gryde, men ikke ved alt for høj varme. Porrerne skal ikke brune, men blot klares.
- Tilsæt så den halve liter piskefløde, og lad det koge langsomt op. Lad det koge igennem et par minutter, og vælt så pastaen forsigtigt i. Rør rundt.
- Skær to af de fire stegte kyllingfileter i mindre stykker, og vend også dem i pasta med flødesovs.
Servering
Så er vi klar til anretning. Hæld pasta med flødesovs i et fad. Læg forsigtig broccoli-stykker oven på pastaen, og tilsvarende tomater i både.
Skær de sidste to stegte kyllingfileter ud i tynde, skrå skiver, og fordel også dem oven på pasta med flødesovs.
Drys en smule oregano over, og kryds også med lidt friskkværnet peber.
Info om opskriften
Pasta med flødesovs er en lækker ret, der også er meget børnevenlig. Børnene kan med en smule hjælp selv lave den.
Pasta med flødesovs er ikke en fedtfattig ret, men meget smagfuld. Det er dog vigtigt, at du ikke sparer på fløden, da pastaretten så kan blive lidt tør og kedelig.
Du kan dog spæde fløden op med lidt minimælk, hvis du ønsker at spare lidt på kalorierne.
Lignende opskrifter
Se også hvordan du koger pasta på den bedste måde eller få den lækre opskrift på en one pot pasta med pølser og bacon.
Del dine ideer og tanker med os andre her: