Indhold
Indisk curry opskrift uden kød
Ingredienser
- 300 g kartofler skrællede
- 2 rødløg små
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 rød peberfrugt
- 4 tsk garam masala
- 2 tsk karry
- 1 dåse kidneybønner
- 0,5 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl ris som tilbehør
Fremgangsmåde
- 300 g kartofler halveres og kommes i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en teskefuld salt. Kog kartoflerne næsten møre under låg, hvilket tager cirka 10 minutter. Selvfølgelig afhængig af størrelse. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- 2 rødløg og 4 fed hvidløg hakkes fint og sauteres i en gryde i 1 spsk olivenolie uden at tage farve. Giv det 3-4 minutter.
- 1 rød peberfrugt skæres i mindre tern og kommes ved sammen med 4 tsk garam masala og 2 tsk karry. Vend det rundt og lad det svitse et minuts tid.
- Hæld væden fra 1 dåse kidneybønner og kom dem i gryden. Tilsæt også 0,5 dåse kokosmælk og 1 dåse hakkede tomater. Skyl lige tomatdåsen af med lidt vand og hæld det ved. Cirka en deciliter vand.
- Kartoflerne skæres ud i mindre tern, som ligeledes kommes i gryden.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad nu indisk curry simre i 10-15 minutter mens du koger 3 dl ris.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt med mere karry eller garam massale hvis du synes det. Mængden herover giver dog en autentisk smag af Indien - uden hverken at være for mild eller for stærk.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på nem indisk curry
Indisk curry er helt uden kød og andre animalske produkter, så alle kan spise karryretten.
Opskriften er lavet efter inspiration fra en ret, som jeg for et par år siden fik på en indisk restaurant i det centrale London.
Restauranten anvendte godt nok også en række andre indiske krydderier i curryen, men jeg har passet den lidt til, og her er kun råvarer, som du nemt kan få fat i.
Men kan man så blive mæt af en ret helt uden kød? Spørger du måske. Ja da, det kan du sagtens. Her er nemlig nåde proteinrige kidneybønner, mættende kartofler og ris.
Så det er en dejlig ret på dage, hvor du gerne vil undvære kød. Og altså perfekt til veganere og vegetarer. Se også mine populære opskrifter på kylling i karry og boller i karry.
Se også andre indiske opskrifter:
Tip
Indisk curry serveres straks sammen med de kogte ris og naanbrød, prøv for eksempel at bage dem selv med denne opskrift: Verdens bedste naanbrød.
Eller du kan lave de nemme chapati pandebrød til retten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Bente Cuber skriver
Bedste Curry, tak for dejlige opskrifter
Wildflower skriver
Det lyder lækkert, men hvad nu hvis man vil bruge alm. tørrede bønner? (der selvfølgelig skal opblødes)
Hvor mange gram skal man så bruge, for hvad vejer bønnerne i en dåse - hvis de var tørre...