Her er den bedste opskrift pรฅ grydestegt fasan. Fasanerne simrer i en time, og du fรฅr en fantastisk vildtsovs med flรธde og ribsgele.
Opskriften pรฅ grydestegt fasan er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grydestegt fasan
2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smรธr
8 skiver bacon
1 deciliter portvin
8 deciliter hรธnsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket lรธg
1 grofthakket persillerod
2 fed hvidlรธg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskeflรธde
1 spiseskefuld รฆbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkvรฆrnet peber
Fremgangsmรฅde
- Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tรธrre med kรธkkenrulle. Giv dem sรฅ lidt salt og peber.
- Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smรธr, og fordel det i fasanerne.
- Omvikl hver fasan med fire skiver bacon - sรฆt eventuelt bacon fast med kรธdnรฅle.
- Kom resten af smรธrret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
- Brun fasanerne (det kan vรฆre godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smรธrret, og lรฆg dem begge i gryden.
- Kom portvin i, og derefter hรธnsefond. Lad det koge op, og tilsรฆt sรฅ lรธg, persillerod og timian.
- Skru ned for blusset, lรฆg lรฅg pรฅ og lad nu fasanerne smรฅsimre i cirka en time, sรฅ de steges helt mรธre.
- Tag fasanerne op af gryden, og lรฆg dem pรฅ et skรฆrebrรฆt.
- Sigt stegeskyen over i en skรฅl, og hรฆld den tilbage i gryden. Kog op.
- Tilsรฆt ribsgele og piskeflรธde, og smag derefter vildtsovsen til med รฆbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkvรฆrnet peber.
- Jรฆvn vildtsovsen med lidt Maizena, der er udrรธrt i en smule koldt vand.
Partรฉr fasanerne, og anret sammen med den lรฆkre sovs.
Selvfรธlgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.
Se ogsรฅ min opskrift pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
ulla hoffmann larsen
kan man printe den ud
Sรธren
Jeg prรธvede denne opskrift i gรฅr, og det blev det tรธrreste stykke kyd nogensinde, jeg tror mรฅske det endte med at blive kogt ?
Er det bare fordi jeg har haft temperaturen for hรธj? Eller hรธldte jeg for meget vรฆske ved ?
Susanne Unruh Larsen
Det er den perfekte mรฅde at tilbereder fasan๐Helt mรธre fasaner og lรฆkker sovs.Vi har spist det flere gange efter denne opskrift og hver gange har det vรฆret en succes.
Steen
Hvordan kan man brune fasanen nรฅr den er omviklet med bacon ?
Birgit Olesen
Kan opskriften tilberedes formiddag, og opvarmes aften?
Sรธren
Jeg lรธsnede skindet og stoppede smรธr med persille mv derind.
Kom et lรฆs skovsvampe ned i sidste del af bruningen.. spรฆndende om det gรฅr ok ๐
Ole GK
Principielt skyller man ikke vildt i vand! Kun i nรธdstilfรฆlde.
Iรธvrigt synes jeg dine opskrifter er gode.
Hilsen Ole
jan dissing
sรฅ รธnsker man bare at blive 100 รฅr