• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

billede til ribeye på gasgrill
Ribeye på gasgrill er en garanti for en mør bøf. Udskæringen er perfekt fedtmarmoreret, og tilberedningen foregår ved at vende bøffen ofte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. marts 2025 - Udgivet:  24. juni 2016

Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.
  2. Tips og tricks til grillning af bøffer
  3. Opskrift på grillet ribeye
  4. Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Video
  9. Servering
Gå til opskrift

Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.

Ribeye på gasgrill er et sikkert hit hver gang. Udskæringen er nemlig så perfekt fedtmarmoreret, at bøffen aldrig bliver tør.

Så skal du i hvert fald virkelig overstege bøffen, og det gør du selvfølgelig ikke.

Køb også en god kvalitet, eksempelvis en Greater Omaha ribeye. Waguy er også rigtig godt.

Tips og tricks til grillning af bøffer

Her er mine bedste råd og erfaringer med en ribeye på gasgrill:

Køb altid en ribeye på ikke under 200-250 gram. Jo, det kan se ud som en stor bøf, men det er svært at tilberede den godt, hvis bøffen vejer mindre. Køb hellere en stor bøf - og del den i to efter grillning.

Tag så bøffen ud af køleskabet et par timer før den skal på grillen. Giv den en god omgang salt - jeg plejer at bruge en strøgen teskefuld salt til hver side på ribeyen.

Lad den så stå og trække et par timer.

Tænd gasgrillen (jeg bruger her en Weber Q3200), og varm den godt igennem i 5-10 minutter. Skru en anelse ned for begge blus, så de står mellem høj og middel varme.

Se også disse opskrifter:

T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur

Svinemørbrad på grill

Opskrift på grillet ribeye

billede til ribeye på gasgrill

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 ribeye - på 200-250 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Smør grillristen med lidt rapsolie, som gøres ved at væde et stykke køkkenrulle med olie, sætter det i klemme i din grilltang eller pincet - og så smøre risten. På den måde undgår du at brænde fingrene.
  • Læg så din gourmetsaltede ribeye på grillen, og nu skal den grilles 2-3 minutter på hver side. Selvfølgelig afhængig af hvor stor bøffen er, og hvordan du ønsker den stegt.
  • Men det vigtigste er, at du vender bøffen jævnligt. Så først 30 sekunder på den ene side - vende - 30 sekunder og så videre.
  • Vent med at krydre med friskkværnet peber til du tager bøffen af grillen, for så undgår du brændt peber, der ikke smager godt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
416
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
104
mg
5
%
Kalium
 
536
mg
15
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
30
IU
1
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

Lad bøffen hvile 4-5 minutter - og servér den med en godt klat smør på toppen, som så smelter til den dejligste sky.

Og en ribeye smager så godt i sig selv, at jeg synes det er synd at krydre den med andet end salt og peber.

Du kan selvfølgelig også servere ribeye med pebersauce og en god salat med spidskål. Dertil selvfølgelig ovnbagte kartofler med balsamico.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 31, 2025 at 5:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Ulrik

    maj 05, 2018 at 7:49 pm

    Har lige en kommentar til hvordan du griller en ribeye. Du vælger at salte og lade kødet ligge længe. Det er No go efter min mening. Kød skal smage af kød og kun af krydderi og salt på ydersiden. Alt saltet er med til at trække saft ud af kødet og som man kan se på videoen bliver den mere kogt end stegt. Der er alt for lidt varme på i forhold til væske.
    Så enten skal du have en anden grill eller også lægge kødet på som det er. Så kan du drysse lidt Læsø flage salt på bagefter. VELBEKOMME

    Svar
    • Kenneth knudsen

      oktober 30, 2024 at 10:35 am

      Korrekt, giv den generøst med salt lige før den er færdig.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required