Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Chateaubriand

Chateaubriand (opskrift med stegetid og kernetemperatur)

billede med chateaubriand oksemørbrad
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chateaubriand - den bedste opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på chateaubriand
  • Servering og tilbehør
  • Hvad er chateaubriand?
  • Kommentarer

Chateaubriand - den bedste opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hviletid: 10 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Chateaubriand er et fantastisk stykke kød, der skæres af oksemørbrad. Kødstykket skal steges indtil det når en kernetemperatur på 57 grader.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g oksemørbrad (selvfølgelig et stykke chateaubriand)
  • 2 spsk grillolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag kødet ud af køleskabet i god tid. Gerne en time før du skal bruge det.
  2. Kom grillolien på kødet og massér det godt ind i din chateaubriand. Lad kødet trække et kvarters tid.
  3. Så er vi klar til at grille. Det bedste er, at lave et grillrør med en blanding af grillbriketter og grillkul. Det giver en god varme. Husk, at kul og briketter først er klar, når de er helt grå/hvide.
  4. Hæld dit rør med kul/briketter ned i din kuglegrill, og fordel kullene ud i den ene side af grillen. En såkaldt half-half grillning. Så kan du nemlig brune i den ene side, og stege ved indirekte varme i den anden.
  5. Du kan selvfølgelig også tilberede oksemørbraden i en gasgrill, hvor det først er ved direkte varme, og derefter den indirekte.
  6. Brun først kødet på alle sider helt kort over direkte varme (oven på der hvor dine kul og briketter ligger). Den skal kun lige have farve, så vi taler om max- et minut i alt.
  7. Læg så kødet over i siden uden kul - nu kan vi stege den inddirekte. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Stik et stegetermometer i chateaubrianden - og læg låget på grillen.
  9. Steg nu kødet indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Det tager cirka 15 minutter - men stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor varm din grill er.
  10. De 15 minutter gælder ved omkring 200 grader, men hold øje med stegetermometeret - den må IKKE få for meget,
  11. Når oksemørbraden har nået de 57 grader tager du den af, og lægger den til hvile på et skærebræt. Du skal ikke overdække kødet, da det så steger/koger videre.
  12. Lad kødet hvile cirka 10 minutter, og nu kan du så skære det ud i tynde skiver, der er møre som smør.

Næringsindhold

Kalorier343kcalProtein23gFedt27gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt12gKolesterol88mgNatrium643mgKalium380mgCalcium9mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chateaubriand

Chateaubriand er et eksklusivt stykke kød, som skæres af den midterste og reneste del af oksemørbraden. Som du kan se længere ned, så er stykket typisk omkring otte centimeter bredt, hvilket svarer til to bøffer.

Derfor er denne opskrift da også beregnet til 3-4 personer, og skal du lave mad til flere, ja så skal der flere stykker kød til. Eller server med flere grøntsager til.

Bemærk: Du kan selvfølgelig også lave din chateaubriand i ovn, og her brunes kødet først af på en pande, hvorefter du det skal have ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Brug stegetermometer og tag kødet ud ved en kernetemperatur på 57 grader for medium stegt oksemørbrad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksemørbradgryde
  • Helstegt oksemørbrad
  • Bøf af oksemørbrad
  • Beef Wellington

Servering og tilbehør

Server eventuelt oksekødet med en lækker whiskysauce eller rødvinssauce, og andet lækkert tilbehør er pommes anna og grøntsager.

Hvad er chateaubriand?

Og lidt information om chateaubriand: Det er noget af det allermøreste stykke kød, som du overhovedet kan få.

Det er dyrt, men særdeles lækkert. En chateaubriand skæres af det midterste stykke af oksemørbraden, og pudses helt af.

Typisk er stykket omkring 8-10 centimeter langt, og vejer lidt under 500 gram.

Og så er det som sagt vigtigt, at du ikke steger eller griller kødet for længe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Larsen skriver

    december 29, 2024 at 6:37 pm

    Nemme og let forståelig opskrifter, med særdeles god sikkerhed for succes på slutresultatet!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required