• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Kan man fryse fløde?

Kan man fryse fløde?

kan man fryse piskefiløde
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juni 2024 - Udgivet: 19. juni 2024

Kan man fryse fløde og hvordan gør man så det? Og kan den frosne piskefløde senere piskes til flødeskum? Her får du svar og et par gode råd.

Kan man fryse fløde og er der noget jeg skal være opmærksom på?

Sådan skriver Merete fra Aalborg i en mail til mig, og det korte svar er, at du sagtens kan fryse piskefløde ned.

Men der er også et par ting du skal vide, og dem får du her.

Se også min opskrift på klassiske flødekartofler

Fløde kan sagtens fryses

Det kan sagtens ske man pludselig har en masse fløde, som man ikke kan nå at bruge, da frisk fløde typisk kun har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet.

Blandt andet op til jul er fløden meget nedsat i pris, og her er der mange, der hamstrer piskefløden. Fordi den er så billig. Men i det hele taget kan året rundt finde fløde på tilbud.

Og i stedet for at smide resten af fløden ud, er det oplagt at fryse fløden ned til senere brug.

Og det kan man sagtens. På frost kan fløde holde sig i op til fire måneder.

Se også min opskrift på panna cotta flødedessert

Hvordan fryser man piskefløde?

Hvordan fryser man så fløde ned? Du kan sådan set sagtens fryse hele pakker med fløde, men det er mere praktisk at fryse piskefløden ned i mindre portioner.

Derfor vil jeg anbefale dig, at du hælder fløden i isterningeposer, hvor du så nemt kan tage lidt op til sovs eller en gryderet som mørbradgryde eller andre gryderetter. Det er smart.

Frossen fløde kan blive lidt grynet, men det har ingen betydning for hverken smag eller konsistens i en ret.

Piske frossen fløde?

Kan man piske flødeskum af en frossen fløde?

Ikke umiddelbart. Fløden kan som sagt krystallisere i fryseren, og så er den svær at piske. Derfor er det godt at piske den inden turen i fryseren.

Så pisk fløden til en luftig flødeskum inden nedfrysning, og kom den i frysepose.

Tø den frosne flødeskum op i køleskabet, og pisk den igennem inden brug. På samme måde kan du selvfølgelig fryse rester af flødeskum til senere brug.

Har du andre gode tips og råd til frysning af fløde? Så del dem med os andre i kommentarerne herunder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Behrendt

    juni 23, 2024 at 12:24 am

    Man kan vi sagtens piske frossen upisket fløde. Det skal bare piske længere tid

    Svar
  2. Jolanda

    juni 21, 2024 at 1:55 pm

    Da man ikke må bruge almindelige (plast) handsker til at håndtere fede madvarer, tror jeg ikke umiddelbart, er en gode idee at det fryse fløde i isterningposer. Det, med de handsker, skyldes, at fedt kan opløse plastfolie mm. Det hørte jeg engang fra en køkkenassistent på et hospital.

    Svar
  3. Kirsten Nygaard

    juni 21, 2024 at 1:51 pm

    Giv den optøede piskefløde en tur med stavblenderen INDEN den piskes til flødeskum. Så gryner den ikke.

    Svar
  4. Rita Sønnichsen

    juni 20, 2024 at 4:14 pm

    Min svigermor kogte fløden før den blev frosset, så kunne man undgå den blev grynet. jeg mener også at den kunne piskes

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her