Indhold
Honningglaseret andebryststeg
Ingredienser
- 2 andebryststeg (på hver ca. 1200 gram)
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk honning (flydende)
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk citronsaft (friskpresset)
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 160 grader varmluft.
- Læg 2 andebryststeg i et ildfast fad, og jeg bruger to stykker til 6 personer. Hvert stykke vejer ca. 1.200 gram. Husk, at der her er tale om andebryst på ben, altså hele bryststykket. Og at disse er store stykker, men vejer dine stykker mindre, ja så forkortes stegetiden også.
- Prik andebryststegen grundigt med en kødnål, så andeskindet perforeres. Så det er det nemmere at stege sprødt. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld lidt vand i bunden af fadet.
- Steges nu halvanden time (90 minutter) ved 160 grader varmluft på næstnederste rille. Undervejs kan du et par gange øse lidt sky op over kødet.
- Efter de halvanden time skrues ovnen op på 200 grader varmluft, hvor andebryststegene nu steges færdig i yderligere 30 minutter.
- Rør 4 spsk honning sammen med 1 spsk æbleeddike og 1 spsk citronsaft til en honningmarinade, som du pensler andekødet med efter 15 minutter af de 30 minutter. Altså et kvarters tid før andekødet er færdigt. Pensl igen 10 minutter senere - altså 5 minutter før andebrystegene er klar.
- Nu bør andekødet have en kernetemperatur på mindst 75 grader og dermed være tilberedt. Er skindet ikke helt sprødt (der er forskel på ænder), så giv det et par minutter under ovnens grill, men pas på det ikke bliver for mørkt.
Opskrift på andebryststeg
Honningglaseret andebryststeg er perfekt til, der ikke ønsker at tilberede en hel and. Som navnet siger, så får du her andebrystfileter, der stadig sidder på skroget, og de er nemme at tilberede i ovnen, hvor de samlet skal have et par timer.
Jeg beregner to andebryststege til 6 personer, men det afhænger selvfølgelig af både sult og mængden af tilbehør.
Her har jeg lavet dem med en lækker honningmarinade, som du glaserer skindet med de sidste 15 minutter af stegetiden, så sukkerstofferne ikke branker for voldsomt. Giv gerne kødet et par gange af marinaden til sidst.
Ekstra tip: Prik skindet grundigt med en kødnål, så fedtet nemmere løber af - og det giver dig mere sprødt andeskind. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Lad de færdigstegte andebryststege hvilke 15 minutter inden udskæring.
Serveres gerne med brunede kartofler, nem andesauce, syltet rødkål eller prøv mine syltede tranebær. De er et hit. Velbekomme.
Dessert? Selvfølgelig en lækker risalamande.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften -og skriv gerne hvad du synes om den.