Sådan laver du en lækker jordbær caipirinha. Skøn brasiliansk cocktail med jordbær, cachaca, lime og sukker. Den kan også laves med hvid rom.
Jordbær caipirinha, eller strawberry caipirinha, er en virkelig lækker cocktail med smag af sol og sommer.
Oprindelig er drinken fra Brasilien, og den laves med cachaca, der en særlig slags spiritus fra Brasilien, hvor den laves af fermenteret sukkerrørsjuice.
Du kan købe den i diverse butikker, men den kan også sagtens erstattes med en mere almindelig hvid rom.
Måske skal du også prøve disse drinks:
Opskrift på jordbær caipirinha
Opskriften er pr. person.
Jordbær caipirinha
Ingredienser
- 0,5 lime - økologisk, skåret i tynde både
- 4 jordbær - små, i kvarte
- 1 teske rørsukker
- 6 centiliter Cachaca - eller hvid rom
- isterninger
Sådan gør du
- Til jordbær caipirinha starter du med at klargøre den halve lime, der skæres i mindre både, mens de 4 små jordbær nippes og skæres i kvarte.
- Kom limebåde og jordbær i et passende glas sammen med rørsukker.
- Mas det godt med en muddler eller lignende. Så du får frigivet saft og smag.
- Tilsæt 6 centiliter Cachaca, og har du ikke lige det i barskabet, kan du sagtens erstatte med en hvid rom i samme mængde.
- Kom isterninger i og vend din cocktail forsigtigt sammen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den skønne caipirinha med jordbær (strawberry caipirinha) serveres straks.
Du kan godt bruge frosne jordbær, men så skal du tø dem først. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og kom gerne med din mening om den her.