Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk lammesteg

Italiensk lammesteg (opskrift på udbenet lammekølle)

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på udbenet lammekølle
  • Tips
  • Kommentarer

Italiensk lammesteg - opskrift på udbenet lammekølle

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Opskrift på italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen. Udbenet lammekølle, tilberedt i fad med kartofler og tomater. God gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg lammekølle udbenet
  • 600-800 g kartofler små og faste kartofler med skræl
  • 600 g tomater en blanding af gode, aromatiske blommetomater og cherrytomater
  • 1 potte persille finthakket
  • 1 citron saft og skal af 1 citron
  • 50 g parmesan revet parmesanost
  • olivenolie
  • smør
  • 4 spsk rasp
  • 6 fed hvidløg meget finthakket
  • 4-5 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Riv skallen af citronen og pres så citronsaft ud over den udbenede lammekølle, sørg for at gnide det godt ind i over det hele.
  2. Halver kartoflerne hvis de er meget små, eller skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Halver cherrytomater og skær blommetomater i tykke skiver.
  3. Finthakket persille og hvidløg blandes med rasp og citronskal, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag ca. ⅔ fra og rør det med 4-5 spsk. olivenolie til en tyk pasta.
  4. Den sidste ⅓ blandes med parmesan, lidt salt og friskkværnet peber og stilles til side.
  5. Forvarm ovnen til 175 grader. Pensl en bradepande med olivenolie og læg først et lag kartofler, krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Så et lag tomater (de behøver ikke at ligge tæt, bare de er ligeligt fordelt), forsæt indtil kartofler og tomater er brugt - HUSK: at krydre HVERT lag med salt og friskkværnet peber.
  7. Krydr lammekøllen med salt og friskkværnet peber over det hele og gnid så persille-pastaen godt ind på alle sider.
  8. Læg den italienske lammesteg øverst på kartoffelskiverne og sæt den i ovnen i ca. 1½-2 timer (alt efter hvor tyk stegen er og hvordan den ønskes stegt). Efter ca. 1 times tid, lægges et par klatter smør på stegen, så den ikke bliver alt for tør ovenpå.
  9. Ca. 15 minutter FØR stegen er færdigstegt, hæves temperaturen til 225 grader.
  10. Den gemte persilleblanding (den med parmesan osten) drysses over din lammesteg og kartofler, dryp lidt olivenolie over og sæt i ovnen igen i de sidste 15 minutter, så den kan blive gratineret og sprød. Bedre udbenet lammekølle får du ikke.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på udbenet lammekølle

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen er en dejlig opskrift på udbenet lammekølle, og retten er fantastisk som gæstemad.

Oprindeligt stammer opskriften fra et tv-program på den regionale TV-station TV-Syd. I programmet "Annes Køkkensnak" lavede Elsebeth Gerner Nielsen (der bla. er tidligere kulturminister) denne ret.

Det inspirerede Newyorker By Heart, og her er hendes tilrettede opskrift på den lækre lammeret, som altså har fået navnet italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
  • Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
  • Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

Tips

Tag den færdige italienske lammesteg ud, og lad stegen hvile i ca. 10-15 minutter, inden den skæres i skiver, som lægges ovenpå kartoffelfadet.

Server - og gerne med myntegele - som jeg synes smager genialt.

Tilbehør kan være denne lækre Rosenkålssalat (med æble, mandler og lækker dressing).

Vil du lave en sovs til, kan du bruge denne rødvinssauce med fløde:

Ca. 0,5 flaske rødvin
1 fed hvidløg, presset
0,5 oksebouillonterning
2,5 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
Lidt sukker efter smag
Madkulør
Evt. jævning
Salt og friskkværnet peber

Hæld rødvin i en lille gryde og lad den koge ind (UDEN låg) til det halve. Hæld fløde i og smuldr bouillontern i, skru lidt ned og lad den småsimre lidt. Krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg. Smag på den for at fornemme om den skal have sukker (det er tit nødvendigt), tjek også om den skal have mere salt og friskkværnet peber. Jævn den hvis det ønskes og tilsæt madkulør til ønsket farve opnåes.

Se også: Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben skriver

    december 21, 2024 at 10:00 pm

    Ködet var for hårdt og kartoflerne ikke kogt nok

    Svar
  2. Gerda Rasmussen skriver

    april 02, 2022 at 9:40 am

    Italiensk lammekølle Elsebeth Gerner
    Hvor længe skal køllen stege hvis den ikke er udbenet?
    Er 2 køller på ca, 1900 g passende til 8 personer?
    På forhånd tak for svaret
    Gerda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required