Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Italiensk gryde er en skøn ret med blandt andet kylling, kartofler og soltørrede tomater.
Gryderetten er rimelig nem at lave, og sammenlagt har du mad på under en halv time.
Men alligevel smager italiensk gryde altså af meget, og den kan godt blive en ny favorit hos dig.
Omkring de soltørrede tomater, så vil jeg anbefale dig at købe soltørrede tomater i olie. Det er bare de bedste. Og de løfter enhver gryderet, ikke kun denne italienske gryde.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og rester anvendes til frokost dagen efter.
Se her hvordan det er med opvarming af mad med persille og spinat.
Opskrift på italiensk gryde
Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 500 g kartofler - små
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 6 cocktailtomater
- 6 soltørrede tomater - i olie
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 bouillonterning
- 4 dl madlavningsfløde
- 75 g spinat
- 1 bundt persille
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebrystfileter skæres i grove tern og brunes grundigt i lidt olivenolie en varm stegegryde. Læg derefter kyllingekødet til side.
- De små kartofler deles i kvarte og steges i gryden indtil de har fået lidt farve og stegeskorpe. Kartoflerne steges i cirka fem minutter, og skal ikke være gennemstegte, da de tilberedes yderligere.
- Rødløg hakkes groft og kommes ved sammen med hvidløgsfed i tynde skiver.
- Cocktailtomater halveres og kommes ved.
- Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
- Soltørrede tomater strimles og kommes ved sammen med paprika, oregano og madlavningsfløde. Smuldr også en bouillonterning i.
- Lad nu retten simre i 10 minutter under låg, hvorefter spinaten vendes i så den falder sammen. Kog yderligere fem minutter under låg.
- Hak persille fint og vend den i lige inden servering.
- Smag den italienske gryde til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Italiensk gryde kan serveres som den er.
Den er dog lækker med en tomatsalat ved siden af, og så vil jeg virkelig anbefale dig at servere et stykke italiensk grydebrød til.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Merve
Nøj den smagte overraskende godt! Den skal jeg helt sikkert lave igen. 😍👌🏼
Holger Rørby Madsen
Hej Merve
Dejligt at høre - ja, den smager ret godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Gitte Bech
Hej. Skal prøve denne ret italiensk med kylling og kartofler 😀 skal kartoflerne være rå eller kogte?
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
De skal blot steges ca. 5 minutter i første omgang, hvorefter de steges færdige i gryden. Jeg har præciseret opskriften.
Tak for hjælpen 🙂
Alt det bedste
Holger