Min opskrift på en lækker hindbærstang, der er fyldt med creme og hindbærmarmelade. En nem og luftig kringle til dig, der elsker hindbær.
Jeg har udviklet denne opskrift på hindbærstang til alle jer, der elsker hindbær.
Her får du en nem og lækker kringle, der er fyldt med kagecreme og hindbærmarmelade, og den smager altså himmelsk godt. Her kan du i øvrigt læse mere om hindbær.
Bemærk, at opskriften giver en enkelt stang, hvor der er nok til mindst 4 personer, men du kan måske med fordel gange den op til to eller flere stænger, når du nu alligevel er i gang med bagningen. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
Indhold på siden
Opskrift på hindbærstang

Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade
Ingredienser
- 50 g mælk - jeg bruger sødmælk, lunes
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 æg
- 60 g smør - bllødt
- 1 knsp kardemomme
- 200 g kagecreme - hjemmelavet eller købt
- 4 spsk hindbærmarmelade
- 1 æg - sammenpisket
- 2 spsk sukker
- mandelflager
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lun mælk og sukker. Tilsæt hvedemel sammen med æg, blødt smør og lidt kardemomme. Rør dejen sammen i skålen, og tag den derefter ud på et meldrysset bord, hvor den æltes let igennem. Dejen er nem at ælte i hånden, men du kan selvfølgelig køre den på en røremaskine med dejkrog.
- Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i ca. 40 minutter.
- Imens laver du kagecreme, og her kan du enten lave min hjemmelavede kagecreme, eller blot røre et brev med pulvercreme op.
- Træk dejen lidt aflang, og du skal ikke ælte den yderligere. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 gange 20 centimeter. Husk lidt mel på bordet, så dejen ikke hænger fast.
- Smør kagecreme ud over dejen, men hold ca. 5 centimeter fri langs kanten hele vejen rundt. Læg derefter en bane med hindbærmarmelade på midten, fold enderne lidt ind, og fold den ene langside ind over midten. Derefter foldes den anden langside ind over midten, og den trykkes let til.
- Læg hindbærstangen på bageplade med bagepapir, lad den hæve tildækket i ca. 20 minutter, og pensl den med sammenpisket æg. Drys med en god mængde sukker og mandelflager.
- Bag kringlen midt i ovnen ved 225 grader over.- og undervarme, hvor den skal have ca. 15 minutter. Kringlen skal være godt afbagt, men hold øje med den, da ovne varmer forskelligt.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdigbagte hindbærstang køles af inden servering. Den er dog godt at servere lun. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Ja, kringlen er fin at fryse ned. Lad den køle af først. Du kan eventuelt skære den ud i portionsstykker inden turen i fryseren.
Ja, hindbærstangen er fin uden kardemomme. Her udelades kardemommen blot, og den skal ikke erstattes af andre krydderier.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på hindbærstang. Jeg bliver glad for at høre, hvad du synes om kringlen her.