Opskrift på virkelig lækker honningglaseret okseculotte, der glaseres med honning og æblejuice. Brug også godt med frisk timian.
Honningglaseret okseculotte er en fremragende metode til tilberedning af det lækre stykke oksekød.
Glaseringen laves af honning og æblejuice, der dryppes over culotten tre gange under stegningen.
Husk at lade okseculotten hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.
Og anvend altid et stegetermometer, så du får et perfekt resultat!
Se også mine opskrifter på:
- Culottesteg med stegetid og kernetemperatur
- Culottesteg i airfryer (mør og rosastegt okseculotte)
- Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky
Opskrift på honningglaseret okseculotte
Opskriften er til fire personer.
Honningglaseret okseculotte
Ingredienser
- 1200 g okseculotte
- 3 spsk honnning - gerne akacie
- 2 spsk æblejuice
- 2 spsk timian - blade
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Fjern først en eventuel sølvsene under okseculotten. Det kan være lidt besværligt, men steg aldrig en culotte uden at fjerne sølvsenen. Den er træls at spise efterfølgende. Så skær den forsigtigt fra med en skarp kniv.
- Rids derefter okseculotten i skrå tern. Skær ned til kødet, men IKKE igennem kødet!
- Gnid derefter stegen godt ind i salt.
- Rør honning sammen med æblejuice.
- Smelt lidt olie på en meget varm pande, og brun hurtigt culotten på begge sider. Pres den eventuelt ned, så den får farve over det hele.
- Læg oksestegen på en stegerist i et ildfast fad, og dryp en tredjedel af honningmarinaden over. Fordel også et oar spiseskefulde timian over, og krydr med lidt friskkværnet peber.
- Stik et stegetermometer ind midt i stegen, og stil den i en forvarmet ovn ved 170 grader almindelig varme. Ikke varmluft.
- Nu skal okseculotten steges indtil den når en kernetemperatur på præcist 56 grader. Så er stegen rosa og lækker. Det tager cirka 50 minutter, men brug som sagt et stegetermometer, så du får en perfekt oksesteg.
- Efter 15 minutter drypper du lidt mere honningmarinade over culotten, og efter en halv time giver du den resten af marinaden.
- Tag den honningglaserede okseculotte ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i mindst 15 minutter inden udskæring,.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Skær på tværs af kødets fibre. Først fra den spidse ende og cirka halvvejs ind - hvorefter du vender stegen en kvart omgang, og derefter skærer skiverne den vej. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og du må meget gerne komme med din vurdering af den.