• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes, der er virkelig lækre på morgenbordet. Bagt med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  24. juni 2023

Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.

Hjemmebagte grovbirkes er virkelig luksus til morgenmad. En god morgen er en morgen, hvor duften af hjemmebag spreder sig i køkkenet.

Birkes har måske et ry for at være vanskellige at bage, fordi de bages af en wienerbrødsdej. Men her er en lidt hurtigere udgave, hvor du laver dejen i én og samme ombæring. Og resultatet er super godt.

Opskriften giver 10 grovbirkes.

Opskrift på hjemmebagte grovbirkes

Hjemmebagte grovbirkes, der er virkelig lækre på morgenbordet. Bagt med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmebagte grovbirkes

4.60 fra 10 stemmer
Her får du en nem opskrift på hjemmebagte grovbirkes, der bages med græskarkerner og hørfrø. Opskriften giver 10 nybagte birkes.
Forb. tid 1 time t 40 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Antal: 10 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 281
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 1 medium æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk hørfrø
  • 200 g smør
  • 2 spsk hvedemel
Til pensling og pynt
  • 1 medium æg - sammenpisket
  • 1 tsk mælk
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 spsk hørfrø

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i en skål, og rør gæren ud i vandet. Rør derefter ægget i.
  2. I en anden skål blander du hvedemel med grahamsmel, græskarkerne, hørfrø, sukker g salt. Rør nu melblandingen ind i gærvandet, og tilsæt om nødvendigt en smule mere vand eller mel. Mængden plejer nu at passe meget godt, så du får en let dej, der hverken er for hård eller tynd.
  3. Kom dejen ud på et bord, og ælt den grundigt igennem. Du kan selvfølgelig også ælte den i en røremaskine. Lad derefter dejen hæve i 20 minutter.
  4. Kom smør og lidt hvedemel i en skål, og ælt det godt igennem.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på cirka 30 gange 30 centimeter. Rul let smørret ud til en firkant på cirka 15 gange 15 centimeter, og læg den midt på dejen. Fold hjørnerne ind over smørret, så det er helt dækket.
  6. Rul nu hurtigt dejen ud til en rektangel på cirka 20 gange 50 centimeter, og fold den sammen ved at lægge en tredjedel ind, og den sidste tredjedel ind over denne. Gentag to gange mere på samme måde, så du nu har en wienerbrødsdej.
  7. Rul nu dejen ud til en rektangel på cirka 50 gange 20 centimeter, og fold igen en tredjedel ind, og den sidste tredjedel over. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, inden du drysser med græskarkerner og hørfrø.
  8. Lad nu de lækre grovbirkes hæve tildækket i en time og et kvarter.
  9. Bag dine grovbirkes i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have cirka 12 minutter. Måske lidt længere.
  10. Tag de hjemmebagte grovbirkes ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 281kcalKulhydrater: 24gProtein: 5gFedt: 18gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 76mgNatrium: 182mgKalium: 73mgKostfibre: 2gSukker: 0.3gVitamin A: 548IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 15mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

På billedet kan du se, hvordan de hjemmebagte grovbirkes er foldet, før de kommer i ovnen.

Hvis du foretrækker andre kerner eller blå birkes, kan du selvfølgelig drysse dem på i stedet for hørfrø og græskarkerner.

Så er de hjemmebagte grovbirkes klar til hævning. Læg mærke til hvordan de er foldet sammen og drysset med græskarkerner og hørfrø. Efter hævning skal de bages i cirka 12 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Så er de hjemmebagte birkes klar til hævning. Læg mærke til, hvordan de er foldet sammen og drysset med græskarkerner og hørfrø. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

Københavnerbirkes

Bagerens sprøde rundstykker

Lækre kardemommesnurrer

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Mette Herforth

    april 07, 2024 at 8:31 pm

    Kan man fryse dem inden bagning?

    Svar
  2. Løkse

    september 10, 2022 at 10:41 pm

    Skal der kun smør imellem lag første gang man ruller?

    Svar
  3. Jonna

    december 28, 2020 at 7:00 pm

    Kan de fryses

    Svar
  4. Ditte

    september 03, 2020 at 11:06 am

    Kan man kold hæve dem efter de er formet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 03, 2020 at 11:25 am

      Hej Ditte
      Det burde du sagtens kunne gøre. Du kan også fryse dem ned efter de er formet, og så bage dem efterhånden som de skal bruges.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required