Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sauce hollandaise

Nem hollandaise sauce lavet helt fra bunden

billede med sauce hollandaise, der ikke skiller
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
186
SHARES
FacebookMessenger186PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hollandaise sauce - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sauce hollandaise
  • Tips
  • Kommentarer

Hollandaise sauce - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 48 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Sauce hollandaise laves af æggeblommer og smør, og den er ikke svær at lave. Men du skal være opmærksom på et par ting, som jeg fortæller dig her.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk hvidvin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • salt
  • hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en kasserolle, og stil den til side.
  2. I en anden kasserolle (eller mindre gryde) kommer du de pasteuriserede æggeblommer i sammen med en spiseskefuld hvidvin, citronsaft og vand.
  3. Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
  4. Tilsæt så smørret gradvist og forsigtigt. Start med at piske en smule af det smeltede smør ind i æggeblommerne, og efterhånden kan du piske en tynd stråle ind i sovsen.
  5. Men tilsæt ikke smørret hurtigere end du kan få det til at binde i hollandaisen. Det lyder besværligt, men det er det IKKE!
  6. Fortsæt med at piske - stadig ved lav varme, så saucen ikke bliver så varm, at den begynder at skille.
  7. Smag hollandaisen til med lidt citronsaft, salt og hvid peber. Der skal formentlig ikke så meget salt i, da smørret jo er smeltet.
  8. Anret straks, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.

Næringsindhold

Kalorier406kcalKulhydrater1gProtein3gFedt44gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt2gKolesterol253mgNatrium328mgKalium33mgKostfibre0.01gSukker0.2gVitamin A1444IUVitamin C1mgCalcium30mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sauce hollandaise

Mange forbinder nok ofte sauce hollandaise og sauce bearnaise med hinanden, og det er da heller ikke helt forkert.

Men der er alligevel lidt forskel. Begge er lavet af æggeblommer, der piskes op med rigelige mængder smeltet smør, og man skal passe på de to saucer ikke bliver for varme. Men man bruger dem til vidt forskellige retter.

Sauce bearnaise er perfekt til gode oksebøffer, oksefilet og culottesteg, mens hollandaisen går perfekt til især fisk som laks og dampet torsk.

Du kan lave sauce hollandaise over et vandbad, men det er ikke nødvendigt. Blot du laver sovsen på lav varme, så undgår du at den skiller.

Og skulle uheldet være ude, ja så kan du piske den sammen igen med en smule vand. Kommer du lidt flødeskum i din hollandaise, ja så har du den lækre Sauce Mousseline. Opskriften er til fire personer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Hollandaise sauce sous vide
  • Eggs Benedict
  • Grøntsagsfad med laks og hollandaise sauce
  • Stegt laks med hollandaise

Tips

Anret straks din sauce hollandaise, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.

Serveres til fisk, grønne asparges og meget andet godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Kjeldsen barut skriver

    september 10, 2024 at 10:09 am

    Hejsa. Kan den laves uden hvidvin ? Mvh Vibs

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 10, 2024 at 3:52 pm

      Hej Vibeke
      Ja, det kan den sagtens. Smag eventuelt til med lidt mere citronsaft i stedet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Søren Mogensen skriver

    maj 29, 2024 at 6:01 pm

    Perfekt til fisk!

    Svar
  3. Dennis Sommer skriver

    september 23, 2020 at 4:42 pm

    Virker hver gang!
    Så lækker en sauce til fx hvidvinsdampet laks.

    Svar
  4. Isabella skriver

    juli 26, 2020 at 9:12 pm

    Eksem dårlig opskrift.
    10 små portioner af smør, med lange mellemrum og alligevel skilles den.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 26, 2020 at 9:18 pm

      Hej Isabella

      Tak for din tilbagemelding, og det lyder da underligt. Som om du ikke har fået pisket den ordentligt ind fra starten?

      For jeg synes da altid at denne hollandaise lykkes.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  5. Medworldis skriver

    maj 04, 2020 at 11:52 am

    Hej Mads Gl?der mig til at prove kr?fter med en hjemmelavet bearnaise for forste gang, og din opskrift virker dejlig nem og overskuelig ?? Jeg har dog lige et hurtigt sporgsmal. Kan man bruge pasteuriserede ?ggeblommer til formalet eller skal de v?re de rigtige ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 04, 2020 at 11:58 am

      Hej
      Det kan du sagtens.
      God fornøjelse
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required