Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Piskning af flødeskum

Piskning af flødeskum

sådan pisker du flødeskum
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. november 2023 - Udgivet: 3. oktober 2023

Her kan du se, hvordan du pisker flødeskum luftigt, og der er et godt trick. Få også lidt fakta om piskefløde og den nødvendige fedtprocent.

Mange begår en typisk fejl, når der skal piskes fløde til flødeskum. Men det får vi styr på her i denne artikel, hvor der også er lidt fakta og viden om piskefløde.

For selvom det lyder helt tåbeligt at skrive om piskning af fløde, så er der faktisk en række gode råd, der gør, at du får flødeskummet pisket perfekt.

Fedtprocent i fløde

Helt generelt skal en fløde have en fedtprocent på 30, før du kan piske den stiv til en flødeskum.

Og da en klassisk piskefløde har en fedtprocent på 38, ja så er det bare med at komme i gang.

Til gengæld kan du altså ikke piske fløde med en fedtprocent på under 30, og derfor er det omsonst at forsøge med en kaffefløde eller madlavningsfløde. Der er simpelthen ikke fedt nok i disse produkter.

Vær i øvrigt opmærksom på, at du sagtens kan fryse en piskefløde ned, men så kan du ikke efterfølgende piske den til flødeskum.

Pisk fløden i hånden

Generelt skal du aldrig piske flødeskum med en elpisker, men istedet gøre det i hånden. Og det er der flere gode grunde til.

  1. Du undgår, at flødeskummet skiller. Med en elpisker kommer man nemt til at piske fløden for længe, og så risikerer du at fløden skiller. Du er nemlig praktisk talt ved at lave din fløde om til smør.
  2. Dit flødeskum bliver mere luftigt. Ved at piske fløden i hånden, får du en mere luftig skum, fordi du ikke presser fløden så meget sammen.
  3. Smagen. Min påstand har altid været, at man kan smage om en flødeskum er pisket i hånden eller ved hjælp af en håndmikser. Prøv selv at lave testen, og du vil opdage, at den håndpiskede fløde bare smager bedre.
  4. Nemmere at arbejde med. En håndpisket flødeskum er nemmere at sprøjte ud, da konsistensen simpelthen er blødere.
  5. Større mængde. Du får i øvrigt også en lidt større mængde flødeskum ved at håndpiske frem for at maskinpiske fløden. Igen handler det om, at du får mere luft ind i fløden.

Se video med fremgangsmåde:

Hvordan gør man?

Mange pisker nok flødeskum uden at tænke over dette vigtige punkt. For hvordan pisker man flødeskum? Altså på den rigtige måde?

De fleste kommer fløde i en skål, og derefter piskes løs med piskeriset - eller håndmikseren nede i skålen. Men det er forkert.

Faktisk skal piskeriset helst ikke røre bunden af skålen. Den luftige og cremede flødeskum får du nemlig ved, at holde piskeriset halvt oppe af fløden.

Forklaringen er, at du så får suget mere luft ned i fløden, og dermed bliver flødeskummet mere luftigt og fyldigt. Faktisk bliver mængden fordoblet under piskning fra fløde til skum.

Det gør i øvrigt også, at du noget hurtigere har pisket fløden stiv.

Pisk desuden aldrig en flødeskum for længe, og stop når du begynder at kunne lave mønstre i flødeskummet. Så er den nemlig klar til brug.

Flødeskummet sætter sig i øvrigt efter endt piskning. Det betyder, at det bliver mere stift, efter du er færdig med at piske.

Flødeskum med smag

Skal du bruge flødeskummet til en dessert, frugt eller lignende, kan du piske lidt vaniljesukker i fløden.

Det giver en dejlig smag.

Flødeskummet kan også vendes sammen med en creme, og så har du en konditorcreme.

Se også disse opskrifter:

Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Bikuber

Jordbærlagkage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Petersson skriver

    juni 28, 2025 at 9:26 am

    Du skriver at man ikke kan piske piske fløde til flødeskum hvis den har været frossen
    Dette har jeg haft succes med i flere år.
    Mvh Susanne

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    december 06, 2024 at 3:09 pm

    Tak fordi du læser med. Skriv gerne din mening om artiklen her.

    Svar
    • Anni Høj Olsen skriver

      juni 28, 2025 at 1:13 pm

      Du skriver at fedtprocenten normalt er 38% den har snart i mange måneder været sat ned til 36%. Syntes det tager en evighed for at få det pisket i dag

      Svar
  3. Dorrit skriver

    november 28, 2024 at 1:15 pm

    Skal piskefløden komme fra køleskab eller fra stuetemperatur?
    Mvh Dorrit

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 29, 2024 at 6:44 am

      Hej Dorrit
      Altid kold fløde direkte fra køleskabet - så er den nemmest at piske 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.