Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Andebryststeg

Opskrift på honningglaseret andebryststeg

billede med honningglaseret andebryststeg i bradepande
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook14PinterestSMSEmailMessenger
14
DELINGER
Indhold
  • Honningglaseret andebryststeg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på andebryststeg
  • Servering
  • Kommentarer

Honningglaseret andebryststeg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du min opskrift på honningglaseret andebryststeg, der er meget nem at tilberede i ovnen. Her lavet med en skøn glasering med honning.
Antal: 6
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 andebryststeg (på hver ca. 1200 gram)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk honning (flydende)
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk citronsaft (friskpresset)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 160 grader varmluft.
  2. Læg 2 andebryststeg i et ildfast fad, og jeg bruger to stykker til 6 personer. Hvert stykke vejer ca. 1.200 gram. Husk, at der her er tale om andebryst på ben, altså hele bryststykket. Og at disse er store stykker, men vejer dine stykker mindre, ja så forkortes stegetiden også.
  3. Prik andebryststegen grundigt med en kødnål, så andeskindet perforeres. Så det er det nemmere at stege sprødt. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld lidt vand i bunden af fadet.
  4. Steges nu halvanden time (90 minutter) ved 160 grader varmluft på næstnederste rille. Undervejs kan du et par gange øse lidt sky op over kødet.
  5. Efter de halvanden time skrues ovnen op på 200 grader varmluft, hvor andebryststegene nu steges færdig i yderligere 30 minutter.
  6. Rør 4 spsk honning sammen med 1 spsk æbleeddike og 1 spsk citronsaft til en honningmarinade, som du pensler andekødet med efter 15 minutter af de 30 minutter. Altså et kvarters tid før andekødet er færdigt. Pensl igen 10 minutter senere - altså 5 minutter før andebrystegene er klar.
  7. Nu bør andekødet have en kernetemperatur på mindst 75 grader og dermed være tilberedt. Er skindet ikke helt sprødt (der er forskel på ænder), så giv det et par minutter under ovnens grill, men pas på det ikke bliver for mørkt.

Næringsindhold

Kalorier372kcalKulhydrater12gProtein53gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gKolesterol205mgNatrium540mgKalium726mgKostfibre0.04gSukker12gVitamin A141IUVitamin C18mgCalcium9mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på andebryststeg

Honningglaseret andebryststeg er perfekt til, der ikke ønsker at tilberede en hel and. Som navnet siger, så får du her andebrystfileter, der stadig sidder på skroget, og de er nemme at tilberede i ovnen, hvor de samlet skal have et par timer.

Jeg beregner to andebryststege til 6 personer, men det afhænger selvfølgelig af både sult og mængden af tilbehør.

Her har jeg lavet dem med en lækker honningmarinade, som du glaserer skindet med de sidste 15 minutter af stegetiden, så sukkerstofferne ikke branker for voldsomt. Giv gerne kødet et par gange af marinaden til sidst.

Ekstra tip: Prik skindet grundigt med en kødnål, så fedtet nemmere løber af - og det giver dig mere sprødt andeskind. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Stegetid på and og andesteg
  • Andebryst i airfryer
  • Andebryst i ovn
  • Langtidsstegt and

Servering

Lad de færdigstegte andebryststege hvilke 15 minutter inden udskæring.

Serveres gerne med brunede kartofler, nem andesauce, syltet rødkål eller prøv mine syltede tranebær. De er et hit. Velbekomme.

Dessert? Selvfølgelig en lækker risalamande.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 12, 2024 at 11:41 am

    Tak fordi du bruger opskriften -og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required