• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Hjemmelavet gløgg med rødvin og portvin

Hjemmelavet gløgg med rødvin og portvin

billede med hjemmelavet gløgg
4.6 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  19. november 2017

En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.

Gløgg køber de fleste nok færdiglavet, men du kan faktisk meget nemt fremstille en hjemmelavet gløgg.

Og den bliver virkelig god, samtidig at den rigtige duft af jul breder sig i dit køkken. Før gløgg hører selvfølgelig julen til.

OBS: Jo bedre rødvin du anvender til din gløgg, jo bedre gløgg får du. Sådan er det.

Du behøver dog ikke anvende en rødvin til mange hundrede kroner flasken, men lad omvendt være med at bruge en helt billig. Du kan evt. blive inspireret i vores afsnit med vintest og ugens bedste vinkøb.

Opskriften passer til 4-6 personer. Skal du bruge en større portion, kan du bare gange opskriften op.

Opskrift på hjemmelavet gløgg

billede med hjemmelavet gløgg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet gløgg

4.60 fra 15 stemmer
En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Trækketid for gløggekstrakt 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 flaske rødvin
  • 3 stk kardemomme - hele
  • 30 g rørsukker
  • 6 hele nelliker
  • 1 stykke kanel - hel
  • 1s tk citron - økologisk, skallen
  • 1 dl portvin
  • 2 spsk mørk rom
  • mandler - hakkede, og rosiner

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld tre deciliter rødvin i en gryde, og kom også hele stykker kardemomme, kanel og nelliker ved.
  2. Tilsæt rørsukker, og riv citronskal i.
  3. Varm det op så det netop når at koge, og tag så straks gryden af varmen. Gløgg ekstrakten skal ikke stå og koge, men altså blot lige snuse til kogepunktet.
  4. Lad nu din hjemmelavede gløgg ekstrakt stå og trække i to timer, så den får den fulde smag af julekrydderier. Læg gerne låg på gryden.
  5. Sigt gløggen over i en anden gryde, og hæld resten af rødvinen fra flasken ved. Kassér indholdet i sigten.
  6. Kom også portvin og mørk rom ved, og varm nu din gløgg op, men pas på den ikke bliver FOR varm. Her må den ikke koge, da alkoholen hurtigt fordamper, og du vil stå med en mere flad gløgg.
  7. Smag eventuelt gløggen til med mere portvin og rom.
  8. Anret gløgg i høje glas med hakkede mandler og rosiner, og server varmt.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 21gProtein: 2gFedt: 4gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.003gNatrium: 11mgKalium: 340mgKostfibre: 2gSukker: 11gVitamin A: 19IUVitamin C: 5mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til julegløggen

Hjemmelavet gløgg passer glimrende til julens bagværk, blandt andet til en rigtig juleklassiker som æbleskiver eller småkager.

Vi har et helt univers af opskrifter på julesmåkager - se blandt andet disse:

Se flere opskrifter

  • billede af brunkager
    Bagerens opskrift på brunkager med lækre julekrydderier
  • billederesultat for bagerens vaniljekranse
    Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen
  • billederesultat for håkonskager
    Håkonskager - opskrift på nemme småkager til jul
  • billede med jødekager
    Jødekager - opskrift på sprøde kanelkager til jul
  • billede med pebernødder
    Pebernødder (julens nemme og bedste opskrift)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja

    august 27, 2018 at 8:25 am

    Hej igen.
    Ha ha, ja lige præcis. Jeg må se om jeg kan lære at drikke det.
    Det var så lidt. Mange tak det gør jeg.
    Vh Anja

    Svar
  2. Anja

    august 26, 2018 at 8:51 pm

    Hej Holger.
    Mange tak for dit svar.
    Normalt ville jeg også vente, det er bare fordi jeg har en flaske portvin der er åben, og jeg synes jeg kan mindes at have læst at portvin ikke kan holde så længe når den er åben.
    TUSIND tak for en fantastisk blog med masser af lækre opskrifter.
    I dag har vi fået "din" gullasch - den er så god.
    Vh Anja

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 27, 2018 at 8:21 am

      Hej igen Anja

      En åben flaske portvin? Hvad er problemet 🙂 Den skal da bare nydes 🙂

      Nej, spøg til side - og tusind tak for ordene. Det er jeg glad for at høre. Skriv altid hvis jeg kan hjælpe med noget.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  3. Anja

    august 26, 2018 at 12:07 am

    Hej
    Ved du hvor længe hjemmelavet gløgg ekstrakt kan holde sig?
    Jeg har en åben flaske portvin som jeg gerne vil bruge til det.
    Men er det mon for tidlig og lave den nu?
    Vh Anja

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 26, 2018 at 9:33 am

      Hej Anja

      Det er et godt spørgsmål. Jeg tror jeg ville vente lidt endnu med at lave gløgg ekstrakten. Medmindre du kommer lidt Atamon i den.

      Umiddelbart er det min erfaring, at gløgg ekstrakt kan holde et par måneder på køl.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required