Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Gastrik med rødvin

Gastrik med rødvin

Gastrik med rødvin
5 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. november 2024 - Udgivet: 14. oktober 2020

Gastrik med rødvin, eddike og sukker kogt ind som en sirup. Det er hemmeligheden bag en fantastisk sauce. Her er opskriften til dig, der elsker sovs.

Gastrik med rødvin er hemmeligheden bag verdens bedste sauce. De fleste kender situationen, hvor man bliver ved med at smage saucen til, fordi der mangler noget.

Det 'noget' kan være gastrik eller på fransk: gastrique. En slags sirup, der er baseret på sukker og vineddike - og for den fulde smag: rødvin.

Det er så let at koge en gastrik sammen. Det eneste du skal gøre, er blot at blande sukker, eddike og vin i en lille gryde. Derefter skal ingredienserne koge, indtil de er kogt ind til en tyk sirup.

Så det kan betale sig at lave en ordentlig portion - hvis man altså er sauce-elsker.

Se også de populære opskrifter på:

  • Gastrik
  • Rødvinssovs
  • Madeira sauce
  • Demi glace

Opskrift på gastrik med rødvin

Karen SenecaKaren Seneca

Gastrik med rødvin

4.95 fra 18 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 5 deciliter
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 320
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 dl rødvin
  • 300 g sukker
  • 1 dl eddike
  • 1 dl balsamicoeddike
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej sukker af og hæld det i en lille gryde.
  2. Hæld de to eddiker samt rødvinen ned til sukkeret.
  3. Bring massen i kog under omrøring. Når den koger skuer du ned til middel varme, og lader den simre i 20 minutter. Eller indtil du har en tyk sirup.
  4. Når din gastrik med rødvin er kogt ind til en tykkere væske, hælder du den på en ren flaske. OBS: Den bliver tykkere, når den er kølig.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 320kcalKulhydrater: 65gProtein: 0.2gFedt: 0.2gNatrium: 9mgKalium: 126mgSukker: 63gVitamin A: 2IUCalcium: 14mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips, opbevaring og opskrifter

Siruppen kan gemmes i flere uger i køleskabet og tages frem, når du skal lave sauce.

Et par spiseskefulde gastrik med rødvin vil som regel være smagsgiver nok til en sauce for fire personer.

Og det giver virkelig smag. I stedet for at kæmpe med at tilsætte lidt ribsgele, en sjat vin, noget mere piskefløde for at ramme smagen, kan denne sirup gøre det i stedet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming krogsgaard jensen skriver

    december 30, 2022 at 8:14 pm

    Er det korrekt at sukkeret ikke skal carmelisere inden de andre ting tilsættes

    Svar
  2. Karsten olesen skriver

    januar 26, 2022 at 4:03 pm

    Er det bare alm eddike man bruger til rødvinsgastrik

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 26, 2022 at 4:34 pm

      Hej Karsten
      Det kan du godt - jeg plejer at bruge en æbleeddike. God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Trine skriver

    januar 08, 2021 at 9:20 pm

    Kan man evt fryse gastrikken ned i isterningsposer? 🤔🤗

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 09, 2021 at 8:21 am

      Hej Trine
      Det kan du godt, men det er næsten ikke nødvendigt. Gastrikken holder sig nemlig i mange måneder, så holdbarheden er ikke noget problem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Dennis skriver

        december 23, 2022 at 3:47 pm

        Det matcher ikke så godt det i skriver ovenover ("flere uger i køleskabet"), men rammer meget godt min erfaring, hvor den har holdt sig i et års tid udenfor køleskab. Største problem var at sukkeret begyndte at skille sig ud og krystallisere.

  4. Martin skriver

    december 22, 2020 at 10:11 pm

    Har ikke prøvet at lave den, men det lyder som om den kunne være lækker i sovs og italiensk mad. Med hensyn til alkohol, så er der ikke noget tilbage efter 20 minutters kogning.

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      januar 04, 2021 at 10:20 pm

      Hej
      Jeg er meget glad for at bruge rødvinsgastrik i sovs, ja 🙂

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required