Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes, der er virkelig lækre på morgenbordet. Bagt med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.

Hjemmebagte grovbirkes er virkelig luksus til morgenmad. En god morgen er en morgen, hvor duften af hjemmebag spreder sig i køkkenet.

Birkes har måske et ry for at være vanskellige at bage, fordi de bages af en wienerbrødsdej. Men her er en lidt hurtigere udgave, hvor du laver dejen i én og samme ombæring. Og resultatet er super godt.

Opskriften giver 10 grovbirkes.

Opskrift på hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t 40 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 55 minutter min
Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.
Antal: 10 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 1 medium æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk hørfrø
  • 200 g smør
  • 2 spsk hvedemel
Til pensling og pynt
  • 1 medium æg sammenpisket
  • 1 tsk mælk
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 spsk hørfrø

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand i en skål, og rør gæren ud i vandet. Rør derefter ægget i.
  2. I en anden skål blander du hvedemel med grahamsmel, græskarkerne, hørfrø, sukker g salt. Rør nu melblandingen ind i gærvandet, og tilsæt om nødvendigt en smule mere vand eller mel. Mængden plejer nu at passe meget godt, så du får en let dej, der hverken er for hård eller tynd.
  3. Kom dejen ud på et bord, og ælt den grundigt igennem. Du kan selvfølgelig også ælte den i en røremaskine. Lad derefter dejen hæve i 20 minutter.
  4. Kom smør og lidt hvedemel i en skål, og ælt det godt igennem.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på cirka 30 gange 30 centimeter. Rul let smørret ud til en firkant på cirka 15 gange 15 centimeter, og læg den midt på dejen. Fold hjørnerne ind over smørret, så det er helt dækket.
  6. Rul nu hurtigt dejen ud til en rektangel på cirka 20 gange 50 centimeter, og fold den sammen ved at lægge en tredjedel ind, og den sidste tredjedel ind over denne. Gentag to gange mere på samme måde, så du nu har en wienerbrødsdej.
  7. Rul nu dejen ud til en rektangel på cirka 50 gange 20 centimeter, og fold igen en tredjedel ind, og den sidste tredjedel over. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, inden du drysser med græskarkerner og hørfrø.
  8. Lad nu de lækre grovbirkes hæve tildækket i en time og et kvarter.
  9. Bag dine grovbirkes i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have cirka 12 minutter. Måske lidt længere.
  10. Tag de hjemmebagte grovbirkes ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden servering.

Næringsindhold

Kalorier281kcalKulhydrater24gProtein5gFedt18gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol76mgNatrium182mgKalium73mgKostfibre2gSukker0.3gVitamin A548IUVitamin C0.03mgCalcium15mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

På billedet kan du se, hvordan de hjemmebagte grovbirkes er foldet, før de kommer i ovnen.

Hvis du foretrækker andre kerner eller blå birkes, kan du selvfølgelig drysse dem på i stedet for hørfrø og græskarkerner.

Så er de hjemmebagte grovbirkes klar til hævning. Læg mærke til hvordan de er foldet sammen og drysset med græskarkerner og hørfrø. Efter hævning skal de bages i cirka 12 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Så er de hjemmebagte birkes klar til hævning. Læg mærke til, hvordan de er foldet sammen og drysset med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

Københavnerbirkes

Bagerens sprøde rundstykker

Lækre kardemommesnurrer

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Mette Herforth skriver

    april 07, 2024 at 8:31 pm

    Kan man fryse dem inden bagning?

    Svar
  2. Løkse skriver

    september 10, 2022 at 10:41 pm

    Skal der kun smør imellem lag første gang man ruller?

    Svar
  3. Jonna skriver

    december 28, 2020 at 7:00 pm

    Kan de fryses

    Svar
  4. Ditte skriver

    september 03, 2020 at 11:06 am

    Kan man kold hæve dem efter de er formet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 03, 2020 at 11:25 am

      Hej Ditte
      Det burde du sagtens kunne gøre. Du kan også fryse dem ned efter de er formet, og så bage dem efterhånden som de skal bruges.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required