Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet

Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet

italiensk kalkungryde den sunde gryderet
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på italiensk kalkungryde. En nem og sund gryderet med kalkunbryst, soltørrede tomater, aubergine og meget andet godt.

Italiensk kalkungryde er en fantastisk ret til aftensmad, for den er både sund, nem, hurtig og meget velsmagende.

Gryderetten laves af kalkunbryst i tynde strimler eller tern, og dertil kommer så blandt andet aubergine, soltørrede tomater og andet godt.

Den italienske ret med kalkunkød laves uden hverken smør eller fløde, og derfor er den også en kolesterolvenlig opskrift.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på italiensk kalkungryde

Italiensk kalkungryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på italiensk kalkungryde. En nem og sund gryderet med kalkunbryst, soltørrede tomater, aubergine og meget andet godt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g kalkunbryst (i strimler eller tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g champignon (i kvarte eller skiver)
  • 1 rødløg (i både)
  • 4 fed hvidløg (hakkes groft)
  • 1 lille aubergine (i mindre tern)
  • 1 rød peberfrugt (i strimler, der halveres)
  • 8 soltørrede tomater (i olie, hakkes groft)
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl hønsebouillon (gerne vam)
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk italiensk krydderi (eller timian/oregano/basilikum)
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta (gerne fuldkornspasta)

Fremgangsmåde

  1. Start med at finde både en god stegepande og en gryde frem, og gryden skal kunne rumme hele retten. Gør alle grøntsager klar, og så går du i gang med at lave italiensk kalkungryde.
  2. Varm panden op ved en nogenlunde høj varme, kom lidt olivenolie på og steg kalkunkødet i et par minutter. Kommes over i gryden, der altså ikke skal stå på en tændt kogeplade endnu.
  3. Så steges champignon godt af på den varme pande. Tilsæt derefter rødløg og hvidløg, og steg et halvt minut mere. Kom evt. en smule mere olie på panden.
  4. Tilsæt så aubergine sammen med peberfrugt og soltørrede tomater. Vendes godt rundt og steges hurtigt af.
  5. Tag panden af kogepladen, og sæt i stedet gryden på - stadig ved en god varme. Lad det varme op så kalkunkødet i gryden begynder at stege.
  6. Drys hvedemel over kalkunkødet, og vend det godt rundt. Hæld også indholdet fra panden i gryden.
  7. Tilsæt hønsebouillon sammen med paprika, italiensk krydderi, tomatpasta og engelsk sauce. Krydr med lidt friskkværnet peber, men vent med salt.
  8. Vend godt rundt, skru ned for varmen og læg låg på gryden. Italiensk kalkungryde skal nu simre i ca. 20 minutter.
  9. Imens koges pasta som anvist på pakken. Brug gerne en fuldkornspasta, hvis retten skal være mere sund, men en alm. pasta er selvfølgelig også fin.
  10. Kalkungryden smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier794kcalKulhydrater114gProtein54gFedt15gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol51mgNatrium24954mgKalium1682mgKostfibre10gSukker28gVitamin A1235IUVitamin C52mgCalcium152mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Italiensk kalkungryde serveres straks sammen med den kogte pasta. Lidt ciabatta eller focaccia passer også fint til.

Se flere italienske retter

  • italiensk aftensmad med kylling og tomater
    Italiensk aftensmad med kylling og pasta
  • billede med lasagne
    Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • One pot spaghetti carbonara på 15 minutter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laerke skriver

    december 06, 2022 at 11:45 am

    Det ser lækkert ud, det ligner lidt et julekøkken!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required