• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Flødestuvede porrer med frisk persille

Flødestuvede porrer med frisk persille

Flødestuvede porrer er lækkert tilbehør til mange retter med kød, elller som her en ovnstegt hel rødspætte. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 2. juni 2016

Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv eks. de stuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.

Stuvede porrer er selvfølgelig bedst med friske, danske sommerporrer, men de kan sagtens laves året rundt.

Porrer er en vidunderlig grønsag, og faktisk en af mine foretrukne. Fordi den smager super godt - og kan bruges på et utal af måder.

Her får den selskab af fløde og hakket persille. Jeg har tilføjet den en teskefuld æbleeddike, da eddiken tager lidt af den fede smag fra fløden, så porrerne bliver lidt mere friske i smagen.

Oversigt over indhold
  • Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv eks. de stuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.
  • Flødestuvede porrer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Flødekartofler
  • Stuvede kartofler
  • Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
  • Kartoffel porre suppe
  • Porretærte
  • Dampede porrer
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flødestuvede porrer

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 249
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 mellem porrer
  • 20 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk æbleeddike - eller hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med skære rod og top af porrerne. Vask porrerne, fjern især jord fra topstykket, og skær dem i skiver.
  2. Kom porreskiverne i en skål med koldt vand, og vask nu porrerne helt rene ved at bruge hænderne. På den måde er du sikker på at få al jord ud af porreskiverne.
  3. Et trick er at bruge salatslyngen, hvor du starter med at vaske dem - og derefter slynger porreskiverne fri for vand.
  4. Smelt smørret på panden ved middel varme, det skal ikke brune. Kom så porreskiverne på panden, og lad dem svitse i 4-5 minutter, så porrerne faldet helt sammen. Men altså uden at tage farve.
  5. Tilsæt så fløde og æbleeddike, og lad nu de flødestuvede porrer creme lidt ind, så stuvningen tykner lidt.
  6. Smag det til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vender du en håndfuld friskhakket persille i stuvningen.

Næringsindhold

Kalorier: 249kcalKulhydrater: 2gProtein: 2gFedt: 27gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 81mgNatrium: 631mgKalium: 63mgKostfibre: 0.02gSukker: 2gVitamin A: 1060IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 43mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Servér straks de stuvede porrer, mens de er varme. De passer perfekt til en hel rødspætte i ovn eller en middagsret med laks.

Men du kan også servere dem til farsretter, for eksempel karbonader. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Flødekartofler

4.7 fra 180 stemmer
Forkæl dine smagsløg med denne nemme opskrift på flødekartofler. Skab den perfekte balance mellem kartofler, fløde og løg.
Gå til opskrift
billede med flødekartofler

Stuvede kartofler

4.9 fra 12 stemmer
Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede kartofler

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

4.7 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede ærter og gulerødder

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Porretærte

4.6 fra 70 stemmer
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Gå til opskrift
billederesultat for porretærte med skinke

Dampede porrer

5 fra 5 stemmer
Dampede porrer er nemme at tilberede. De skal blot dampes i 3-4 minutter - afhængig af størrelsen. Husk altid at rengøre porrer grundigt.
Gå til opskrift
billede med dampede og kogte porrer

FAQ

Hvad er stuvede porrer?

Stuvede porrer er porrer skåret i skiver og kogt møre, hvorefter de vendes i fløde eller en opbagt hvid sovs af smør, mel og mælk.

Kan man fryse stuvede porrer?

Ja, men stuvede retter kan skille lidt ved optøning. Opvarm langsomt og pisk sovsen glat, evt. med lidt ekstra mælk.

Hvor længe holder stuvede porrer?

Stuvede porrer kan holde sig 2–3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required