• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Gastrik med rødvin

Gastrik med rødvin

Gastrik med rødvin
5 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. november 2024 - Udgivet:  14. oktober 2020

Indhold

  1. Gastrik med rødvin, eddike og sukker kogt ind som en sirup. Det er hemmeligheden bag en fantastisk sauce. Her er opskriften til dig, der elsker sovs.
  2. Opskrift på gastrik med rødvin
  3. Gastrik med rødvin
  4. Tips, opbevaring og opskrifter

Gastrik med rødvin, eddike og sukker kogt ind som en sirup. Det er hemmeligheden bag en fantastisk sauce. Her er opskriften til dig, der elsker sovs.

Gastrik med rødvin er hemmeligheden bag verdens bedste sauce. De fleste kender situationen, hvor man bliver ved med at smage saucen til, fordi der mangler noget.

Det 'noget' kan være gastrik eller på fransk: gastrique. En slags sirup, der er baseret på sukker og vineddike - og for den fulde smag: rødvin.

Det er så let at koge en gastrik sammen. Det eneste du skal gøre, er blot at blande sukker, eddike og vin i en lille gryde. Derefter skal ingredienserne koge, indtil de er kogt ind til en tyk sirup.

Så det kan betale sig at lave en ordentlig portion - hvis man altså er sauce-elsker.

Se også de populære opskrifter på:

  • Gastrik
  • Rødvinssovs
  • Madeira sauce
  • Demi glace

Opskrift på gastrik med rødvin

Gastrik
Karen SenecaKaren Seneca

Gastrik med rødvin

4.95 fra 18 stemmer
Gastrik med rødvin, eddike og sukker kogt ind som en sirup. Det er hemmeligheden bag en fantastisk sauce. Her er opskriften til dig, der elsker sovs.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 5 deciliter
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 320
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 dl rødvin
  • 300 g sukker
  • 1 dl eddike
  • 1 dl balsamicoeddike

Fremgangsmåde
 

  1. Vej sukker af og hæld det i en lille gryde.
  2. Hæld de to eddiker samt rødvinen ned til sukkeret.
  3. Bring massen i kog under omrøring. Når den koger skuer du ned til middel varme, og lader den simre i 20 minutter. Eller indtil du har en tyk sirup.
  4. Når din gastrik med rødvin er kogt ind til en tykkere væske, hælder du den på en ren flaske. OBS: Den bliver tykkere, når den er kølig.

Næringsindhold

Kalorier: 320kcalKulhydrater: 65gProtein: 0.2gFedt: 0.2gNatrium: 9mgKalium: 126mgSukker: 63gVitamin A: 2IUCalcium: 14mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips, opbevaring og opskrifter

Siruppen kan gemmes i flere uger i køleskabet og tages frem, når du skal lave sauce.

Et par spiseskefulde gastrik med rødvin vil som regel være smagsgiver nok til en sauce for fire personer.

Og det giver virkelig smag. I stedet for at kæmpe med at tilsætte lidt ribsgele, en sjat vin, noget mere piskefløde for at ramme smagen, kan denne sirup gøre det i stedet.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming krogsgaard jensen

    december 30, 2022 at 8:14 pm

    Er det korrekt at sukkeret ikke skal carmelisere inden de andre ting tilsættes

    Svar
  2. Karsten olesen

    januar 26, 2022 at 4:03 pm

    Er det bare alm eddike man bruger til rødvinsgastrik

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2022 at 4:34 pm

      Hej Karsten
      Det kan du godt - jeg plejer at bruge en æbleeddike. God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Trine

    januar 08, 2021 at 9:20 pm

    Kan man evt fryse gastrikken ned i isterningsposer? 🤔🤗

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2021 at 8:21 am

      Hej Trine
      Det kan du godt, men det er næsten ikke nødvendigt. Gastrikken holder sig nemlig i mange måneder, så holdbarheden er ikke noget problem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Dennis

        december 23, 2022 at 3:47 pm

        Det matcher ikke så godt det i skriver ovenover ("flere uger i køleskabet"), men rammer meget godt min erfaring, hvor den har holdt sig i et års tid udenfor køleskab. Største problem var at sukkeret begyndte at skille sig ud og krystallisere.

  4. Martin

    december 22, 2020 at 10:11 pm

    Har ikke prøvet at lave den, men det lyder som om den kunne være lækker i sovs og italiensk mad. Med hensyn til alkohol, så er der ikke noget tilbage efter 20 minutters kogning.

    Svar
    • Karen Seneca

      januar 04, 2021 at 10:20 pm

      Hej
      Jeg er meget glad for at bruge rødvinsgastrik i sovs, ja 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required