Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Opsamlinger › Farsretter - opskrifter med fars i ovn, fad og meget mere

Farsretter - opskrifter med fars i ovn, fad og meget mere

Billede resultat for farsretter
Del gerne:
394
SHARES
FacebookMessenger394PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 2. februar 2024

Her finder du alle farsretter i alfabetisk rækkefølge. Der er retter med fars i ovn, i fad, til grillen og mange andre lækre opskrifter.

Farsretter er nogle af de mest populære retter i Danmark, og vi spiser enormt mange måltider med hakket kød.

Fars er et nogenlunde vidt begreb, hvor forskellige typer af hakket kød typisk røres sammen med salt, hvedemel, æg og andre ingredienser.

Det kan være hakket svin, kalv, okse eller kylling, der så kan bruges hver for sig - eller blandes.

Hakket oksekød alene anvendes blandt andet til hakkebøf, og her kan du finde flere opskrifter med hakket oksekød. Og her er alle opskrifter med hakket kalv og svin.

Hvorfor hedder det fars?

Navnet fars stammer fra betydning "at farsere". Altså fylde noget, eksempelvis en kalkun, med hakket kød tilsat andre ingredienser.

En god grundfars består typisk af hakket kød, æg, mel og mælk, og det kender vi jo blandt andet fra frikadellerne.

De senere år er dog også kommet en vegansk fars til, og den laves typisk af kikærter.

Selve ordet fars kommer (som så mange andre ord) fra latin, hvor farsum betyder at stoppe noget i. Altså som omtalt blandt andet fars i en kalkun.

Hvad er farsretter?

  1. Definition: Farsretter er retter lavet af hakket og krydret kød (typisk okse, svin, kalv, kylling - eller en blanding), ofte tilsat løg, krydderier, æg, mælk og mel eller rasp.
  2. Form: Fars kan formes til frikadeller, boller, farsbrød, pølser og meget mere.

Danske klassikere

  • Frikadeller
  • Boller i karry
  • Farsbrød
  • Forloren hare
  • Krebinetter
  • Kødboller til suppe

Farsretter er hjørnesten i dansk husmandskost - nemme at lave, billige og mættende.


Farsretter i andre lande

  • Italien: Polpette (italienske kødboller), lasagne med kødsovs.
  • Sverige: Köttbullar (svenske kødboller).
  • USA: Meatloaf og hamburgere.
  • Mellemøsten: Köfte/kebab - ofte med lam og krydderurter.
  • Asien: Dumplings og wontons med kødfars.

Praktiske facts

  1. Billig og fleksibel: Farsretter gør det muligt at få meget mad ud af lidt kød - især med fyld som løg, grønt, havregryn eller linser.
  2. God til børn: Bløde og milde - perfekt til både små og store ganer.
  3. Krydderi-venlig: Fars tager super godt imod smag - så du kan nemt lave variationer fra hele verden.
  4. Frysevenlige: De fleste farsretter kan fryses - både rå og tilberedte.

Moderne twists

  • Vegetarfarsretter med linser, bønner eller plantefars
  • Kyllingefrikadeller med grønt
  • "Skjulte grøntsager" i farsen til børn

Opskrifter på farsretter

Her får du de mest populære farsretter på Madens Verden.

Boller i karry

4.8 fra 194 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

Frikadeller - slagterens opskrift

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
Billede af frikadeller.

Svenske kødboller - opskrift på köttbullar som i IKEA

4.8 fra 65 stemmer
Svenske kødboller (eller köttbullar) som du kender dem fra bla. IKEA. En god opskrift med den velkendte sovs, kartoffelmos og kogte ærter.
Gå til opskrift
svenske kødboller med mos og sovs

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Farserede porrer - nem opskrift

4.8 fra 63 stemmer
Opskrift på farserede porrer, der er porrer pakket ind i en lækker fars, og derefter steges på pande og i ovn. Farseret porre er nem at lave.
Gå til opskrift
Billede resultat for farserede porrer

Forloren pindsvin

5 fra 11 stemmer
Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
Gå til opskrift
Billede resultat for forloren pindsvin

Hvidkålsrouletter - kåldolmere

4.7 fra 25 stemmer
Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for hvidkålsrouletter og kåldolmere

Forloren agerhøne

5 fra 5 stemmer
Her får du opskriften på forloren agerhøne, der er et lækkert og nemt farsbrød med blandt andet svampe, tranebær og bacon.
Gå til opskrift
Billederesultat for forloren agerhøne

Farserede peberfrugter - nem opskrift

4.8 fra 33 stemmer
Farserede peberfrugter er kræs for både børn og voksne, og de er ret nemme at lave. De fyldte peberfrugter er med hakket oksekød og grønsager.
Gå til opskrift
billederesultat for farserede peberfrugter

Farserede rosenkål

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på farserede rosenkål, hvor de små og meget sunde rosenkål pakkes ind i en krydret fars og steges på panden.
Gå til opskrift
Billede af farserede rosenkål.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 10, 2024 at 4:44 pm

    Hvad synes du om artiklen?

    Svar
  2. Astrid Greve skriver

    februar 21, 2023 at 9:11 am

    Jeg har forgæves forsøgt at finde en bestemt opskrift, som var i JV for ca. 2 år siden.
    Det var en ret med hakk. oksekød, kartofler mm. Men der var flere ting i som f.eks. kikærter. På en eller anden måde er den blevet væk for mig. Kan du evt. sende den til mig?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.