Med denne opskrift på gulerødder sous vide får du perfekte gulerødder. Se den præcise temperatur og tid, hvor gulerødderne beholder smag og bliver møre.
Gulerødder sous vide er verdens bedste gulerødder.
Du kan ikke tilberede gulerødderne bedre, for de beholder dels smagen, men de koger heller ikke ud.
Derfor er resultatet gulerødder der faktisk smager af gulerod, og samtidig sikrer tilberedningen i sousvide, at vitaminer og andre næringsstoffer bliver i gulerødder.
Ved normal kogning koges en del af næringsindholdet ud i vandet, men det sker altså ikke med gulerødder tilberedt i sousvide.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på gulerødder sous vide
Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide
Ingredienser
- 8-10 gulerødder - afhængig af størrelse
- 3 skiver smør
- Lidt salt
- 2-3 kviste timian
Fremgangsmåde
- Gulerødder vaskes grundigt, men undlad at skrælle dem. Medmindre de meget beskidte. Der sidder nemlig mange vitaminer lige under overfladen, så derfor er en gulerod med skræl at foretrække.
- Læg gulerødderne i vakuumpose til sousvide.
- Fordel tre skiver smør på gulerødder, og krydr dem også med lidt salt. Læg også et par kviste frisk timian ved. Timian kan dog undværes hvis ikke du har.
- Vakuumer posen så den er helt tæt.
- Varm din sous vide op til 84 grader. Det er nemlig den perfekte temperatur til gulerødder lavet som sousvide.
- Når vandet er varmet op, kommes gulerødder ned i vandet, og gulerødderne skal selvfølgelig være dækket af vandet.
- Giv dem nu halvanden time (90 minutter) i sousvide.
- Klip posen op og nyd verdens bedste gulerødder!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tilberedningstiden i din sousvide passer ved normal størrelse gulerødder.
Er dine gulerødder små, kan du give dem lidt kortere tid.
Er det meget store gulerødder, er det en fordel at dele dem på langs.
Tænk i øvrigt også over, at gulerødderne ikke er længere end du kan have dem i din sousvide.
Se også mine opskrifter på:
Spørgsmål og svar
Det kan du sagtens, og det er en god måde at tilberede dem på. Du beholder nemlig næringsindholdet i gulerødderne.
Du skal beregne cirka en time og 30 minutter, når du laver gulerødder sous vide.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jesper
Ja det ser godt ud med gulerødder i sous vide😃
Susanne
Jeg vil også smage🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕
Torben
Det bliver lækkert😄
Anita
🙈Skal vi nu også tilberede vores mad i plastik😏
Anita
Lækkert. Må prøves
Louise
Sous vide. Det er genialt