Du skal prøve denne nemme croissant opskrift, så du får friske croissanter.
Det er rimeligt nemt at gå til, og det godt tip er, at lave dejen aftenen før du skal bruge den.
Hævetiden er sat til to timer, for det giver et godt resultat, men lidt mindre kan også gøre det.
Opskriften giver 10 nybagte croissanter.
Se flere opskrifter:
Opskrift

Croissant
Ingredienser
- 2 dl vand - koldt
- 20 g gær
- 30 g sukker
- 275 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 175 g smør - koldt smør til udrulning
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk vand
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Find røremaskinen frem, og rør gæren ud i det kolde vand.
- Bland hvedemel, sukker og salt, og ælt det gradvist ind i croissantdejen. Det skal ælte cirka 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen lidt lang og fold den sammen. Gentag en gang mere.
- Læg dejen i en skål, overdæk med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til dagen efter. Eller i hvert fald mindst tre timer.
- Rul den kolde dej ud til en rektangel på cirka 20 x 50 centimeter.
- Skær det kolde smør i skiver, og læg smørskiverne på to tredjedele af dejen. Se billedet længere nede.
- Fold nu tredjedelen uden smør ind halvdelen af smørret - og derefter den sidste tredjedel ind over denne. Husk under hele indrulningen af smør at have godt med hvedemel på bordet (indgår ikke i opskriften)!! Hænger croissantdejen fast i bordet, ja så risikerer den at blive ødelagt. Så det er vigtigt.
- Rul nu firkanten ud igen på den lange led, så du får et rektangel på cirka 30 x 60 centimeter. Fold den derefter sammen på samme måde, en tredjedel ind over midten, og den sidste tredjedel ind over denne. Fortsæt på samme måde TO gange mere!
- Du kan med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter mellem hver udrulning for at holde dejen kølig.
- Rul nu croissantdejen ud til 30 x 60 centimeter, og med en skarp kniv skærer du den ud i 10 trekanter.
- Rul dem forsigtigt sammen fra den brede ende, og slut med at folde spidsen ind under croissanten.
- Stil croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem nu hæve i to timer, hvor du sætter en bageplade omvendt ovnpå, så der er lukket af. Du kan også overdække med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen, men du risikerer at dejen klæber lidt fast til dejen.
- Pensl hver croissant med æg, vand og salt, og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft.
- Croissanter skal bages i cirka 15 minutter.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Tag dem ud af ovnen, og lad dem nu hvile/afkøle i 15 minutter inden de spises.
Note om bagning af croissant: Hvis du har tid nok, kan du med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter efter hver gang indrulning med smør. Men det er ikke strengt nødvendigt.
FAQ
Til croissant skal man bruge en wienerdej, der består af af 27 lag smør. Dejen rulles fint og forsigtigt ud, så man ikke ødelægger de mange fine lag.
Mange tror croissanten er en fransk opfindelse, men det er faktisk ikke korrekt. Det lækre stykke bagværk har nemlig sine rødder i Wien i Østrig - og altså ikke i Frankrig.
De første croissanter dukkede op hos de danske bagere i 1980erne, hvor den hurtigt blev populær.
Navnet kommer fra fransk, hvor det betyder halvmåne. Selvom det jo altså ikke er en fransk opfindelse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Dante GB
Synes min dej er blevet rimelig flydende, er det meningen
Kim
Hvordan skærer man den bedst ud til 10 lige store trekanter?
William
Kan croissanterne fryses? Fx. efter de er udrullet og “formet”.
Holger Rørby Madsen
Hej William
Ja, du kan sagtens fryse de udrullede croissanter. Tø dem helt op igen før bagning.
God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger