• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

Billede af hindbærstang.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. juli 2025 - Udgivet: 29. juli 2025

Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.

Jeg har udviklet denne opskrift på hindbærstang til alle jer, der elsker hindbær.

Her får du en nem og lækker kringle, der er fyldt med kagecreme og hindbærmarmelade, og den smager altså himmelsk godt. Her kan du i øvrigt læse mere om hindbær.

Bemærk, at opskriften giver en enkelt stang, hvor der er nok til mindst 4 personer, men du kan måske med fordel gange den op til to eller flere stænger, når du nu alligevel er i gang med bagningen. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Hjemmebagt kringle
  • Søren Ryges kringle
  • Kanelstang med remonce og creme
Indhold på siden
  • Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.
  • Opskrift på hindbærstang
  • Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Opskrift på hindbærstang

Billede af hindbærstang.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

5 fra 1 stemme
Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid samlet 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 50 g mælk - jeg bruger sødmælk, lunes
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg
  • 60 g smør - bllødt
  • 1 knsp kardemomme
Fyld
  • 200 g kagecreme - hjemmelavet eller købt
  • 4 spsk hindbærmarmelade
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • 2 spsk sukker
  • mandelflager

Fremgangsmåde
 

  1. Rør gær ud i lun mælk og sukker. Tilsæt hvedemel sammen med æg, blødt smør og lidt kardemomme. Rør dejen sammen i skålen, og tag den derefter ud på et meldrysset bord, hvor den æltes let igennem. Dejen er nem at ælte i hånden, men du kan selvfølgelig køre den på en røremaskine med dejkrog.
  2. Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i ca. 40 minutter.
  3. Imens laver du kagecreme, og her kan du enten lave min hjemmelavede kagecreme, eller blot røre et brev med pulvercreme op.
  4. Træk dejen lidt aflang, og du skal ikke ælte den yderligere. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 gange 20 centimeter. Husk lidt mel på bordet, så dejen ikke hænger fast.
  5. Smør kagecreme ud over dejen, men hold ca. 5 centimeter fri langs kanten hele vejen rundt. Læg derefter en bane med hindbærmarmelade på midten, fold enderne lidt ind, og fold den ene langside ind over midten. Derefter foldes den anden langside ind over midten, og den trykkes let til.
  6. Læg hindbærstangen på bageplade med bagepapir, lad den hæve tildækket i ca. 20 minutter, og pensl den med sammenpisket æg. Drys med en god mængde sukker og mandelflager.
  7. Bag kringlen midt i ovnen ved 225 grader over.- og undervarme, hvor den skal have ca. 15 minutter. Kringlen skal være godt afbagt, men hold øje med den, da ovne varmer forskelligt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte hindbærstang køles af inden servering. Den er dog godt at servere lun. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Cremestang
  • Vandkringle
  • Rabarberstang

FAQ

Kan man fryse hindbærstang?

Ja, kringlen er fin at fryse ned. Lad den køle af først. Du kan eventuelt skære den ud i portionsstykker inden turen i fryseren.

Kan man udelade kardemomme i opskriften?

Ja, hindbærstangen er fin uden kardemomme. Her udelades kardemommen blot, og den skal ikke erstattes af andre krydderier.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 29, 2025 at 7:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften på hindbærstang. Jeg bliver glad for at høre, hvad du synes om kringlen her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge31-bedstevinkøb-MV

Ugens vine, uge 31, 2025: Ugens bedste hvidvin er en riesling

Billede af pasta med knoldselleri og porre.

Pasta med knoldselleri og porre (vegetarisk pastaret)

ugens madplan uge 31

Ugens madplan uge 31 giver dig lækker mad hele ugen

Uge30-bedstevinkøb-MV

Ugens vine, uge 30, 2025: Franske stjerner til lav pris

Billede af thailandsk kylling.

Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Forsiden lige nu

kålpande med spidskål og oksekød
Kålpande→ Se opskriften
Billede af hindbærstang.
Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade→ Se opskriften
billede til pasta med salsiccia
Pasta med salsiccia→ Se opskriften
varm kyllingesalat
Varm kyllingesalat→ Se opskriften
billede med franskbrød i gryde
Franskbrød i gryde - den nemme opskrift→ Se opskriften
squashlasagne opskrift
Squashlasagne - sundere opskrift med squash→ Se opskriften
alt i et fad med bønner og kylling
Alt i et fad med bønner og kylling→ Se opskriften
Billede af pasta med knoldselleri og porre.
Pasta med knoldselleri og porre (vegetarisk pastaret)→ Se opskriften
Paneret fisk med grøntsager
Paneret fisk med grøntsager→ Se opskriften
Du skal prøve denne super lækre spinattærte med skinke og porrer. Tærten er nem at lave, og fyldt med spinat, skinke, porrer og rød peberfrugt. Foto: Madensverden.dk.
Spinattærte med skinke og porrer→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required