• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Croissant - opskrift på sprøde og luftige croissanter

Croissant - opskrift på sprøde og luftige croissanter

billederesultat for croissant opskrift
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
327
SHARES
FacebookMessenger327PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. november 2024 - Udgivet:  20. februar 2019

Du skal prøve denne nemme croissant opskrift, så du får friske croissanter.

Det er rimeligt nemt at gå til, og det godt tip er, at lave dejen aftenen før du skal bruge den.

Hævetiden er sat til to timer, for det giver et godt resultat, men lidt mindre kan også gøre det.

Opskriften giver 10 nybagte croissanter.

Se flere opskrifter:

  • Københavnerbirkes
  • Spandauer
  • Wienerbrød
  • Kanelsnegle

Opskrift

billederesultat for croissant opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Croissant

4.66 fra 38 stemmer
Den bedste croissant opskrift, så nemt selv kan bage de vidunderlige croissanter. Opskriften giver 10 croissanter til morgenbordet.
Forb. tid 12 timer t
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 14 timer t 15 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Kalorier: 251
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl vand - koldt
  • 20 g gær
  • 30 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør - koldt smør til udrulning
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Find røremaskinen frem, og rør gæren ud i det kolde vand.
  2. Bland hvedemel, sukker og salt, og ælt det gradvist ind i croissantdejen. Det skal ælte cirka 10 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen lidt lang og fold den sammen. Gentag en gang mere.
  4. Læg dejen i en skål, overdæk med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til dagen efter. Eller i hvert fald mindst tre timer.
  5. Rul den kolde dej ud til en rektangel på cirka 20 x 50 centimeter.
  6. Skær det kolde smør i skiver, og læg smørskiverne på to tredjedele af dejen. Se billedet længere nede.
  7. Fold nu tredjedelen uden smør ind halvdelen af smørret - og derefter den sidste tredjedel ind over denne. Husk under hele indrulningen af smør at have godt med hvedemel på bordet (indgår ikke i opskriften)!! Hænger croissantdejen fast i bordet, ja så risikerer den at blive ødelagt. Så det er vigtigt.
    croissant smør foldning
  8. Rul nu firkanten ud igen på den lange led, så du får et rektangel på cirka 30 x 60 centimeter. Fold den derefter sammen på samme måde, en tredjedel ind over midten, og den sidste tredjedel ind over denne. Fortsæt på samme måde TO gange mere!
  9. Du kan med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter mellem hver udrulning for at holde dejen kølig.
  10. Rul nu croissantdejen ud til 30 x 60 centimeter, og med en skarp kniv skærer du den ud i 10 trekanter.
  11. Rul dem forsigtigt sammen fra den brede ende, og slut med at folde spidsen ind under croissanten.
  12. Stil croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem nu hæve i to timer, hvor du sætter en bageplade omvendt ovnpå, så der er lukket af. Du kan også overdække med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen, men du risikerer at dejen klæber lidt fast til dejen.
  13. Pensl hver croissant med æg, vand og salt, og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft.
  14. Croissanter skal bages i cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 251kcalKulhydrater: 24gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 77mgNatrium: 353mgKalium: 50mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 489IUVitamin C: 0.002mgCalcium: 14mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag dem ud af ovnen, og lad dem nu hvile/afkøle i 15 minutter inden de spises.

Note om bagning af croissant: Hvis du har tid nok, kan du med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter efter hver gang indrulning med smør. Men det er ikke strengt nødvendigt.

FAQ

Hvilken dej laver man croissanter af?

Til croissant skal man bruge en wienerdej, der består af af 27 lag smør. Dejen rulles fint og forsigtigt ud, så man ikke ødelægger de mange fine lag.

Hvor stammer croissant fra?

Mange tror croissanten er en fransk opfindelse, men det er faktisk ikke korrekt. Det lækre stykke bagværk har nemlig sine rødder i Wien i Østrig - og altså ikke i Frankrig.

Hvornår kom croissanten til Danmark?

De første croissanter dukkede op hos de danske bagere i 1980erne, hvor den hurtigt blev populær.

Hvorfor hedder det croissant?

Navnet kommer fra fransk, hvor det betyder halvmåne. Selvom det jo altså ikke er en fransk opfindelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dante GB

    februar 15, 2025 at 11:18 am

    Synes min dej er blevet rimelig flydende, er det meningen

    Svar
  2. Kim

    april 23, 2024 at 9:25 am

    Hvordan skærer man den bedst ud til 10 lige store trekanter?

    Svar
  3. William

    juni 18, 2022 at 11:03 pm

    Kan croissanterne fryses? Fx. efter de er udrullet og “formet”.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 8:25 am

      Hej William
      Ja, du kan sagtens fryse de udrullede croissanter. Tø dem helt op igen før bagning.
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required