Gastrik med rødvin, eddike og sukker kogt ind som en sirup. Det er hemmeligheden bag en fantastisk sauce. Her er opskriften til dig, der elsker sovs.
Gastrik med rødvin er hemmeligheden bag verdens bedste sauce. De fleste kender situationen, hvor man bliver ved med at smage saucen til, fordi der mangler noget.
Det 'noget' kan være gastrik eller på fransk: gastrique. En slags sirup, der er baseret på sukker og vineddike - og for den fulde smag: rødvin.
Det er så let, så let at koge en gastrik med rødvin sammen. Det eneste du skal gøre, er blot at blande sukker, eddike og vin i en lille gryde.
Derefter skal ingredienserne koge, indtil de er kogt ind til en tyk sirup. Siruppen kan gemmes i flere uger i køleskabet og tages frem, når du skal lave sauce.
Et par spiseskefulde sirup vil som regel være smagsgiver nok til en sauce for fire personer.
Og det giver virkelig smag. I stedet for at kæmpe med at tilsætte lidt ribsgele, en sjat vin, noget mere piskefløde for at ramme smagen, kan denne sirup gøre det i stedet.
Så det kan betale sig at lave en ordentlig portion - hvis man altså er sauce-elsker.
Opskrift på gastrik med rødvin
Gastrik med rødvin til den perfekte sauce
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTSådan gør du
- Vej sukker af og hæld det i en lille gryde.
- Hæld de to eddiker samt rødvinen ned til sukkeret.
- Bring massen i kog under omrøring. Når den koger skuer du ned til middel varme, og lader den simre i 20 minutter. Eller indtil du har en tyk sirup.
- Når din gastrik med rødvin er kogt ind til en tykkere væske, hælder du den på en ren flaske. OBS: Den bliver tykkere, når den er kølig.
Se også vores opskrift på gastrik uden vin, hvis du foretrækker en sirup uden alkohol:
Gastrik: Den bedste opskrift på gastrik til sovs
Og så skal du selvfølgelig heller ikke snydes for en grundopskrift på en rigtig god, gammeldags brun sovs.
Hej Trine
Det kan du godt, men det er næsten ikke nødvendigt. Gastrikken holder sig nemlig i mange måneder, så holdbarheden er ikke noget problem.
Alt det bedste
Holger
Kan man evt fryse gastrikken ned i isterningsposer? 🤔🤗
Hej
Jeg er meget glad for at bruge rødvinsgastrik i sovs, ja 🙂
Har ikke prøvet at lave den, men det lyder som om den kunne være lækker i sovs og italiensk mad. Med hensyn til alkohol, så er der ikke noget tilbage efter 20 minutters kogning.