Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Grydestegt fasan med bacon og vildtsovs

Grydestegt fasan med bacon og vildtsovs

Grydestegt fasan er en god ret med vildt, der faktisk er nem at lave. Og så giver fasanen er fantastisk sovs. Genrefoto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMS

Her er den bedste opskrift på grydestegt fasan. Fasanerne simrer i en time, og du får en fantastisk vildtsovs med fløde og ribsgele.

Opskriften på grydestegt fasan er beregnet til fire personer.

Ingredienser til grydestegt fasan

2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smør
8 skiver bacon
1 deciliter portvin
8 deciliter hønsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket løg
1 grofthakket persillerod
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Giv dem så lidt salt og peber.
  2. Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smør, og fordel det i fasanerne.
  3. Omvikl hver fasan med fire skiver bacon - sæt eventuelt bacon fast med kødnåle.
  4. Kom resten af smørret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
  5. Brun fasanerne (det kan være godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smørret, og læg dem begge i gryden.
  6. Kom portvin i, og derefter hønsefond. Lad det koge op, og tilsæt så løg, persillerod og timian.
  7. Skru ned for blusset, læg låg på og lad nu fasanerne småsimre i cirka en time, så de steges helt møre.
  8. Tag fasanerne op af gryden, og læg dem på et skærebræt.
  9. Sigt stegeskyen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden. Kog op.
  10. Tilsæt ribsgele og piskefløde, og smag derefter vildtsovsen til med æbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkværnet peber.
  11. Jævn vildtsovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Partér fasanerne, og anret sammen med den lækre sovs.

Selvfølgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.

Se også min opskrift på:

Dyreryg i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ulla hoffmann larsen skriver

    oktober 13, 2024 at 11:58 am

    kan man printe den ud

    Svar
  2. Søren skriver

    november 05, 2023 at 4:27 pm

    Jeg prøvede denne opskrift i går, og det blev det tørreste stykke kyd nogensinde, jeg tror måske det endte med at blive kogt ?

    Er det bare fordi jeg har haft temperaturen for høj? Eller høldte jeg for meget væske ved ?

    Svar
  3. Susanne Unruh Larsen skriver

    marts 29, 2023 at 3:52 am

    Det er den perfekte måde at tilbereder fasan😀Helt møre fasaner og lækker sovs.Vi har spist det flere gange efter denne opskrift og hver gange har det været en succes.

    Svar
  4. Steen skriver

    december 25, 2022 at 1:08 pm

    Hvordan kan man brune fasanen når den er omviklet med bacon ?

    Svar
  5. Birgit Olesen skriver

    december 11, 2022 at 10:08 pm

    Kan opskriften tilberedes formiddag, og opvarmes aften?

    Svar
  6. Søren skriver

    oktober 10, 2020 at 4:47 pm

    Jeg løsnede skindet og stoppede smør med persille mv derind.
    Kom et læs skovsvampe ned i sidste del af bruningen.. spændende om det går ok 😄

    Svar
  7. Ole GK skriver

    februar 02, 2019 at 2:42 pm

    Principielt skyller man ikke vildt i vand! Kun i nødstilfælde.
    Iøvrigt synes jeg dine opskrifter er gode.
    Hilsen Ole

    Svar
  8. jan dissing skriver

    oktober 13, 2018 at 6:46 pm

    så ønsker man bare at blive 100 år

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.