Hjemmelavet vaniljesukker er virkelig nemt at lave, og så smager det bare så dejligt. Du kan bruge det i alt bagværk, i cremer og i desserter.
Hjemmelavet vaniljesukker dufter og smager helt fortryllende, og så er det virkelig nemt at lave selv. Når først du har blandet det sammen, så bliver det endnu bedre med tiden, da smagen får lov at trække.
Denne opskrift kræver kun to ingredienser, så det bliver ikke nemmere. Jeg synes, at denne hjemmelavet udgave smager endnu bedre end den vaniljesukker, man kan købe i supermarked.
Se også: Pandekager - pandekagedej med vanilje
Du kan bruge den i alle slags bagværker eller desserter, den vil opgradere alle retter, det er i hvert fald helt sikkert.
Du får 250 gram hjemmelavet vaniljesukker ud af denne opskrift.
Opskrift på hjemmelavet vaniljesukker
Hjemmelavet vaniljesukker
Ingredienser
- 2 stk vaniljestang
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Start med at skære vaniljestængerne på langs. Fjern kornene og bland sammen med en smule sukker.
- Tag nu de tomme vaniljestænger og skær dem i mindre stykker, tilføj dem nu til en kaffekværn eller lille blender sammen med cirka halvdelen af sukkeret. Blend det sammen.
- Hæld det hele op i et glas og tilføj resten af sukkeret. Rør det godt sammen, og så er hjemmelavet vaniljesukker klar til brug.
- Dog smager det endnu bedre, jo længere tid du giver vaniljesukkeret lov til at trække.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Når sukkeret har trukket masser af smag fra din vanilje, så kan du faktisk sagtens bare tilføje lidt mere sukker til blandingen og blande det sammen.
Så har du hele tiden masser af lækker vaniljesukker klar.
Se også andre opskrifter med vanilje:
Del dine ideer og tanker med os andre her: