Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Gullaschsuppe

Gullaschsuppe (opskrift på hjemmelavet gullasch suppe fra Ungarn)

billede med gullaschsuppe
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem gullaschsuppe
  • Opskrift på gullaschsuppe
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem gullaschsuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 5 minutter min
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Min bedste opskrift på hjemmelavet gullaschsuppe med stykker af okseinderlår, spidskommen og kartofler. En skøn og lækker vinterret.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Ungarsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g okseinderlår i tern
  • 2 løg hakkes groft
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 røde peberfrugter i tern
  • 4 tsk paprika strøgne
  • 2 fed hvidløg hakkes fint
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 l vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 3 kartofler i små tern (de skal nå at koge ud)
  • 2 gulerødder i små tern
  • 1 håndfuld persille hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til hjemmelavet gullaschsuppe starter du med, at find en tykbundet gryde frem, og varme lidt olie op i den. Svits så oksekødstern og løg, og tilsæt peberfrugterne.
  2. Kom så hvidløg og spidskommen i gryden, og lad det svitse videre i et par minutter.
  3. Så kommer du vand, de hakkede tomater, bouillonterningen og paprika i gryden, og rører det godt rundt. Giv suppen en smule salt og friskkværnet peber, men ikke for meget, da du smager suppen til senere.
  4. Lad nu suppen simre under låg i cirka 45 minutter.
  5. Så kommer du kartoffeltern og gulerødder i suppen, og lader den koge videre i yderligere cirka 20 minutter, indtil både kød, kartofler og gulerødder er kogt møre.
  6. Smag gullaschsuppen til med salt og friskkværnet peber, og vend persillen i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier432kcalKulhydrater45gProtein34gFedt14gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gKolesterol78mgNatrium851mgKalium1623mgKostfibre8gSukker10gVitamin A7325IUVitamin C131mgCalcium116mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gullaschsuppe

Gullaschsuppe er dejlig, krydret suppe, der luner godt på en kold vinterdag. Brug gerne tern af okseinderlår, som du koger helt møre i suppen, men andre udskæringer kan selvfølgelig også anvendes.

Sammen med grøntsagerne og en smule spidskommen får du en særdeles smagfuld vinterret, der sagtens også kan gå som gæstemad. Og med den rette smag af gullasch fra det ungarske køkken.

Husk at skære kartoflerne ud i små tern, da de gerne må koge ud i suppen, og derfor er med til at jævne den.

Jeg har her brugt en almindelig oksebouillon, men suppen bliver endnu bedre og smagfuld med en kraftig oksefond.

Husk først at smage gullaschsuppen til lige inden servering - så du ikke kommer til at oversalte den. For så er den ødelagt. Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på ungarsk gullasch med kartoffelmos.

Servering

Server nu den varme gullaschsuppe med groft brød. Der behøves ikke yderligere tilbehør. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Ungarsk gullasch med kartoffelmos
Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch (gullash) med kartoffelmos. En populær gryderet med oksekød, paprika og champignon.
Se opskriften her
billede med gullasch med kartoffelmos
Italiensk gullasch - pasta med oksekød i tern
Italiensk gullasch er selvfølgelig en italiensk variant af den klassiske gullasch fra Ungarn, men denne udgave er noget lettere i smagen. Nydes med pasta.
Se opskriften her
italiensk gullasch med pasta
Kartoffel porre suppe
Sådan laver du kartoffel porre suppe. Min nemme opskrift på den populære suppe med kartofler og porre, der er perfekt som forret eller hovedret.
Se opskriften her
Billede af kartoffel porre suppe.
Bøf Stroganoff
Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
Se opskriften her
billede med Bøf Stroganoff
Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon
Her er den bedste opskrift på bistrogryde. En klassisk og meget velsmagende gryderet, som laves med oksekød i tern, pølser og champignon.
Se opskriften her
billede med bistrogryde
Blomkålssuppe
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Se opskriften her
billede med blomkålssuppe

FAQ

Kan man lave gullaschsuppe dagen før?

Du kan med fordel lave gullaschsuppen dagen før. Det gør kun suppen endnu bedre, da den står og samler smag.

Hvor lang holdbarhed har gullaschsuppe?

Gullaschsuppen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.

Kan man fryse gullaschsuppe?

Gullaschsuppe kan fryses. Kom den i en tæt beholder og derefter på frost. Genopvarmes i gryde eller mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim Lars Zinn Bertelsen skriver

    december 12, 2024 at 6:15 pm

    Er det muligt for medlemmer at udskrive en opskrift, NÅR MAN ER MEDLEM,
    uden 7 til 10 sider med reklamer og unødigt prosa når man bare skal have
    En opskrift, som i øvrigt, som regel er god.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required