Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Indisk curry

Indisk curry opskrift uden kød (vegansk opskrift)

indisk curry uden kød vegetarret
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS
Indhold
  • Indisk curry opskrift uden kød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nem indisk curry
  • Tip
  • Kommentarer

Indisk curry opskrift uden kød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Denne opskrift på indisk curry er uden kød, og derfor en lækker vegetarret. Curryen er med kartofler og kidneybønner, og er meget mættende.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g kartofler skrællede
  • 2 rødløg små
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 tsk garam masala
  • 2 tsk karry
  • 1 dåse kidneybønner
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl ris som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. 300 g kartofler halveres og kommes i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt også en teskefuld salt. Kog kartoflerne næsten møre under låg, hvilket tager cirka 10 minutter. Selvfølgelig afhængig af størrelse. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. 2 rødløg og 4 fed hvidløg hakkes fint og sauteres i en gryde i 1 spsk olivenolie uden at tage farve. Giv det 3-4 minutter.
  3. 1 rød peberfrugt skæres i mindre tern og kommes ved sammen med 4 tsk garam masala og 2 tsk karry. Vend det rundt og lad det svitse et minuts tid.
  4. Hæld væden fra 1 dåse kidneybønner og kom dem i gryden. Tilsæt også 0,5 dåse kokosmælk og 1 dåse hakkede tomater. Skyl lige tomatdåsen af med lidt vand og hæld det ved. Cirka en deciliter vand.
  5. Kartoflerne skæres ud i mindre tern, som ligeledes kommes i gryden.
  6. Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad nu indisk curry simre i 10-15 minutter mens du koger 3 dl ris.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt med mere karry eller garam massale hvis du synes det. Mængden herover giver dog en autentisk smag af Indien - uden hverken at være for mild eller for stærk.

Næringsindhold

Kalorier508kcalKulhydrater82gProtein14gFedt15gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gNatrium167mgKalium1094mgKostfibre10gSukker7gVitamin A1064IUVitamin C69mgCalcium106mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nem indisk curry

Indisk curry er helt uden kød og andre animalske produkter, så alle kan spise karryretten.

Opskriften er lavet efter inspiration fra en ret, som jeg for et par år siden fik på en indisk restaurant i det centrale London.

Restauranten anvendte godt nok også en række andre indiske krydderier i curryen, men jeg har passet den lidt til, og her er kun råvarer, som du nemt kan få fat i.

Men kan man så blive mæt af en ret helt uden kød? Spørger du måske. Ja da, det kan du sagtens. Her er nemlig nåde proteinrige kidneybønner, mættende kartofler og ris.

Så det er en dejlig ret på dage, hvor du gerne vil undvære kød. Og altså perfekt til veganere og vegetarer. Se også mine populære opskrifter på kylling i karry og boller i karry.

Se også andre indiske opskrifter:

  • Biryani
  • Mulligatawny
  • Indisk linsesuppe

Tip

Indisk curry serveres straks sammen med de kogte ris og naanbrød, prøv for eksempel at bage dem selv med denne opskrift: Verdens bedste naanbrød.

Eller du kan lave de nemme chapati pandebrød til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Cuber skriver

    marts 13, 2025 at 6:16 pm

    Bedste Curry, tak for dejlige opskrifter

    Svar
  2. Wildflower skriver

    februar 04, 2020 at 1:40 am

    Det lyder lækkert, men hvad nu hvis man vil bruge alm. tørrede bønner? (der selvfølgelig skal opblødes)
    Hvor mange gram skal man så bruge, for hvad vejer bønnerne i en dåse - hvis de var tørre...

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required