Her er den bedste opskrift på grydestegt fasan. Fasanerne simrer i en time, og du får en fantastisk vildtsovs med fløde og ribsgele.
Opskriften på grydestegt fasan er beregnet til fire personer.
Ingredienser til grydestegt fasan
2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smør
8 skiver bacon
1 deciliter portvin
8 deciliter hønsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket løg
1 grofthakket persillerod
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Giv dem så lidt salt og peber.
- Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smør, og fordel det i fasanerne.
- Omvikl hver fasan med fire skiver bacon - sæt eventuelt bacon fast med kødnåle.
- Kom resten af smørret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
- Brun fasanerne (det kan være godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smørret, og læg dem begge i gryden.
- Kom portvin i, og derefter hønsefond. Lad det koge op, og tilsæt så løg, persillerod og timian.
- Skru ned for blusset, læg låg på og lad nu fasanerne småsimre i cirka en time, så de steges helt møre.
- Tag fasanerne op af gryden, og læg dem på et skærebræt.
- Sigt stegeskyen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden. Kog op.
- Tilsæt ribsgele og piskefløde, og smag derefter vildtsovsen til med æbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkværnet peber.
- Jævn vildtsovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Partér fasanerne, og anret sammen med den lækre sovs.
Selvfølgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.
Se også min opskrift på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
ulla hoffmann larsen
kan man printe den ud
Søren
Jeg prøvede denne opskrift i går, og det blev det tørreste stykke kyd nogensinde, jeg tror måske det endte med at blive kogt ?
Er det bare fordi jeg har haft temperaturen for høj? Eller høldte jeg for meget væske ved ?
Susanne Unruh Larsen
Det er den perfekte måde at tilbereder fasan😀Helt møre fasaner og lækker sovs.Vi har spist det flere gange efter denne opskrift og hver gange har det været en succes.
Steen
Hvordan kan man brune fasanen når den er omviklet med bacon ?
Birgit Olesen
Kan opskriften tilberedes formiddag, og opvarmes aften?
Søren
Jeg løsnede skindet og stoppede smør med persille mv derind.
Kom et læs skovsvampe ned i sidste del af bruningen.. spændende om det går ok 😄
Ole GK
Principielt skyller man ikke vildt i vand! Kun i nødstilfælde.
Iøvrigt synes jeg dine opskrifter er gode.
Hilsen Ole
jan dissing
så ønsker man bare at blive 100 år