Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Farsretter

Farsretter (opskrifter med fars i ovn, fad og meget mere)

Billede resultat for farsretter
Del gerne:
394
SHARES
FacebookMessenger394PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvorfor hedder det fars?
  • Opskrifter på farsretter
  • Kommentarer

Farsretter er nogle af de mest populære retter i Danmark, og vi spiser enormt mange måltider med hakket kød.

Fars er et nogenlunde vidt begreb, hvor forskellige typer af hakket kød typisk røres sammen med salt, hvedemel, æg og andre ingredienser.

Det kan være hakket svin, kalv, okse eller kylling, der så kan bruges hver for sig - eller blandes.

Hakket oksekød alene anvendes blandt andet til hakkebøf, og her kan du finde flere opskrifter med hakket oksekød. Og her er alle opskrifter med hakket kalv og svin.

Hvorfor hedder det fars?

Navnet fars stammer fra betydning "at farsere". Altså fylde noget, eksempelvis en kalkun, med hakket kød tilsat andre ingredienser.

En god grundfars består typisk af hakket kød, æg, mel og mælk, og det kender vi jo blandt andet fra frikadellerne.

De senere år er dog også kommet en vegansk fars til, og den laves typisk af kikærter.

Selve ordet fars kommer (som så mange andre ord) fra latin, hvor farsum betyder at stoppe noget i. Altså som omtalt blandt andet fars i en kalkun.

Hvad er farsretter?

Farsretter er retter lavet af hakket og krydret kød (typisk okse, svin, kalv, kylling eller en blanding), og ofte tilsat løg, krydderier, æg, mælk og mel eller rasp.

Fars kan formes til frikadeller, boller, farsbrød, pølser og meget mere.

    Danske klassikere

    • Frikadeller
    • Boller i karry
    • Farsbrød
    • Forloren hare
    • Krebinetter
    • Kødboller til suppe

    Farsretter er hjørnesten i dansk husmandskost, nemme at lave, billige og mættende.

    Farsretter i andre lande

    • Italien: Polpette (italienske kødboller), lasagne med kødsovs.
    • Sverige: Köttbullar (svenske kødboller).
    • USA: Meatloaf og hamburgere.
    • Mellemøsten: Köfte/kebab - ofte med lam og krydderurter.
    • Asien: Dumplings og wontons med kødfars.

    Opskrifter på farsretter

    Her får du de mest populære farsretter på Madens Verden.

    Boller i karry
    Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
    Se opskriften her
    Billede af boller i karry.
    Frikadeller
    Sådan laver du de klassiske og gammeldags frikadeller, der smager himmelsk godt. Få slagterens bedste opskrift på hjemmelavet frikadellefars.
    Se opskriften her
    Billede af frikadeller.
    Svenske kødboller - opskrift på köttbullar som i IKEA
    Svenske kødboller (eller köttbullar) som du kender dem fra bla. IKEA. En god opskrift med den velkendte sovs, kartoffelmos og kogte ærter.
    Se opskriften her
    svenske kødboller med mos og sovs
    Forloren hare med bacon
    Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
    Se opskriften her
    billede med forloren hare
    Farserede porrer - nem opskrift
    Opskrift på farserede porrer, der er porrer pakket ind i en lækker fars, og derefter steges på pande og i ovn. Farseret porre er nem at lave.
    Se opskriften her
    Billede resultat for farserede porrer
    Forloren pindsvin
    Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
    Se opskriften her
    Billede resultat for forloren pindsvin
    Hvidkålsrouletter - kåldolmere
    Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.
    Se opskriften her
    billederesultat for hvidkålsrouletter og kåldolmere
    Forloren agerhøne
    Her får du opskriften på forloren agerhøne, der er et lækkert og nemt farsbrød med blandt andet svampe, tranebær og bacon.
    Se opskriften her
    Billederesultat for forloren agerhøne
    Farserede peberfrugter - nem opskrift
    Farserede peberfrugter er kræs for både børn og voksne, og de er ret nemme at lave. De fyldte peberfrugter er med hakket oksekød og grønsager.
    Se opskriften her
    billederesultat for farserede peberfrugter
    Farserede rosenkål
    Her får du min opskrift på farserede rosenkål, hvor de små og meget sunde rosenkål pakkes ind i en krydret fars og steges på panden.
    Se opskriften her
    Billede af farserede rosenkål.
    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Holger Rørby Madsen skriver

      november 10, 2024 at 4:44 pm

      Hvad synes du om artiklen?

      Svar
    2. Astrid Greve skriver

      februar 21, 2023 at 9:11 am

      Jeg har forgæves forsøgt at finde en bestemt opskrift, som var i JV for ca. 2 år siden.
      Det var en ret med hakk. oksekød, kartofler mm. Men der var flere ting i som f.eks. kikærter. På en eller anden måde er den blevet væk for mig. Kan du evt. sende den til mig?

      Svar

    Mere inspiration

    • Billede med kager der kan bages dagen før.
      Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
    • bilelde med dansk mad krebinetter
      Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
    • Billede af nem aftensmad.
      Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
    • billederesultat for smørrebrød
      Smørrebrød (de bedste opskrifter på en dansk klassiker)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

    madens verden logo opskrifter på god mad

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

    Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.