Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drinks › Hjemmelavet gløgg

Hjemmelavet gløgg med rødvin og portvin

billede med hjemmelavet gløgg
4.6 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmelavet gløgg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hjemmelavet gløgg
  • Tips til julegløggen
  • Kommentarer

Hjemmelavet gløgg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Trækketid for gløggekstrakt: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 20 minutter min
En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Antal: 4 personer
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin
  • 3 stk kardemomme (hele)
  • 30 g rørsukker
  • 6 hele nelliker
  • 1 stykke kanel (hel)
  • 1s tk citron (økologisk, skallen)
  • 1 dl portvin
  • 2 spsk mørk rom
  • mandler (hakkede, og rosiner)

Fremgangsmåde

  1. Hæld tre deciliter rødvin i en gryde, og kom også hele stykker kardemomme, kanel og nelliker ved.
  2. Tilsæt rørsukker, og riv citronskal i.
  3. Varm det op så det netop når at koge, og tag så straks gryden af varmen. Gløgg ekstrakten skal ikke stå og koge, men altså blot lige snuse til kogepunktet.
  4. Lad nu din hjemmelavede gløgg ekstrakt stå og trække i to timer, så den får den fulde smag af julekrydderier. Læg gerne låg på gryden.
  5. Sigt gløggen over i en anden gryde, og hæld resten af rødvinen fra flasken ved. Kassér indholdet i sigten.
  6. Kom også portvin og mørk rom ved, og varm nu din gløgg op, men pas på den ikke bliver FOR varm. Her må den ikke koge, da alkoholen hurtigt fordamper, og du vil stå med en mere flad gløgg.
  7. Smag eventuelt gløggen til med mere portvin og rom.
  8. Anret gløgg i høje glas med hakkede mandler og rosiner, og server varmt.

Næringsindhold

Kalorier302kcalKulhydrater21gProtein2gFedt4gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.003gNatrium11mgKalium340mgKostfibre2gSukker11gVitamin A19IUVitamin C5mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavet gløgg

Gløgg køber de fleste nok færdiglavet, men du kan faktisk meget nemt fremstille en hjemmelavet gløgg.

Og den bliver virkelig god, samtidig at den rigtige duft af jul breder sig i dit køkken. Før gløgg hører selvfølgelig julen til.

OBS: Jo bedre rødvin du anvender til din gløgg, jo bedre gløgg får du. Sådan er det.

Du behøver dog ikke anvende en rødvin til mange hundrede kroner flasken, men lad omvendt være med at bruge en helt billig. Du kan evt. blive inspireret i vores afsnit med vintest og ugens bedste vinkøb.

Opskriften passer til 4-6 personer. Skal du bruge en større portion, kan du bare gange opskriften op.

Tips til julegløggen

Hjemmelavet gløgg passer glimrende til julens bagværk, blandt andet til en rigtig juleklassiker som æbleskiver eller småkager.

Vi har et helt univers af opskrifter på julesmåkager - se blandt andet disse:

  • Brunkager (bagerens egen opskrift på brunkagedej)
  • Håkonskager (bedste opskrift på nemme håkonssmåkager)
  • Jødekager (opskrift med kanelsukker og mandler)
  • Pebernødder (min egen og Lagkagehusets opskrift)
  • Vaniljekranse (der ikke flyder ud i ovnen - bagerens egen opskrift)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja skriver

    august 27, 2018 at 8:25 am

    Hej igen.
    Ha ha, ja lige præcis. Jeg må se om jeg kan lære at drikke det.
    Det var så lidt. Mange tak det gør jeg.
    Vh Anja

    Svar
  2. Anja skriver

    august 26, 2018 at 8:51 pm

    Hej Holger.
    Mange tak for dit svar.
    Normalt ville jeg også vente, det er bare fordi jeg har en flaske portvin der er åben, og jeg synes jeg kan mindes at have læst at portvin ikke kan holde så længe når den er åben.
    TUSIND tak for en fantastisk blog med masser af lækre opskrifter.
    I dag har vi fået "din" gullasch - den er så god.
    Vh Anja

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      august 27, 2018 at 8:21 am

      Hej igen Anja

      En åben flaske portvin? Hvad er problemet 🙂 Den skal da bare nydes 🙂

      Nej, spøg til side - og tusind tak for ordene. Det er jeg glad for at høre. Skriv altid hvis jeg kan hjælpe med noget.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  3. Anja skriver

    august 26, 2018 at 12:07 am

    Hej
    Ved du hvor længe hjemmelavet gløgg ekstrakt kan holde sig?
    Jeg har en åben flaske portvin som jeg gerne vil bruge til det.
    Men er det mon for tidlig og lave den nu?
    Vh Anja

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      august 26, 2018 at 9:33 am

      Hej Anja

      Det er et godt spørgsmål. Jeg tror jeg ville vente lidt endnu med at lave gløgg ekstrakten. Medmindre du kommer lidt Atamon i den.

      Umiddelbart er det min erfaring, at gløgg ekstrakt kan holde et par måneder på køl.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz (skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco)
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail - sådan laver du den
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • billede med blue lagoon drink
    Blue Lagoon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required