Nem opskrift på honningbagte gulerødder, der bages i ovnen ved 175 grader. Gulerødderne vendes med akacie honning og oregano.
Honningbagte gulerødder er en nem og lækker måde at tilberede gulerødder på, og jeg er sikker på, at du bliver glad for denne opskrift.
Bagetiden er cirka 25 minutter, så gulerødderne er også ret hurtige at lave.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til honningbagte gulerødder
500 gram gulerødder
2 spiseskefulde akacie honning
2 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde tørret oregano
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Vask gulerødderne, men du skal ikke skrælle dem. Du mister mange vitaminer ved at skrælle gulerødder, så det skal man kun gøre hvis de er rigtig beskidte på ydersiden.
- Del gulerødderne i mindre stykker, som du igen deler i halve. Eller anvend en pose snack gulerødder, som jeg har gjort i denne opskrift.
- Fordel gulerødderne i et ildfast fad, og vend dem med akacie honning, olivenolie, citronsaft, tørret oregano og lidt salt.
- Bland det rundt, så smagen fordeler sig på alle gulerødder.
- Stil fadet med de honningmarinerede gulerødder ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
- Her skal de nu bages i cirka 25 minutter, så de bliver møre, men stadig har et lille sprødt bid.
Jeg bruger gulerødderne som tilbehør til mange forskellige kødretter, og her er det næsten kun fantasien, der sætter en grænse.
Note: du kan i øvrigt på samme måde også lave honningbagte persillerødder eller pastinakker. De smager også fantastisk med denne opskrift.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Honningbagte gulerødder
Hej Holger
Er bagetiden den samme hvis man ikke har varmluft?
Mvh Cecilie
Hej Cecilie
Yes - det er den - men sæt lige ovnen 15 grader højere. Samme tid 🙂
Bedste hilsner
Holger