• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Honningglaseret andebryststeg

Honningglaseret andebryststeg

billede med honningglaseret andebryststeg i bradepande
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. november 2024 - Udgivet: 12. november 2024

Her får du min opskrift på honningglaseret andebryststeg, der er meget nem at tilberede i ovnen. Her lavet med en skøn glasering med honning.

Honningglaseret andebryststeg er perfekt til, der ikke ønsker at tilberede en hel and. Som navnet siger, så får du her andebrystfileter, der stadig sidder på skroget, og de er nemme at tilberede i ovnen, hvor de samlet skal have et par timer.

Jeg beregner to andebryststege til 6 personer, men det afhænger selvfølgelig af både sult og mængden af tilbehør.

Her har jeg lavet dem med en lækker honningmarinade, som du glaserer skindet med de sidste 15 minutter af stegetiden, så sukkerstofferne ikke branker for voldsomt. Giv gerne kødet et par gange af marinaden til sidst.

Ekstra tip: Prik skindet grundigt med en kødnål, så fedtet nemmere løber af - og det giver dig mere sprødt andeskind. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Stegetid på and og andesteg
  • Andebryst i airfryer
  • Andebryst i ovn
  • Langtidsstegt and
Indhold på siden
  • Her får du min opskrift på honningglaseret andebryststeg, der er meget nem at tilberede i ovnen. Her lavet med en skøn glasering med honning.
  • Honningglaseret andebryststeg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer
billede med honningglaseret andebryststeg i bradepande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningglaseret andebryststeg

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på honningglaseret andebryststeg, der er meget nem at tilberede i ovnen. Her lavet med en skøn glasering med honning.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 372
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 andebryststeg - på hver ca. 1200 gram
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk honning - flydende
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 160 grader varmluft.
  2. Læg de to stykker andebryststeg i et ildfast fad, og jeg bruger to stykker til 6 personer. Hvert stykke vejer ca. 1.200 gram.
  3. Prik andebryststegen grundigt med en kødnål, så andeskindet perforeres. Så det er det nemmere at stege sprødt. Krydr med salt og friskkærnet peber. Hæld lidt vand i bunden af fadet.
  4. Steges nu halvanden time (90 minutter) ved 160 grader varmluft på næstnederste rille. Undervejs kan du et par gange øse lidt sky op over kødet.
  5. Efter de halvanden time skrues ovnen op på 200 grader varmluft, hvor andebryststegene nu steges færdig i yderligere 30 minutter.
  6. Rør honning sammen med æbleeddike og friskpresset citronsaft til en honningmarinade, som du pensler andekødet med efter 15 minutter af de 30 minutter. Altså et kvarters tid før andekødet er færdigt. Pensl igen 10 minutter senere - altså 5 minutter før andebrystegene er klar.
  7. Nu bør andekødet have en kernetemperatur på mindst 75 grader og dermed være tilberedt. Er skindet ikke helt sprødt (der er forskel på ænder), så giv det et par minutter under ovnens grill, men pas på det ikke bliver for mørkt.

Næringsindhold

Kalorier: 372kcalKulhydrater: 12gProtein: 53gFedt: 11gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 205mgNatrium: 540mgKalium: 726mgKostfibre: 0.04gSukker: 12gVitamin A: 141IUVitamin C: 18mgCalcium: 9mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad de færdigstegte andebryststege hvilke 15 minutter inden udskæring.

Serveres gerne med brunede kartofler, nem andesauce, syltet rødkål eller prøv mine syltede tranebær. De er et hit. Velbekomme.

Dessert? Selvfølgelig en lækker risalamande.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 12, 2024 at 11:41 am

    Tak fordi du bruger opskriften -og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
billede med karrykødsovs
Karrykødsovs - nem og lækker opskrift på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede til sommersalat med spidskål og ribs
Sommersalat med spidskål, ribs, ærteskud og edamame→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde - nem og klassisk gryderet→ Se opskriften
billede til små tærter med æg og skinke
Små tærter→ Se opskriften
billederesultat for kylling med pesto og pasta
Kylling med pesto og frisk pasta - nemt og hurtigt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required