Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fish and chips

Fish and chips (indbagt fisk med pommes frites)

Billede af fish and chips.
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fish and chips
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fish and chips
  • Noter
  • Sådan laver du sauce tartare
  • Kommentarer

Fish and chips

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Verdens bedste fish and chips. Opskrift på Indbagt fisk i beignetdej, der serveres med sprøde pommes frites og nydes med en kold øl.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pommes frites
  • 4 bagekartofler (skæres i stænger)
  • 1,5 l fritureolie
  • flagesalt
Beignetdej
  • 100 g hvedemel
  • 150 g mælk
  • 2 æg
  • 1 nip salt
Torsk
  • 500 g torsk (filet, uden skind og ben)

Fremgangsmåde

  1. Beignetdej: Hvedemel og mælk piskes sammen indtil der ikke er flere klumper tilbage. Pisk derefter æg i et ad gangen og krydr med en smule salt. Stilles på køl i 30 minutter.
  2. Pommes frites: Bagekartofler skæres i stænger, og duppes tørre. Kog fritureolie op i en stpr gryde, og olien skal være ca. 130 grader varm. Kog nu dine pommes frites indtil de sprøde og lækre. Kog ikke for mange ad gangen. Dryppes af på køkkenrulle og drysses med flagesalt.
  3. Læg til sidst de varme pommes frites i et fad og hold dem varme i ovnen.
  4. Tjek at torskefileterne er fri for ben, og skær så fisken ud i mundrette stykker på cirka tre gange tre centimeter. Ikke større når de skal anvendes til fish and chips.
  5. Dyp så torskestykkerne i beignetdejen, lad dem dryppe af, og steg dem i olie indtil de har fået farve. Det tager 5-7 minutter. Læg dem til side, og steg næste portion indtil du er færdig. Læg ikke for meget fisk i fritureolien ad gangen.
  6. Lad den indbagte fisk hvile et par minutter på køkkenrulle, så en del af fedtet suges væk.

Næringsindhold

Kalorier697kcalKulhydrater85gProtein36gFedt23gMættet fedt5gFlerumættet fedt12gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol140mgNatrium145mgKalium2183mgKostfibre9gSukker5gVitamin A237IUVitamin C74mgCalcium126mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fish and chips

Hvad er næsten bedre end en omgang fish and chips, og de er endnu bedre, når du laver dem selv.

Her har jeg lavet fish 'n' chips med frisk torsk, og det smager altså fantastisk godt. Du kan også anvende eks. en lyssej eller andre hvide fisk som kuller og kulmule.

Fish 'n' chips består i al sin enkelthed i friturestegte stykker af torsk og pommes frites.

Serveres gerne med en sauce tartare, som du kan se opskriften på længere nede.

Se ogspå mine opskrifter på:

  • Beignetdej til fisk, løgringe og grøntsager
  • Pandestegt ising
  • Kulmule opskrift
  • Fiskefilet

Opskriften er beregnet til fire personer.

Noter

Fish and chips serveres straks - gerne sammen med en hjemmelavet remoulade eller en skøn sauce tartare.

Eller hvad du nu har lyst til.

Sådan laver du sauce tartare

Sauce tartare er nem at lave selv.

Du skal bruge fire grofthakkede cornichoner (på glas) og to spiseskefulde grofthakkede kapers.

Det vendes sammen med et finthakket skalotteløg, 4-5 spiseskefulde mayonnaise, en spiseskefuld sennep og et par spiseskefulde creme fraiche.

Smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Velbekomme og nyd din fish and chips.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required