Verdens bedste fish and chips. Opskrift på Indbagt fisk i beignetdej, der serveres med sprøde pommes frites og nydes med en kold øl.
Hvad er næsten bedre end en omgang fish and chips, og de er endnu bedre, når du laver dem selv.
Her har jeg lavet fish 'n' chips med frisk torsk, og det smager altså fantastisk godt. Du kan også anvende eks. en lyssej eller andre hvide fisk som kuller og kulmule.
Fish 'n' chips består i al sin enkelthed i friturestegte stykker af torsk og pommes frites.
Serveres gerne med en sauce tartare, som du kan se opskriften på længere nede.
Se ogspå mine opskrifter på:
Opskrift på fish and chips
Opskriften er beregnet til fire personer.
Fish and chips
Ingredienser
Pommes frites
- 4 bagekartofler - skæres i stænger
- 1,5 l fritureolie
- flagesalt
Beignetdej
- 100 g hvedemel
- 150 g mælk
- 2 æg
- 1 nip salt
Torsk
- 500 g torsk - filet, uden skind og ben
Fremgangsmåde
- Beignetdej: Hvedemel og mælk piskes sammen indtil der ikke er flere klumper tilbage. Pisk derefter æg i et ad gangen og krydr med en smule salt. Stilles på køl i 30 minutter.
- Pommes frites: Bagekartofler skæres i stænger, og duppes tørre. Kog fritureolie op i en stpr gryde, og olien skal være ca. 130 grader varm. Kog nu dine pommes frites indtil de sprøde og lækre. Kog ikke for mange ad gangen. Dryppes af på køkkenrulle og drysses med flagesalt.
- Læg til sidst de varme pommes frites i et fad og hold dem varme i ovnen.
- Tjek at torskefileterne er fri for ben, og skær så fisken ud i mundrette stykker på cirka tre gange tre centimeter. Ikke større når de skal anvendes til fish and chips.
- Dyp så torskestykkerne i beignetdejen, lad dem dryppe af, og steg dem i olie indtil de har fået farve. Det tager 5-7 minutter. Læg dem til side, og steg næste portion indtil du er færdig. Læg ikke for meget fisk i fritureolien ad gangen.
- Lad den indbagte fisk hvile et par minutter på køkkenrulle, så en del af fedtet suges væk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Fish and chips serveres straks - gerne sammen med en hjemmelavet remoulade eller en skøn sauce tartare.
Eller hvad du nu har lyst til.
Sådan laver du sauce tartare
Sauce tartare er nem at lave selv.
Du skal bruge fire grofthakkede cornichoner (på glas) og to spiseskefulde grofthakkede kapers.
Det vendes sammen med et finthakket skalotteløg, 4-5 spiseskefulde mayonnaise, en spiseskefuld sennep og et par spiseskefulde creme fraiche.
Smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Velbekomme og nyd din fish and chips.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: