Nem opskrift på honningbagte gulerødder, der bages i ovnen ved 175 grader. Gulerødderne vendes med akacie honning og oregano.
Honningbagte gulerødder er en nem og lækker måde at tilberede gulerødder på, og jeg er sikker på, at du bliver glad for denne opskrift.
Bagetiden er cirka 25 minutter, så gulerødderne er også ret hurtige at lave.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også de her opskrifter:
- Gulerødder med bacon og honning
- Bagte rodfrugter i ovn med honning og timian
- Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager
Opskrift på honningbagte gulerødder
Honningbagte gulerødder
Ingredienser
- 500 g gulerødder
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask gulerødderne, men skræl dem ikke. Du mister mange vitaminer ved at skrælle gulerødder, så det skal man kun gøre, hvis de er rigtig beskidte på ydersiden.
- Del gulerødderne i mindre stykker, som du igen deler i halve. Eller anvend en pose snack gulerødder, som jeg har gjort i denne opskrift.
- Fordel gulerødderne i et ildfast fad, og vend dem med akacie honning, olivenolie, friskpresset citronsaft, tørret oregano og lidt salt og friskkværnet peber.
- Bland det rundt, så smagen fordeler sig på alle gulerødder.
- Stil fadet med de honningmarinerede gulerødder ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
- Her skal de nu bages i cirka 25 minutter, så de bliver møre, men stadig har et lille sprødt bid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Jeg bruger gulerødderne som tilbehør til mange forskellige kødretter, og her er det næsten kun fantasien, der sætter en grænse.
Note: du kan i øvrigt på samme måde også lave honningbagte persillerødder eller pastinakker. De smager også fantastisk med denne opskrift.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskrift og kom gerne med din mening om den her.
cecilie ravn
Hej Holger
Er bagetiden den samme hvis man ikke har varmluft?
Mvh Cecilie
Holger Rørby Madsen
Hej Cecilie
Yes - det er den - men sæt lige ovnen 15 grader højere. Samme tid 🙂
Bedste hilsner
Holger