Her får du de bedste opskrifter på husmandskost. Det er traditionelle retter, der typisk laves med få ingredienser og er nemme at tilberede.
Husmandskost er typisk nemme og lette retter, der hverken kræver mange ingredienser eller masser af krydderier.
Faktisk ofte det modsatte, hvor du meget nemt kan fremtrylle lækre retter uden så meget hokus pokus.
Mange af de klassiske danske retter går ind under kategorien husmandskost. Og en anden fordel er, at der ofte også er tale om billige retter, så derfor er faktisk på alle måder gode at lave.
Her har jeg samlet 10 typiske retter, der bliver betegnet som husmandskost. Så det er bare med at gå i gang. Se også mine opskrifter på nem aftensmad.
Hvad er din favorit og hvorfor? Skriv det gerne i kommentarfeltet.
Opskrifter på husmandskost
Som du kan se herunder er der noget for enhver smag, og mange af retterne kender du helt sikkert allerede. God fornøjelse.
Æggekage - den klassiske opskrift med bacon, tomater og purløg
Frikadeller - lavet med slagterens gammeldags opskrift
Verdens bedste biksemad - selvfølgelig med spejlæg
Skipperlabskovs - opskrift på klassisk husmandskost
Pandekager - de kan sagtens spises som aftensmad
Stegt flæsk med persillesovs - det er Danmarks nationalret
Amagergryde - en nem og klassisk gryderet
Hamburgerryg - med grønlangkål
Blomkålssuppe - cremet suppe med blomkål
Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs
Er der nogle retter med husmandskost jeg har glemt? Så skriv dem lige i kommentarfeltet, så jeg kan finde dem frem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anders Sønderkær Andersen
Kødrand...🙂🙂🙂
Mogens Omer
Hvidkåls rolletter, farseret porre, paneret flæsk, millionbøf, benløse fugle, bankekød, frikasse, gullasch, kødrand, boller i karry/selleri, stegte ben, brændende kærlighed m. kartoffelmos, div. supper. Venligst Mogens
Sanne Jensen
Hjerter i flødesovs. Og stegt lever er mine favoritter.