• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

italiensk gryde med kylling og kartofler
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
342
SHARES
FacebookMessenger342PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. december 2022 - Udgivet:  19. marts 2023

Italiensk gryde er en skøn ret med blandt andet kylling, kartofler og soltørrede tomater.

Gryderetten er rimelig nem at lave, og sammenlagt har du mad på under en halv time.

Men alligevel smager italiensk gryde altså af meget, og den kan godt blive en ny favorit hos dig.

Omkring de soltørrede tomater, så vil jeg anbefale dig at købe soltørrede tomater i olie. Det er bare de bedste. Og de løfter enhver gryderet, ikke kun denne italienske gryde.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og rester anvendes til frokost dagen efter.

Se her hvordan det er med opvarming af mad med persille og spinat.

Opskrift

italiensk gryde med kylling og kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.

4.75 fra 20 stemmer
Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 355
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst
  • 500 g kartofler - små
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 6 cocktailtomater
  • 6 soltørrede tomater - i olie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 bouillonterning
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 75 g spinat
  • 1 håndfuld persille
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingebrystfileter skæres i grove tern og brunes grundigt i lidt olivenolie en varm stegegryde. Læg derefter kyllingekødet til side.
  2. De små kartofler deles i kvarte og steges i gryden indtil de har fået lidt farve og stegeskorpe. Kartoflerne steges i cirka fem minutter, og skal ikke være gennemstegte, da de tilberedes yderligere.
  3. Rødløg hakkes groft og kommes ved sammen med hvidløgsfed i tynde skiver.
  4. Cocktailtomater halveres og kommes ved.
  5. Kom kyllingekødet tilbage i gryden.
  6. Soltørrede tomater strimles og kommes ved sammen med paprika, oregano og madlavningsfløde. Smuldr også en bouillonterning i.
  7. Lad nu retten simre i 10 minutter under låg, hvorefter spinaten vendes i så den falder sammen. Kog yderligere fem minutter under låg.
  8. Hak persille fint og vend den i lige inden servering.
  9. Smag den italienske gryde til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 355kcalKulhydrater: 39gProtein: 35gFedt: 7gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 92mgNatrium: 967mgKalium: 1546mgKostfibre: 6gSukker: 11gVitamin A: 2250IUVitamin C: 61mgCalcium: 204mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Italiensk gryde kan serveres som den er.

Den er dog lækker med en tomatsalat ved siden af, og så vil jeg virkelig anbefale dig at servere et stykke grydebrød til.

Se også mine opskrifter på:

Italiensk kødgryde

4.7 fra 333 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Kyllinge carbonara - pasta carbonara med kylling

4.7 fra 7 stemmer
Her får du en opskrift på kyllinge carbonara. En nem portion pasta carbonara med kylling efter italiensk inspiration. God som aftensmad.
Gå til opskrift
kyllinge carbonara

Kylling med tilbehør - lækker weekendmad

4.7 fra 38 stemmer
Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Merve

    november 14, 2021 at 6:51 pm

    Nøj den smagte overraskende godt! Den skal jeg helt sikkert lave igen. 😍👌🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2021 at 12:01 pm

      Hej Merve
      Dejligt at høre - ja, den smager ret godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Gitte Bech

    februar 16, 2021 at 5:54 pm

    Hej. Skal prøve denne ret italiensk med kylling og kartofler 😀 skal kartoflerne være rå eller kogte?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 18, 2021 at 5:24 am

      Hej Gitte
      De skal blot steges ca. 5 minutter i første omgang, hvorefter de steges færdige i gryden. Jeg har præciseret opskriften.
      Tak for hjælpen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required