Gryderet med ribeye og pasta
Ingredienser
- 500 g ribeye i mindre tern
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg hakket
- 150 g bladselleri i 2 cm. tykke skiver
- 1 rød peberfrugt i 2 cm. store tern
- 300 g tomater friske, delt i mindre stykker
- 2,5 dl bouillon evt. 2,5 vand og 1 terning
- 2 tsk oregano tørret
- 200 g pasta casareccia, penne eller lignende
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre alle ingredienser som beskrevet. Ribeye skæres ud i passende tern på ca. 2 gange 2 centimeter.
- Brun kødet i lidt olivenolie i en gryde ved høj varme. Kødet skal netop have en god stegeskorpe, og ikke mere end det.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege et minuts tid mere.
- Kom bladselleri i sammen med peberfrugt og tomater. Vend rundt og tilsæt også bouillon sammen med oregano.
- Læg låg på og skru ned for varmen, så retten nu simrer ved svag varme i en times tid.
- Pasta koges al dente. Keg bruger typen casereccia, men pastaskruer, penne eller rør kan også anvendes.
- Når kød og grøntsager har kogt en time, jævnes den med lidt majsstivelse, der er udrørt i koldt vand. Jævnes til ønskes tykkelse. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Vend pastaen i gryderetten, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på gryderet med ribeye og pasta
Kan man lave en gryderet med ribeye? Ja da, og det er derfor jeg har udviklet denne opskrift, hvor du får nem mad med masser af smag.
Typisk steger man selvfølgelig ribeye som bøffer, men kødet er utrolig godt at anvende i en gryderet.
Her har jeg lavet opskriften med inspiration fra det italienske køkken, og derfor er der blandt andet bladselleri, tomat og pasta i den. Og samtidig har jeg forsøgt ikke at bruge for mange forskellige ingredienser.
Brug retten som luksus hverdagsmad - eller server den for dine gæster ved mere festlige og hyggelige lejligheder. Retten kan nemlig bruges til begge dele. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- italiensk gullasch med pasta
- Pasta med kødsovs (nem opskrift på spaghetti bolognese)
- Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet
- Ragout (opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød)
Servering
Den færdige gryderet med ribeye og pasta serveres straks. Retten behøver ikke yderligere tilbehør, men et godt stykke ciabattabrød passer godt til.
FAQ
Ja, rester af gryderetten kan sagtens fryses ned til senere brug. Varmes gerne op i gryde, hvor du med fordel kan tilsætte lidt mere væske i form af bouillon eller vand.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.