Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Honningmarineret laks er lækker mad, der samtidig er nem at lave.
Laks med honning, citron og hvidløg, og stegetiden er blot 15 minutter.
Så laksen er også god på en travl hverdag.
Til denne opskrift skal du bruge en hel side laks, og så er der rigeligt med mad til fire personer.
Se også vores opskrifter på:
Opskrift på honningmarineret laks
Honningmarineret laks
Ingredienser
- 750 g laks
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron - økologisk
- 3 spsk akaciehonning
- 1 bundt timian
- 3 fed hvidløg
- flagesalt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Du skal som sagt bruge en hel side laks med skindet på. Tjek for ben, og fjern dem med en pincet.
- Læg laksen på et stykke sølvpapir, og buk siderne lidt op, så fedtstof ikke løber ud under tilberedningen. Du kan også anvende en alubakke.
- Olivenolie kommes i en skål. Citronen halveres, og den ene halvdel skæres i skiver, mens saften af den anden halvdel presses ned i olien.
- Kom også akaciehonning ved sammen med finthakket timian og presset hvidløg.
- Rør honningmarinaden godt sammen og smør den ud på laksen.
- Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
- Læg citronskiver på og slut med lidt plukket timian.
- Honningmarineret laks tilberedes nu i ca. 15 minutter ved 200 grader i grillen - og 190 grader i ovnen. Se mere lidt længere nede.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilberedning i grill
Du kan lave en lækker honningmarineret laks i grillen, hvor det skal ske ved indirekte varme.
Varm grillen op til cirka 200 grader, hvorefter laksen lægges på den indirekte varme.
Her er tilberedningstiden cirka 15 minutter.
Tilberedning i ovn
Laksen kan selvfølgelig også nemt laves i ovnen.
Her varmes ovnen op til 190 grader varmluft, og så er stegetiden ligeledes omkring 15 minutter.
Stegetid
Omkring stegetiden er det vigtigt, at man ikke tilbereder laksen for længe.
Det giver nemlig en ret træls smag af fisk på den dårlige måde, så hold dig cirka til de 15 minutter.
Tilbehør
Tilbehør til den honningmarinerede laks er der mange gode forslag til.
Prøv eventuelt med disse grillede hvidløgskartofler og en lækker ærtesalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lena W. >Svendsen
lækker og nem også som gæstemad
Jonna andersen
Skal man være medlem for at få tilsendt opskrifter på mail jeg har prøvet lakseopskrift men fik ingen svar
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Tak for det og nej, det skal man ikke. Send mig lige en mail på hej@madensverden, så kigger jeg på det. Og tjek lige din spammappe.
Alt det bedste
Holger
Birthe Holm Svendsen
Super
Henny Jensen
Tak for opskrift på honningmarinet laks det vil jeg glæde mig til👍👍👍
Maria
Den vil jeg prøve når jeg får gæster, det lyder rigtig godt.
Sigrid
Det er den bedste måde at servere laks på!!!! Har lavet den både til hverdag og gæster mange gange!
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Sigrid - det er jeg glad for at høre.
Det er personligt også en af mine favoritter 🙂
Alt det bedste
Holger
Irene Asgaard
Den er bare god
Karen Søborg
Jeg havde købt et lækkert stykke færøsk laks i Menu på ca. 500 gram. Fulgte opskriften nøje, men da jeg tog laksen ud af ovnen efter 15 min., havde den slet ikke fået nok. Efter yderligere 13-14 min. var den endelig, som den skulle være.
Marinaden var rigtig lækker.
Irene Asgaard
Yes
Gitte Jensen
Denne laks var himmelsk, jeg gjorde nøjagtig som beskrevet -kun 15 min i ovnen og den var som smør. Kan varmt anbefale denne ret og der blev serveret Tabbouleh - bulgursalat og blomkålssalat med æbler dertil og folk elskede maden.
Jane
Skal fisken pakkes ind i staniol for at holde på saften?
Svend Aage Sørensen
Jeg kan bestemt kun anbefale at bruge en god dansk honning fra din lokale biavler. Skal den være flydende smelter du den bare i en lun ovn, det går an når honningen bruges til madlavning, ellers må du selvfølgelig ikke varme honning, så mister den nogle gode egenskaber.
Lisbeth Mortensen
Jeg har lavet “din” honningmarinerede laks, det er den bedste i Verden, supergod og mine gæster er vild med laksen, bruger altid dine opskrifter, super gode.
Vh L.M.😋😋
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbeth
Hvor er du sød - mange tak - det glæder mig at høre. Og det er også en lakse-opskrift, som de fleste også kan lide. Selv de, der ellers ikke er så vilde med fisk 🙂
Alt det bedste
Holger
B H Jensen
Du kan også som tilbehør bruge creme fraiche med hakkede krydderurter
Joyce Dige
Jeg står med en hel frisk laks som jeg godt kunne tænke mig at stege hel på grillen, eller hvad vil du anbefale?
Holger Rørby Madsen
Hej Joyce
Den ville jeg helt klart også lægge på grillen - det bliver et fremragende måltid 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Signe KJ
Sølvpapir eller alubakke kan fint byttes ud med et ovnfast fad hvis man gerne vil gøre det lidt bedre for miljøet