Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Croissant

Croissant (opskrift på sprøde og luftige croissanter)

billederesultat for croissant opskrift
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
327
SHARES
FacebookMessenger327PinterestEmailSMS
Indhold
  • Croissant
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på croissant
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Croissant

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 12 timer t
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 2 timer t
Samlet tid: 14 timer t 15 minutter min
Den bedste croissant opskrift, så nemt selv kan bage de vidunderlige croissanter. Opskriften giver 10 croissanter til morgenbordet.
Antal: 10 stk.
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl vand koldt
  • 20 g gær
  • 30 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 175 g smør koldt smør til udrulning
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Find røremaskinen frem, og rør gæren ud i det kolde vand. Bland hvedemel, sukker og salt, og ælt det gradvist ind i croissantdejen. Det skal ælte cirka 10 minutter ved middel hastighed.
  2. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen lidt lang og fold den sammen. Gentag en gang mere.
  3. Læg dejen i en skål, overdæk med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til dagen efter. Eller i hvert fald mindst tre timer.
  4. Rul den kolde dej ud til en rektangel på cirka 20 x 50 centimeter. Skær det kolde smør i skiver, og læg smørskiverne på to tredjedele af dejen.
  5. Fold tredjedelen uden smør ind halvdelen af smørret - og derefter den sidste tredjedel ind over denne. Husk under hele indrulningen af smør at have godt med hvedemel på bordet (indgår ikke i opskriften)!! Hænger croissantdejen fast i bordet, ja så risikerer den at blive ødelagt. Så det er vigtigt.
  6. Rul firkanten ud igen på den lange led, så du får et rektangel på cirka 30 x 60 centimeter. Fold den derefter sammen på samme måde, en tredjedel ind over midten, og den sidste tredjedel ind over denne. Fortsæt på samme måde TO gange mere!
  7. Du kan med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter mellem hver udrulning for at holde dejen kølig.
  8. Rul croissantdejen ud til 30 x 60 centimeter, og med en skarp kniv skærer du den ud i 10 trekanter. Rul dem forsigtigt sammen fra den brede ende, og slut med at folde spidsen ind under croissanten.
  9. Stil croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i to timer, hvor du sætter en bageplade omvendt ovenpå, så der er lukket af. Du kan også overdække med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen, men du risikerer at dejen klæber lidt fast til dejen.
  10. Pensl hver croissant med æg, vand og salt, og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft. Croissanter skal bages i cirka 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier251kcalKulhydrater24gProtein4gFedt15gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol77mgNatrium353mgKalium50mgKostfibre1gSukker3gVitamin A489IUVitamin C0.002mgCalcium14mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på croissant

Du skal prøve denne nemme croissant opskrift, så du får friske croissanter.

Det er rimeligt nemt at gå til, og det godt tip er, at lave dejen aftenen før du skal bruge den.

Hævetiden er sat til to timer, for det giver et godt resultat, men lidt mindre kan også gøre det.

Opskriften giver 10 nybagte croissanter.

Andre populære opskrifter:

  • Københavnerbirkes
  • Spandauer
  • Wienerbrød

Tips

Tag dem ud af ovnen, og lad dem nu hvile/afkøle i 15 minutter inden de spises.

Note om bagning af croissant: Hvis du har tid nok, kan du med fordel lægge dejen i køleskabet i 20 minutter efter hver gang indrulning med smør. Men det er ikke strengt nødvendigt.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Mandelcroissant med marcipan og remonce
  • Kanelsnegle med creme og remonce
  • Tebirkes

FAQ

Hvilken dej laver man croissanter af?

Til croissant skal man bruge en wienerdej, der består af af 27 lag smør. Dejen rulles fint og forsigtigt ud, så man ikke ødelægger de mange fine lag.

Hvor stammer croissant fra?

Mange tror croissanten er en fransk opfindelse, men det er faktisk ikke korrekt. Det lækre stykke bagværk har nemlig sine rødder i Wien i Østrig - og altså ikke i Frankrig.

Hvornår kom croissanten til Danmark?

De første croissanter dukkede op hos de danske bagere i 1980erne, hvor den hurtigt blev populær.

Hvorfor hedder det croissant?

Navnet kommer fra fransk, hvor det betyder halvmåne. Selvom det jo altså ikke er en fransk opfindelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dante GB skriver

    februar 15, 2025 at 11:18 am

    Synes min dej er blevet rimelig flydende, er det meningen

    Svar
  2. Kim skriver

    april 23, 2024 at 9:25 am

    Hvordan skærer man den bedst ud til 10 lige store trekanter?

    Svar
  3. William skriver

    juni 18, 2022 at 11:03 pm

    Kan croissanterne fryses? Fx. efter de er udrullet og “formet”.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 19, 2022 at 8:25 am

      Hej William
      Ja, du kan sagtens fryse de udrullede croissanter. Tø dem helt op igen før bagning.
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required