Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Flødestuvede porrer med frisk persille

Flødestuvede porrer med frisk persille

Flødestuvede porrer er lækkert tilbehør til mange retter med kød, elller som her en ovnstegt hel rødspætte. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMS

Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv eks. de stuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.

Stuvede porrer er selvfølgelig bedst med friske, danske sommerporrer, men de kan sagtens laves året rundt.

Porrer er en vidunderlig grønsag, og faktisk en af mine foretrukne. Fordi den smager super godt - og kan bruges på et utal af måder.

Her får den selskab af fløde og hakket persille. Jeg har tilføjet den en teskefuld æbleeddike, da eddiken tager lidt af den fede smag fra fløden, så porrerne bliver lidt mere friske i smagen.

Indhold
  • Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv eks. de stuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.
  • Flødestuvede porrer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Flødestuvede porrer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Opskrift på de bedste flødestuvede porrer, der passer perfekt til kød og stegt fisk. Prøv eks. de stuvede porrer til en hel rødspætte i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 mellem porrer
  • 20 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk æbleeddike (eller hvidvinseddike)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med skære rod og top af porrerne. Vask porrerne, fjern især jord fra topstykket, og skær dem i skiver.
  2. Kom porreskiverne i en skål med koldt vand, og vask nu porrerne helt rene ved at bruge hænderne. På den måde er du sikker på at få al jord ud af porreskiverne.
  3. Et trick er at bruge salatslyngen, hvor du starter med at vaske dem - og derefter slynger porreskiverne fri for vand.
  4. Smelt smørret på panden ved middel varme, det skal ikke brune. Kom så porreskiverne på panden, og lad dem svitse i 4-5 minutter, så porrerne faldet helt sammen. Men altså uden at tage farve.
  5. Tilsæt så fløde og æbleeddike, og lad nu de flødestuvede porrer creme lidt ind, så stuvningen tykner lidt.
  6. Smag det til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vender du en håndfuld friskhakket persille i stuvningen.

Næringsindhold

Kalorier249kcalKulhydrater2gProtein2gFedt27gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol81mgNatrium631mgKalium63mgKostfibre0.02gSukker2gVitamin A1060IUVitamin C0.5mgCalcium43mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Servér straks de stuvede porrer, mens de er varme. De passer perfekt til en hel rødspætte i ovn eller en middagsret med laks.

Men du kan også servere dem til farsretter, for eksempel karbonader. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Flødekartofler
Sådan laver du flødekartofler. Min bedste opskrift på cremede flødekartofler i ovn, og de laves med kartofler, løg og fløde. Nemt og godt.
Se opskriften her
Billede af flødekartofler.
Stuvede kartofler
Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Se opskriften her
billederesultat for stuvede kartofler
Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Se opskriften her
billederesultat for stuvede ærter og gulerødder
Kartoffel porre suppe
Sådan laver du kartoffel porre suppe. Min nemme opskrift på den populære suppe med kartofler og porre, der er perfekt som forret eller hovedret.
Se opskriften her
Billede af kartoffel porre suppe.
Porretærte
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Se opskriften her
billederesultat for porretærte med skinke
Dampede porrer
Dampede porrer er nemme at tilberede. De skal blot dampes i 3-4 minutter - afhængig af størrelsen. Husk altid at rengøre porrer grundigt.
Se opskriften her
billede med dampede og kogte porrer

FAQ

Hvad er stuvede porrer?

Stuvede porrer er porrer skåret i skiver og kogt møre, hvorefter de vendes i fløde eller en opbagt hvid sovs af smør, mel og mælk.

Kan man fryse stuvede porrer?

Ja, men stuvede retter kan skille lidt ved optøning. Opvarm langsomt og pisk sovsen glat, evt. med lidt ekstra mælk.

Hvor længe holder stuvede porrer?

Stuvede porrer kan holde sig 2-3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required