Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

Billede af hindbærstang.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook46PinterestSMSEmailMessenger
46
DELINGER

Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.

Indhold
  • Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.
  • Opskrift på hindbærstang
  • Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Jeg har udviklet denne opskrift på hindbærstang til alle jer, der elsker hindbær.

Her får du en nem og lækker kringle, der er fyldt med kagecreme og hindbærmarmelade, og den smager altså himmelsk godt. Her kan du i øvrigt læse mere om hindbær.

Bemærk, at opskriften giver en enkelt stang, hvor der er nok til mindst 4 personer, men du kan måske med fordel gange den op til to eller flere stænger, når du nu alligevel er i gang med bagningen. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Hjemmebagt kringle
  • Søren Ryges kringle
  • Kanelstang med remonce og creme

Opskrift på hindbærstang

Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid samlet: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g mælk (jeg bruger sødmælk, lunes)
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg
  • 60 g smør (bllødt)
  • 1 knsp kardemomme
Fyld
  • 200 g kagecreme (hjemmelavet eller købt)
  • 4 spsk hindbærmarmelade
Pynt
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 2 spsk sukker
  • mandelflager

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lun mælk og sukker. Tilsæt hvedemel sammen med æg, blødt smør og lidt kardemomme. Rør dejen sammen i skålen, og tag den derefter ud på et meldrysset bord, hvor den æltes let igennem. Dejen er nem at ælte i hånden, men du kan selvfølgelig køre den på en røremaskine med dejkrog.
  2. Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i ca. 40 minutter.
  3. Imens laver du kagecreme, og her kan du enten lave min hjemmelavede kagecreme, eller blot røre et brev med pulvercreme op.
  4. Træk dejen lidt aflang, og du skal ikke ælte den yderligere. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 gange 20 centimeter. Husk lidt mel på bordet, så dejen ikke hænger fast.
  5. Smør kagecreme ud over dejen, men hold ca. 5 centimeter fri langs kanten hele vejen rundt. Læg derefter en bane med hindbærmarmelade på midten, fold enderne lidt ind, og fold den ene langside ind over midten. Derefter foldes den anden langside ind over midten, og den trykkes let til.
  6. Læg hindbærstangen på bageplade med bagepapir, lad den hæve tildækket i ca. 20 minutter, og pensl den med sammenpisket æg. Drys med en god mængde sukker og mandelflager.
  7. Bag kringlen midt i ovnen ved 225 grader over.- og undervarme, hvor den skal have ca. 15 minutter. Kringlen skal være godt afbagt, men hold øje med den, da ovne varmer forskelligt.

Næringsindhold

Kalorier2266kcalKulhydrater331gProtein51gFedt84gMættet fedt40gFlerumættet fedt9gEnkelumættet fedt28gTransfedt2gKolesterol564mgNatrium736mgKalium1273mgKostfibre12gSukker127gVitamin A2420IUVitamin C7mgCalcium536mgJern14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte hindbærstang køles af inden servering. Den er dog godt at servere lun. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Cremestang
  • Vandkringle
  • Rabarberstang

FAQ

Kan man fryse hindbærstang?

Ja, kringlen er fin at fryse ned. Lad den køle af først. Du kan eventuelt skære den ud i portionsstykker inden turen i fryseren.

Kan man udelade kardemomme i opskriften?

Ja, hindbærstangen er fin uden kardemomme. Her udelades kardemommen blot, og den skal ikke erstattes af andre krydderier.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Charlotte Andersen skriver

    oktober 11, 2025 at 3:28 pm

    Kan man udskifte kagecremen med noget andet, da jeg absolut ikke kan lide nogen form for kagecreme.

    Gitte

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 29, 2025 at 7:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften på hindbærstang. Jeg bliver glad for at høre, hvad du synes om kringlen her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required