En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Gløgg køber de fleste nok færdiglavet, men du kan faktisk meget nemt fremstille en hjemmelavet gløgg.
Og den bliver virkelig god, samtidig at den rigtige duft af jul breder sig i dit køkken. Før gløgg hører selvfølgelig julen til.
OBS: Jo bedre rødvin du anvender til din gløgg, jo bedre gløgg får du. Sådan er det.
Du behøver dog ikke anvende en rødvin til mange hundrede kroner flasken, men lad omvendt være med at bruge en helt billig. Du kan evt. blive inspireret i vores afsnit med vintest og ugens bedste vinkøb.
Opskriften passer til 4-6 personer. Skal du bruge en større portion, kan du bare gange opskriften op.
Opskrift på hjemmelavet gløgg
Hjemmelavet gløgg
Ingredienser
- 1 flaske rødvin
- 3 stk kardemomme - hele
- 30 g rørsukker
- 6 hele nelliker
- 1 stykke kanel - hel
- 1s tk citron - økologisk, skallen
- 1 dl portvin
- 2 spsk mørk rom
- mandler - hakkede, og rosiner
Fremgangsmåde
- Hæld tre deciliter rødvin i en gryde, og kom også hele stykker kardemomme, kanel og nelliker ved.
- Tilsæt rørsukker, og riv citronskal i.
- Varm det op så det netop når at koge, og tag så straks gryden af varmen. Gløgg ekstrakten skal ikke stå og koge, men altså blot lige snuse til kogepunktet.
- Lad nu din hjemmelavede gløgg ekstrakt stå og trække i to timer, så den får den fulde smag af julekrydderier. Læg gerne låg på gryden.
- Sigt gløggen over i en anden gryde, og hæld resten af rødvinen fra flasken ved. Kassér indholdet i sigten.
- Kom også portvin og mørk rom ved, og varm nu din gløgg op, men pas på den ikke bliver FOR varm. Her må den ikke koge, da alkoholen hurtigt fordamper, og du vil stå med en mere flad gløgg.
- Smag eventuelt gløggen til med mere portvin og rom.
- Anret gløgg i høje glas med hakkede mandler og rosiner, og server varmt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til julegløggen
Hjemmelavet gløgg passer glimrende til julens bagværk, blandt andet til en rigtig juleklassiker som æbleskiver eller småkager.
Vi har et helt univers af opskrifter på julesmåkager - se blandt andet disse:
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anja
Hej igen.
Ha ha, ja lige præcis. Jeg må se om jeg kan lære at drikke det.
Det var så lidt. Mange tak det gør jeg.
Vh Anja
Anja
Hej Holger.
Mange tak for dit svar.
Normalt ville jeg også vente, det er bare fordi jeg har en flaske portvin der er åben, og jeg synes jeg kan mindes at have læst at portvin ikke kan holde så længe når den er åben.
TUSIND tak for en fantastisk blog med masser af lækre opskrifter.
I dag har vi fået "din" gullasch - den er så god.
Vh Anja
Madensverden.dk
Hej igen Anja
En åben flaske portvin? Hvad er problemet 🙂 Den skal da bare nydes 🙂
Nej, spøg til side - og tusind tak for ordene. Det er jeg glad for at høre. Skriv altid hvis jeg kan hjælpe med noget.
De bedste hilsner
Holger
Anja
Hej
Ved du hvor længe hjemmelavet gløgg ekstrakt kan holde sig?
Jeg har en åben flaske portvin som jeg gerne vil bruge til det.
Men er det mon for tidlig og lave den nu?
Vh Anja
Madensverden.dk
Hej Anja
Det er et godt spørgsmål. Jeg tror jeg ville vente lidt endnu med at lave gløgg ekstrakten. Medmindre du kommer lidt Atamon i den.
Umiddelbart er det min erfaring, at gløgg ekstrakt kan holde et par måneder på køl.
De bedste hilsner
Holger