Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Forretter › Hvide asparges med brunet smør

Hvide asparges med brunet smør (en lækker forret)

billede til hvide asparges med brunet smør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Opskrift på hvide asparges med brunet smør
  • Servering
  • Hvad er hvide asparges?
  • Brunet smør (beurre noisette)
  • Klassisk luksus
  • Kommentarer

Hvide asparges med brunet smør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Nem og lækker opskrift på hvide asparges med brunet smør. En helt fantastisk forret og en skøn forårsbebuder, der smager himmelsk godt.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 4 store hvide asparges
  • salt
  • dild brug kun topkvistene
  • 30 g mandler hakkede

Fremgangsmåde

  1. Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved middel varme. Lad det bruse af og brun så smørret indtil det dufter dejligt af nødder. Rør hele tiden i det, så det ikke branker. Tages til side. Læs mere om brunet smør her.
  2. Skræl de hvide asparges fra lige under hovedet og hele vejen ned. Det er vigtigt at skrælle dem godt, da skrællen er trådet. Også efter tilberedning, så den skal væk. Skær det nederste af hver asparges fra.
  3. Kog aspargesene i saltet vand i 4-5 minutter, men kogetiden afhægner selvfølgelig af hvor tykke de er og hvor meget bid du ønsker i dem. Overhældes straks med kold vand efter kogning, så kogningen standses. Dryppes af.
  4. Hak mandlerne og klargør dild. Brug kun de yderste dildkviste.
  5. Anret med hvide asparges i bunden, og derpå brunet smør, hakkede mandler og fine dildkviste. Du kan som sagt for pænhedenes skyld lægge en spæd salat under hver asparges. Jeg vender gerne lige salaten med en vinaigrette inden, men det er ikke nødvendigt.
  6. Serveringsforslag.
    hvide asparges med brunet smør serveringsforslag

Næringsindhold

Kalorier208kcalKulhydrater7gProtein5gFedt19gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol40mgNatrium124mgKalium364mgKostfibre4gSukker3gVitamin A1622IUVitamin C9mgCalcium61mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hvide asparges med brunet smør

Hvide asparges med brunet smør er en vaskeægte forårsbebuder, og det er samtidig en himmelsk lækker forret, der ikke tager lang tid at lave.

Her har jeg lavet den med en stor asparges til hver, men du kan selvfølgelig også lave den med flere mindre asparges.

Du skal beregne ca. 125-150 gram asparges pr. person, og de store hvide asparges her vejer faktisk ca. dette pr. styk.

Kogetiden kan variere afhængig af tykkelsen, men regn med ca. 4-5 minutter. Husk at skrælle dem grundigt.

Under aspargesene kan du lægge en lille salat, der er vendt med en dressing af lige dele olivenolie, sennep, citronsaft og honning, Smagt til med salt og peber. Eller anret dem, som de er. God fvornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Hvide asparges - opskrift, kogetid og behandling
  • Aspargessuppe
  • Stuvede hvide asparges
  • Sauce Mousseline

Servering

De hvide asparges med brunet smør serveres straks, og de er altså fremragende som en lækker forret.

Anret dem samlet i et fad - eller portionsanret på tallerkner. Begge dele er fint.

Hvad er hvide asparges?

Hvide asparges er unge skud fra aspargesplanten, der vokser under jorden uden sollys, så de ikke udvikler klorofyl (grønt farvestof).

Det giver en mildere og finere smag end grønne asparges, og en mere mør konsistens, når de tilberedes korrekt.

Sæsonen for hvide asparges er kort: typisk april til juni.

Brunet smør (beurre noisette)

Brunet smør er smør, der er smeltet og langsomt varmet op, til det bliver gyldent og dufter nøddeagtigt, navnet betyder bogstaveligt "nøddesmør" på fransk.

Smørrets mælkeproteiner karamelliseres, og det giver en dyb, nøddeagtig og let sødlig smag.

Klassisk luksus

Den delikate aspargessmag matches perfekt af det nøddeagtige smør.

Serveres ofte med:

  • Ristede nødder (fx hasselnødder eller mandler)
  • Et drys purløg eller persille
  • Revet parmesan eller et blødkogt æg
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 06, 2025 at 9:41 am

    Tak for du bruger opskriften på hvide asparges med brunet smør - skriv gerne din mening om den her.

    Svar
    • Lisbeth Neergaard Sørensen skriver

      juni 02, 2025 at 5:21 pm

      5 stjerner herfra. Det var virkelig en lækker forret.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges
  • italiensk bruschetta med tomat
    Italiensk bruschetta med tomat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required