Hvide asparges med brunet smør er en vaskeægte forårsbebuder, og det er samtidig en himmelsk lækker forret, der ikke tager lang tid at lave.
Her har jeg lavet den med en stor asparges til hver, men du kan selvfølgelig også lave den med flere mindre asparges.
Du skal beregne ca. 125-150 gram asparges pr. person, og de store hvide asparges her vejer faktisk ca. dette pr. styk.
Kogetiden kan variere afhængig af tykkelsen, men regn med ca. 4-5 minutter. Husk at skrælle dem grundigt.
Under aspargesene kan du lægge en lille salat, der er vendt med en dressing af lige dele olivenolie, sennep, citronsaft og honning, Smagt til med salt og peber. Eller anret dem, som de er. God fvornøjelse.
Se også disse opskrifter:
- Hvide asparges - opskrift, kogetid og behandling
- Aspargessuppe
- Stuvede hvide asparges
- Sauce Mousseline
Opskrift
Hvide asparges med brunet smør
Ingredienser
- 75 g smør
- 4 store hvide asparges
- salt
- dild - brug kun topkvistene
- 30 g mandler - hakkede
Fremgangsmåde
- Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved middel varme. Lad det bruse af og brun så smørret indtil det dufter dejligt af nødder. Rør hele tiden i det, så det ikke branker. Tages til side. Læs mere om brunet smør her.
- Skræl de hvide asparges fra lige under hovedet og hele vejen ned. Det er vigtigt at skrælle dem godt, da skrællen er trådet. Også efter tilberedning, så den skal væk. Skær det nederste af hver asparges fra.
- Kog aspargesene i saltet vand i 4-5 minutter, men kogetiden afhægner selvfølgelig af hvor tykke de er og hvor meget bid du ønsker i dem. Overhældes straks med kold vand efter kogning, så kogningen standses. Dryppes af.
- Hak mandlerne og klargør dild. Brug kun de yderste dildkviste.
- Anret med hvide asparges i bunden, og derpå brunet smør, hakkede mandler og fine dildkviste. Du kan som sagt for pænhedenes skyld lægge en spæd salat under hver asparges. Jeg vender gerne lige salaten med en vinaigrette inden, men det er ikke nødvendigt.
- Serveringsforslag.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De hvide asparges med brunet smør serveres straks, og de er altså fremragende som en lækker forret.
Anret dem samlet i et fad - eller portionsanret på tallerkner. Begge dele er fint.
Hvad er hvide asparges?
Hvide asparges er unge skud fra aspargesplanten, der vokser under jorden uden sollys, så de ikke udvikler klorofyl (grønt farvestof).
Det giver en mildere og finere smag end grønne asparges – og en mere mør konsistens, når de tilberedes korrekt.
Sæsonen for hvide asparges er kort: typisk april til juni.
Brunet smør (beurre noisette)
Brunet smør er smør, der er smeltet og langsomt varmet op, til det bliver gyldent og dufter nøddeagtigt – navnet betyder bogstaveligt “nøddesmør” på fransk.
Smørrets mælkeproteiner karamelliseres, og det giver en dyb, nøddeagtig og let sødlig smag.
Klassisk luksus
Den delikate aspargessmag matches perfekt af det nøddeagtige smør.
Serveres ofte med:
- Ristede nødder (fx hasselnødder eller mandler)
- Et drys purløg eller persille
- Revet parmesan eller et blødkogt æg
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak for du bruger opskriften på hvide asparges med brunet smør - skriv gerne din mening om den her.
Lisbeth Neergaard Sørensen
5 stjerner herfra. Det var virkelig en lækker forret.