• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Honningglaseret okseculotte med timian

Honningglaseret okseculotte med timian

honningglaseret okseculotte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  22. marts 2017

Opskrift på virkelig lækker honningglaseret okseculotte, der glaseres med honning og æblejuice. Brug også godt med frisk timian.

Honningglaseret okseculotte er en fremragende metode til tilberedning af det lækre stykke oksekød.

Glaseringen laves af honning og æblejuice, der dryppes over culotten tre gange under stegningen.

Husk at lade okseculotten hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.

Og anvend altid et stegetermometer, så du får et perfekt resultat!

Se også mine opskrifter på:

  • Culottesteg med stegetid og kernetemperatur
  • Culottesteg i airfryer (mør og rosastegt okseculotte)
  • Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky

Opskrift på honningglaseret okseculotte

Opskriften er til fire personer.

honningglaseret okseculotte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningglaseret okseculotte

5 fra 1 stemme
Opskrift på virkelig lækker honningglaseret okseculotte, der glaseres med honning og æblejuice. Brug også godt med frisk timian.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 679
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1200 g okseculotte
  • 3 spsk honnning - gerne akacie
  • 2 spsk æblejuice
  • 2 spsk timian - blade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern først en eventuel sølvsene under okseculotten. Det kan være lidt besværligt, men steg aldrig en culotte uden at fjerne sølvsenen. Den er træls at spise efterfølgende. Så skær den forsigtigt fra med en skarp kniv.
  2. Rids derefter okseculotten i skrå tern. Skær ned til kødet, men IKKE igennem kødet!
  3. Gnid derefter stegen godt ind i salt.
  4. Rør honning sammen med æblejuice.
  5. Smelt lidt olie på en meget varm pande, og brun hurtigt culotten på begge sider. Pres den eventuelt ned, så den får farve over det hele.
  6. Læg oksestegen på en stegerist i et ildfast fad, og dryp en tredjedel af honningmarinaden over. Fordel også et oar spiseskefulde timian over, og krydr med lidt friskkværnet peber.
  7. Stik et stegetermometer ind midt i stegen, og stil den i en forvarmet ovn ved 170 grader almindelig varme. Ikke varmluft.
  8. Nu skal okseculotten steges indtil den når en kernetemperatur på præcist 56 grader. Så er stegen rosa og lækker. Det tager cirka 50 minutter, men brug som sagt et stegetermometer, så du får en perfekt oksesteg.
  9. Efter 15 minutter drypper du lidt mere honningmarinade over culotten, og efter en halv time giver du den resten af marinaden.
  10. Tag den honningglaserede okseculotte ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i mindst 15 minutter inden udskæring,.

Næringsindhold

Kalorier: 679kcalKulhydrater: 15gProtein: 61gFedt: 42gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 20gKolesterol: 183mgNatrium: 739mgKalium: 841mgKostfibre: 1gSukker: 14gVitamin A: 211IUVitamin C: 6mgCalcium: 37mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Skær på tværs af kødets fibre. Først fra den spidse ende og cirka halvvejs ind - hvorefter du vender stegen en kvart omgang, og derefter skærer skiverne den vej. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 23, 2024 at 4:53 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og du må meget gerne komme med din vurdering af den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required