Hjemmelavet myntegele smager fantastisk sammen med lammekød. Her er en nem og hurtig opskrift på lækker og frisk myntegele med limesaft.
Hjemmelavet myntegele er så let at lave, at det nærmest tager længere tid at gå på jagt efter det i supermarkedet end at lave det selv.
Alt i alt varer det ikke mere end et kvarter at brygge en velsmagende myntegele sammen - og det er endda inklusiv forberedelse og kogning samt skoldning af sylteglas.
Denne opskrift smager mere frisk end de ofte hvinende søde fabriks-geleer. Limefrugterne sørger for den sød-syrlige smag, som er perfekt til myntens aromatiske duft og smag.
Alle der holder af drinken Mojito ved, at lime og mynte er de bedste venner.
Opskriften passer til to små sylteglas, som skulle være nok til at komme igennem påsken.
Ingredienser til myntegele
50 gram frisk mynte
2 lime
5,5 deciliter vand
20 gram gul Melatin geleringspulver
350 gram sukker
Fremgangsmåde
- Kog vandet i en gryde.
- Skyl mynten og pres saften ud af limefrugterne.
- Hæld myntebladene og limesaften op i gryden med det kogende vand og kog videre i fem minutter.
- Si bladene fra vandet og hæld Melatin i. Rør rundt 20-30 sekunder. Det er vigtigt, at du ikke hælder Melatin i sammen med sukker, men gør det hver for sig.
- Tilsæt derefter sukker og rør i massen i tre til fem minutter.
- Skold dine sylteglas og hæld en spiseskefuld atamon i dem. Skru låget på og ryst godt, så atamonen fordeler sig.
- Hæld din gele på glas og stil dem tørt og mørkt.
Frugtfarve eller ej
Den myntegele som vi kender fra supermarkedet, er knald-grøn. Derfor ser hjemmelavet myntegele lidt kedelig ud med sin gullige, blege farve.
Du kan komme et par dråber grøn frugtfarve i, før du hælder massen på glas. Det gør jeg af og til - blandt andet i den gele du ser på billedet øverst.
Du kan også vælge at finhakke nogle mynteblade og komme dem i gelemassen, før den hældes på glas.
Det ser fint og autentisk ud, men har dog den uheldige effekt, at man får mynte mellem tænderne.
Men leg med udtrykket på din hjemmelavet myntegele - om det er frugtfarve, hakkede mynteblade eller revet citronskal, det skal nok blive godt.
Opskrifter med lammekød:
Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
Din vurdering
-
Hjemmelavet myntegele - opskrift med lime
Stem her
( stemme)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Charlotte Lind
Skal det koge med sukkeret?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Nej, sukkeret røres i til sidst 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger