• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

Billede resultat for hel rødspætte i ovn
4.5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. maj 2024 - Udgivet:  28. oktober 2016

Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.

Her er min opskrift på hvordan du steger en hel rødspætte i ovn.

Det er en nem måde at tilberede rødspætter på, og resultatet er super godt.

Du skal beregne en hel rødspætte pr. person, så fire personer kræver altså fire rødspætter.

Se også disse opskrifter:

  • Pandestegt rødspætte med kartofler og persillesovs
  • Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon
  • Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder
  • Nem opskrift på rødspætter i bagepapir

Opskrift på hel rødspætte i ovn

Billede resultat for hel rødspætte i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

4.54 fra 13 stemmer
Se her hvordan du nemt laver en hel rødspætte i ovn. Ovnstegning af rødspætter gør dem møre og saftige, og du undgår stegeos.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 98
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stor rødspætte - gerne friskfanget
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Vask og skyl rødspætten grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Med en skarp kniv laver du et snit ned over rygbenet, så rødspætten ikke krøller sammen under stegningen i ovnen.
  4. Læg rødspætten med den mørke side opad, og dryp den med lidt olivenolie. Du kan bruge brunet smør, som jeg gør i min video med fremgangsmåde. Det er op til dig.
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Skal du lave flere rødspætter i ovnen bruger du samme fremgangsmåde, og afhængig af størrelsen på rødspætterne, kan du sagtens stege 5-7 rødspætter ad gangen. Blot de ikke overlapper hinanden på bagepladen.
  7. Bag nu rødspætten i ovnen ved 210 grader varmluft, og den skal steges i 20 minutter.
  8. Tag rødspætten ud af ovnen, og dryp den straks med lidt citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 98kcalKulhydrater: 1gProtein: 13gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 54mgNatrium: 642mgKalium: 249mgKostfibre: 0.02gSukker: 0.2gVitamin A: 0.5IUVitamin C: 3mgCalcium: 22mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Hel rødspætte i ovn serveres straks, og det klassiske tilbehør er naturligvis kogte kartofler og persillesovs.

Og metoden med at tilberede de hele rødspætter er især smart, hvis du skal lave stegte rødspætter til mange. Her kan du nemt have en del i ovnen ad gangen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Erik

    maj 10, 2024 at 4:31 pm

    Fin opskrift

    Svar
  2. Chris

    oktober 01, 2023 at 3:31 pm

    Kan sættes på fryse, efter de har være i ovn? Og bliv varm opnår de skal spises?
    Jeg glæder mig til at prøve opskriften

    Svar
  3. Palle

    juli 20, 2022 at 3:16 pm

    Dine videoer er virkelig gode, skøn guitarmusik til rødspætterne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 20, 2022 at 4:03 pm

      Hej Palle
      Mange tak - det er jeg super glad for at høre. Håber det kan hjælpe nogen rundt omkring i køkkenerne 🙂
      Alt det bedste - og fortsat god sommer
      Holger

      Svar
  4. Søren Molbech

    oktober 08, 2020 at 1:19 pm

    Hej Holger, tak for dine dejlige opskrifter, spiser mange rødspætter og ser frem til også at prøve din ovn(stegte/bagte)
    På dit billede ser det ud som om at det mørke skind er væk og der er noget panering ??

    På forhånd tak
    Søren

    Svar
  5. Amber

    juni 29, 2019 at 10:26 am

    Rødspætter - kan de købes friske - og hvad hedder de på Spansk 🙂

    Svar
    • Jolanda

      juli 04, 2022 at 2:44 pm

      Platija er rødspætte på spansk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required