• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Vegetar › Indisk curry

Indisk curry

indisk curry uden kød vegetarret
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. maj 2024 - Udgivet: 21. oktober 2022

Denne opskrift på indisk curry er uden kød, og derfor en lækker vegetarret. Curryen er med kartofler og kidneybønner, og er meget mættende.

Indisk curry er helt uden kød og andre animalske produkter, så alle kan spise karryretten.

Opskriften er lavet efter inspiration fra en ret, som jeg for et par år siden fik på en indisk restaurant i det centrale London.

Restauranten anvendte godt nok også en række andre indiske krydderier i curryen, men jeg har passet den lidt til, og her er kun råvarer, som du nemt kan få fat i.

Men kan man så blive mæt af en ret helt uden kød? Spørger du måske. Ja da, det kan du sagtens. Her er nemlig nåde proteinrige kidneybønner, mættende kartofler og ris.

Så det er en dejlig ret på dage, hvor du gerne vil undvære kød. Og altså perfekt til veganere og vegetarer. Se også mine populære opskrifter på kylling i karry og boller i karry.

Se også andre indiske opskrifter:

  • Biryani
  • Mulligatawny
  • Indisk linsesuppe

Opskrift på nem indisk curry

indisk curry uden kød vegetarret
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indisk curry opskrift uden kød - nem opskrift

5 fra 5 stemmer
Denne opskrift på indisk curry er uden kød, og derfor en lækker vegetarret. Curryen er med kartofler og kidneybønner, og er meget mættende.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Kalorier: 508
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g kartofler - skrællede
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 rødløg - små
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk karry
  • 4 tsk garam masala
  • 1 dåse kidneybønner
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl ris - som tilbehør

Fremgangsmåde
 

  1. Kartoflerne halveres og kommes i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en teskefuld salt. Kog kartoflerne næsten møre under låg, hvilket tager cirka 10 minutter. Selvfølgelig afhængig af størrelse. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i en gryde i lidt olie uden at tage farve. Giv det 3-4 minutter.
  3. Peberfrugten skæres i mindre tern og kommes ved sammen med garam masala og karry. Vend det rundt og lad det svitse et minuts tid.
  4. Hæld væden fra kidneybønnerne og kom dem i gryden. Tilsæt også en halv dåse kokosmælk og hakkede tomater. Skyl lige tomatdåsen af med lidt vand og hæld det ved. Cirka en deciliter vand.
  5. Kartoflerne skæres ud i mindre tern, som ligeledes kommes i gryden.
  6. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad nu indisk curry simre i 10-15 minutter mens du koger ris.
  7. Smag til med salt og peber, og eventuelt med mere karry eller garam massale hvis du synes det. Mængden herover giver dog en autentisk smag af Indien - uden hverken at være for mild eller for stærk.

Næringsindhold

Kalorier: 508kcalKulhydrater: 82gProtein: 14gFedt: 15gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 167mgKalium: 1094mgKostfibre: 10gSukker: 7gVitamin A: 1064IUVitamin C: 69mgCalcium: 106mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Indisk curry serveres straks sammen med de kogte ris og naanbrød, prøv for eksempel at bage dem selv med denne opskrift: Verdens bedste naanbrød.

Eller du kan lave de nemme chapati pandebrød til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Cuber

    marts 13, 2025 at 6:16 pm

    Bedste Curry, tak for dejlige opskrifter

    Svar
  2. Wildflower

    februar 04, 2020 at 1:40 am

    Det lyder lækkert, men hvad nu hvis man vil bruge alm. tørrede bønner? (der selvfølgelig skal opblødes)
    Hvor mange gram skal man så bruge, for hvad vejer bønnerne i en dåse - hvis de var tørre...

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required